Συνεχιζονται οι εργασιες καθαρισμου ρεματων σε ολη την ΠΕ Ροδοπης

Ν. Τσαλικίδης: «Στόχος μας να προστατέψουμε τους πολίτες και την περιουσία τους»

Εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού κατά τόπους ρεμάτων και ποταμών εκτελέστηκαν αλλά και βρίσκονται σε εξέλιξη στην επικράτεια της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.

Η λειτουργικότητα των ρεμάτων και των καναλιών βελτιώνεται σε σημαντικό βαθμό, με βασικό στόχο την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής μας.

Όπως εξήγησε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Τσαλικίδης «μέσα από στοχευμένες παρεμβάσεις που κάνουμε στις λεκάνες απορροής στόχος μας είναι να προστατέψουμε τους πολίτες και την περιουσία τους όπως και το φυσικό περιβάλλον».

Οι εργασίες γίνονται στο σύνολο της ΠΕ Ροδόπης και χωρίζονται σε υποέργα που αφορούν αφενός τις κοίτες των ποταμών και αφετέρου μικρορέματα και αποστραγγιστικά κανάλια.

«Έχουμε εξασφαλίσει την προηγούμενη περίοδο 600.000 ευρώ για καθαρισμούς ρεμάτων που αφορούν περισσότερο την προστασία των αγροτικών καλλιεργειών, και επιπλέον 1 εκατ. ευρώ για την επόμενη διετία ώστε να ολοκληρωθεί το έργο» επεσήμανε ο κ. Τσαλικίδης για να προσθέσει ακόμα πως  «οι εργασίες που γίνονται τώρα αφορούν και στον Λίσσο ποταμού, χάρη σε ποσό που εξασφαλίσαμε από το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να καθαριστούν συγκεκριμένα προβληματικά κομμάτια με έμφαση στους παραποτάμιους οικισμούς».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.