Συνεχιζει στη θεση της Προεδρου του Δημοτικου Συμβουλιου Κομοτηνης η Κλεοπατρα Στογιαννιδου

«Θα προσπαθήσω αν ανταποκριθώ στην εμπιστοσύνη των συναδέρφων μου, να κρατήσουμε το υψηλό επίπεδο το οποίο έχει ήδη το συμβούλιο»

Εκλέχθηκαν τα υπόλοιπα μέλη του προεδρείου, καθώς και τα μέλη της Οικονομικής επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Συνεχίζει στη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής η κ. Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, μέχρι το τέλος της τρέχουσας θητείας της Δημοτικής Αρχής, με τη θητεία να ανανεώνεται για όλο το προεδρείο.

Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε δια ζώσης την Κυριακή 9 Ιανουαρίου, στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Παπανικολάου, με τους δημοτικούς συμβούλους να εκλέγουν εκτός από το Προεδρείο του Συμβουλίου για την επόμενη διετία, και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου.

Προσπάθεια να επανέλθουν στις δια ζώσης συνεδριάσεις

Η κ. Στογιαννίδου, που προτάθηκε από τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Γκαράνη, θα είναι η μακροβιότερη Πρόεδρος του Καλλικρατικού Δήμου Κομοτηνής, έχοντας ξεκινήσει στη θέση της προέδρου από την προηγούμενη Δημοτική αρχή, τον Μάρτιο του 2017, και συνεχίζοντας τόσο στην πρώτη περίοδο της νυν, και τώρα επανεκλεγείσα για το δεύτερο μισό της τρέχουσας θητείας.

Η κ. Στογιαννίδου εκλέχθηκε παμψηφεί, λαμβάνοντα 37 ψήφους από τους 37 παρόντες Δημοτικούς Συμβούλους.

Μετά την επανεκλογή της, η κ. Στογιαννίδου ευχαρίστησε όλους τους συναδέρφους της που την ψήφισαν, τονίζοντας πως η εμπιστοσύνη των συναδέρφων της προς το πρόσωπό της, όπως εκφράστηκε από την ψηφοφορία, είναι ιδιαίτερα τιμητική.

Παράλληλα έχει επίγνωση της ευθύνης της ως προέδρου απέναντι στο σώμα, θεωρώντας παρόλα αυτά ότι η εμπειρία της από τις προηγούμενες θητείες, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο άσκησε τα καθήκοντά της, αποτελεί εχέγγυο για τη συνέχεια.

«Θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στην εμπιστοσύνη των συναδέρφων μου, να κρατήσουμε το υψηλό επίπεδο το οποίο έχει ήδη το συμβούλιο, και τον δημοκρατικό διάλογο που διεξάγεται στις συνεδριάσεις»  τόνισε.

Κατάκτηση που σύμφωνα με την ίδια διατήρησαν ακόμα και υπό τις δύσκολες συνθήκες συνεδριάσεων της πανδημίας, εκφράζοντας την ελπίδα πως θα μπορέσουν να βρουν ένα τρόπο να επιστρέψουν στις δια ζώσης συνεδριάσεις, έστω και σε χώρο διαφορετικό από αυτό του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να μπορούν να ανταλλάσσουν απόψεις και να κάνουν όσα στερήθηκαν από τη μη πραγματοποίηση των δια ζώσης συνεδριάσεων.

Τέλος ευχήθηκε πως στην νέα αυτή θητεία, θα μπορέσουν να λάβουν τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις, πάντα με γνώμονα το συμφέρον της πόλης και το καλό των δημοτών, ευχαριστώντας και όλους τους συνεργάτες της στο Δήμο και την γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου, για την άριστη συνεργασία.

Να σημειωθεί ότι κατά τη συνεδρίαση, εξελέγη όλο το προεδρείο για το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, το οποίο παραμένει το ίδιο με αυτό της προηγούμενης θητείας.

Σε αυτό Αντιπρόεδρος από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης παρέμεινε η κ. Δήμητρα Τσιμπιρίδου, που έλαβε 36 ψήφους και ένα λευκό, και Γραμματέας από την παράταξη της ελάσσονας, τον κ. Γιώργο Ζαφειρίδη, που έλαβε 29 ψήφους και οκτώ λευκά.

Νέα Σύνθεση Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Κατά την ειδική συνεδρίαση, αναδείχθηκαν και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, καθώς και τα μέλη της επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Και στις δύο πρόεδρος ex officio είναι ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, ο οποίος ορίζει και δύο Αντιδημάρχους σε κάθε μία, με τα υπόλοιπα 6 μέλη να εκλέγονται από το Δημοτικό Συμβούλιο, ανάλογα με τον αριθμό των Συμβούλων σε κάθε παράταξη.

Έτσι στις επιτροπές εκλέγονται τρεις σύμβουλοι από την Κοινωνία Πολιτών, δύο από τη Σύμπραξη Προοπτικής και ένας από τον Σπάρτακο.

Στην οικονομική επιτροπή ορίστηκαν από το Δήμαρχο ως μέλη οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Πολιτειάδης και Ισμαήλ Λεβέντ, ενώ τακτικά μέλη από την Κοινωνία Πολιτών εκλέχθηκαν οι Γιάννης Κυριαζής, Χρήστος Νάκος και Γιάννης Μουρτίδης, με αναπληρωματικούς τους Στράτο Τσακιρίδη, Νότη Χαραλαμπίδη και Αθανάσιο Λάπατα.

Τακτικά μέλη από τη Σύμπραξη Προοπτικής εκλέχθηκαν οι Αντώνης Γραβάνης και Ανέστης Βαφειάδης, με αναπληρωματικούς την κ. Κρίστα Κουτσογιάννη και Θεόδωρο Μανίτσα.

Τέλος από την παράταξη του Σπάρτακου, τακτικό μέλος εκλέχθηκε ο κ. Πάρις Καλοδημίδης και αναπληρωματικός ο κ. Γιώργος Ζαφειρίδης.

Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ορίστηκαν από τον Δήμαρχο ο Δημήτρης Καρασταύρου και ο Κιοσέ Εριτζάν, ενώ τακτικά μέλη από την Κοινωνία Πολιτών εκλέχθηκαν οι Νατάσα Λιβεριάδου, Ριτβάν Μολλά Ισά και Θέμης Τζενετίδης, με αναπληρωματικούς τους Δημήτρη Πολιτειάδη, Γιάννη Μουρτίδη και Στράτος Τσακιρίδης.

Τακτικά μέλη από την Σύμπραξη Προοπτικής εκλέχθηκαν οι Χασάν Χασάν και Γιώργος Θεοχαρίδης, με αναπληρωματικούς τους Βαγγέλη Λαφτσή και Αθηνά Ναβροζίδου.

Τέλος από την παράταξη του Σπάρτακου, τακτικό μέλος εκλέχθηκε ο κ. Πάρις Καλοδημίδης και αναπληρωματικός ο κ. Γιώργος Ζαφειρίδης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.