Συνεχιζονται οι εργασιες και η ενταση στο ΚΥΤ Φυλακιου

Θεοδωρικάκος από Κομοτηνή: «Διαχειριζόμαστε το θέμα σε στενή συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε απόλυτη ενότητα με το λαό»

Σε νέα συγκέντρωση ενάντια στην επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου, σήμερα στις 2 το μεσημέρι, κάλεσε ο πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας Φυλακίου Χρήστος Τυρμπάκης, μιας και οι εργασίες στο χώρο συνεχίζονται κανονικά.

Να θυμίσουμε πως οι εργασίες ξεκίνησαν την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου, με τα μηχανήματα να μπαίνουν στο χώρο και τοπικούς φορείς και κατοίκους να ξεκινούν από εκείνη την ημέρα τις διαμαρτυρίες.

Αυτές κορυφώθηκαν την Κυριακή, όταν πολλοί Εβρίτες συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία του Φυλακίου, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην επέκταση, για να προχωρήσουν στη συνέχεια προς το χώρο του ΚΥΤ.

Τα σκαπτικά μηχανήματα συνέχισαν τις εργασίες τους πάντως τη Δευτέρα, για αυτό και οι εκκλήσεις του προέδρου προς κατοίκους αλλά και όλη την κοινωνία της περιοχής.

Καθησυχαστικός ο Θεοδωρικάκος

Μιλώντας από την Κομοτηνή για το μεταναστευτικό γενικότερα αλλά και το θέμα του Φυλακίου ειδικότερα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος διαβεβαίωσε πως η Ελληνική Αστυνομία είναι σε απόλυτη ετοιμότητα σε κάθε περίπτωση που οποιοσδήποτε θα ήθελε να επαναλάβει τα γεγονότα της «ασύμμετρης απειλής» του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου του 2020, πως δεν πρόκειται να του επιτραπεί.

«Η Θράκη έχει πολύ ισχυρές αναπτυξιακές προοπτικές, οι οποίες πιστεύω ότι υλοποιούνται, και η κυβέρνηση κάνει ότι είναι δυνατόν σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση, την Περιφέρεια και τους Δήμους για αυτό το σκοπό» ανέφερε.

Ειδικά για την επέκταση του ΚΥΤ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως το θέμα του Κέντρου και της επέκτασης, έχουν ξεκαθαριστεί εδώ και εβδομάδες. «Το μήνυμα που στέλνω στους φίλους στον Βόρειο Έβρο είναι η δέσμευσή μας πως το Κέντρο, το οποίο εκσυγχρονίζεται, δεν θα υπερβαίνει τον αρχικό αριθμό των 375 ανθρώπων», όπως είχε δεσμευτεί, κατά το παρελθόν η κυβέρνηση.

«Όλο αυτό το θέμα, το διαχειριζόμαστε σε στενή συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε απόλυτη ενότητα με το λαό, και έτσι θα πορευτούμε πολύ αποτελεσματικά για το καλό της περιοχής και για την ασφάλεια των συνόρων, που είναι προϋπόθεση συνολικά για την ασφάλεια της πατρίδας» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.