Συνεχιζει να πιεζει για το Καλλιτεχνικο Γυμνασιο Λυκειο ο Δημος Κομοτηνης

Ενέκρινε ξανά την πρόταση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την δημιουργία του στο κτίριο του παλιού Γυμνασίου στο Ν. Σιδηροχώρι

Το αίτημα για την ίδρυση Καλλιτεχνικού Γυμνασίου-Λυκείου Κομοτηνής, στο κτίριο του Γυμνασίου Νέου Σιδηροχωρίου το οποίο τελεί σε αναστολή από το 2021, περιλαμβάνεται στις προτάσεις της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τις μεταβολές σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2023-2024 στο Δήμο Κομοτηνής, οι οποίες εγκρίθηκαν από την αρμόδια Επιτροπή Παιδείας και το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής.

Η πρόταση είναι αρκετά παλιά, και είχε κατατεθεί όταν ακόμα λειτουργούσε το Γυμνάσιο, όμως τόσο η Διεύθυνση όσο και ο Δήμος Κομοτηνής είναι αποφασισμένοι να το προωθήσουν, για να δώσουν επιπλέον διεξόδους στους νέους της περιοχής μας.

Να θυμίσουμε πως σκοπός ίδρυσης των Καλλιτεχνικών Γυμνασίων είναι η προετοιμασία, η ενθάρρυνση και στήριξη του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις τέχνες, η καλλιέργεια και η εκπαίδευση των δεξιοτήτων και κλίσεων που διαθέτουν και η προετοιμασία των νέων που επιθυμούν να ακολουθήσουν την επαγγελματική κατεύθυνση του θεάτρου-κινηματογράφου, του χορού και των εικαστικών, χωρίς παράλληλα να υστερούν σε γενική παιδεία, εάν τελικά επιλέξουν άλλον τομέα επιστημονικής και επαγγελματικής κατεύθυνσης.

Το γυμνάσιο θα έχει τρεις κατευθύνσεις, Εικαστικών Τεχνών, Χορού και Θεάτρου – Κινηματογράφου, ενώ η παρουσία του ΔΗΠΕΘΕ στην Κομοτηνή, αλλά και Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας, μαζί με όλα τα στοιχεία πολιτισμού της περιοχής, θα δώσει χώρο στην ανάπτυξη κλίσεων και ταλέντων του μαθητικού δυναμικού, στο ήδη υπάρχον και πρόσφατα ανακαινισμένο κτήριο του πρώην Γυμνασίου Νέου Σιδηροχωρίου.

Το αίτημα υπερψηφίστηκε ομόφωνα, με συμβούλους να τονίζουν την ανάγκη να στηριχθεί το σχολείο τόσο από άποψη προσωπικού, όσο και στην μετακίνηση των μαθητών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.