Συνεχιζεται ο απεγκλωβισμος των Ελληνων απο το Σουδαν

Στους 23 έχει φτάσει ο αριθμός τους

«Αφίχθησαν προ ολίγου επιπλέον πέντε Έλληνες από το Σουδάν στο Τζιμπουτί, με πτήση ιταλικού στρατιωτικού αεροσκάφους», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε νεότερη ανακοίνωσή του.

Νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας, έγινε γνωστό ότι 10 Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους απεγκλωβίστηκαν στο πλαίσιο της επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια της Ιταλίας.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός Ελλήνων πολιτών που απεγκλωβίστηκαν από την αφρικανική χώρα έφτασε τους 23, καθώς οι πρώτοι 8 είχαν απομακρυνθεί το βράδυ της Κυριακής υπό πολύ δύσκολες συνθήκες.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Σε ανακοίνωση, που εξέδωσε νωρίτερα σήμερα το πρωί το Υπουργείο Εξωτερικών, αναφέρει ως εξής:

«Σε συνέχεια των συνεχιζόμενων επικοινωνιών και συντονισμού ενεργειών, του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με ομολόγους του, και των σχετικών οδηγιών του προς την Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων και λοιπών Υπηρεσιών του Υπουργείου Εξωτερικών, για τον ασφαλή απεγκλωβισμό των Ελλήνων πολιτών από το Σουδάν, απεγκλωβίστηκαν επιπλέον 10 άτομα, αυτή τη φορά με τη βοήθεια της Ιταλίας.

Οι εν λόγω, βρίσκονται ήδη στο Τζιμπουτί. Η ομάδα των 10 αποτελείται από Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Σημειώνουμε, ότι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα προσγειώθηκε στο Τζιμπουτί και το γαλλικό αεροπλάνο το οποίο μετέφερε και τους δυο Έλληνες τραυματίες, όπως είχε γνωστοποιηθεί σε χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Για τις εξελίξεις αυτές ενημερώθηκε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο Τζιμπουτί βρίσκεται η Πρέσβης της Ελλάδας στην Αιθιοπία και η Επίτιμη Πρόξενος της χώρας μας στο Τζιμπουτί για την υποδοχή των συγκεκριμένων Ελλήνων πολιτών και την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας.

Κατά τη διάρκεια του σημερινού Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα εκφράσει τις ευχαριστίες του προς τον Ιταλό ομόλογό του, Antonio Tajani, για την ουσιαστική βοήθεια της Ιταλίας στον απεγκλωβισμό των ανωτέρω Ελλήνων από το Σουδάν.

Η διαδικασία και ο συντονισμός με εταίρους στην ΕΕ και συμμάχους για τον απεγκλωβισμό και των υπολοίπων Ελλήνων και των μελών των οικογενειών τους βρίσκονται σε εξέλιξη».

Αφίχθησαν προ ολίγου επιπλέον πέντε Έλληνες από το Σουδάν στο Τζιμπουτί, με πτήση ιταλικού στρατιωτικού αεροσκάφους.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έχει ευχαριστήσει τον Ιταλό ομόλογό του, Antonio Tajani, για τη βοήθεια που συνεχίζει να παρέχει η χώρα του στις προσπάθειες απεγκλωβισμού Ελλήνων και μελών των οικογενειών τους από το Σουδάν.

Η διαδικασία και οι ενέργειες για τον απεγκλωβισμό συμπατριωτών μας και μελών των οικογενειών τους από τη συγκεκριμένη χώρα συνεχίζονται, πάντοτε σε στενό συντονισμό με τους εταίρους στην ΕΕ και τους συμμάχους μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.