Συνεχιζει η πολιτικη αντιπαραθεση για τα αδεσποτα

Πρωτοβουλίες με τις δημοτικές παρατάξεις αλλά και τις ομάδες φιλόζωων προανήγγειλε ο Γ. Γκαράνης

Η έλλειψη κυνοκομείων στους άλλους Δήμους της Ροδόπης επιβαρύνει την Κομοτηνή

Αφορμή για ακόμα μια εκτενή συζήτηση για το θέμα των αδέσποτων, και τους λόγους για τους οποίους αυτό παραμένει οξύ στην Κομοτηνή, αποτέλεσε η έγκριση, από το Δημοτικό Συμβούλιο, των δαπανών για τη λειτουργία του Δημοτικού Κυνοκομείου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης μάλιστα ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης τόνισε πως θα πάρει πρωτοβουλίες, τόσο με συνάντηση με τους επικεφαλής των παρατάξεων του Συμβουλίου, όσο και με τους εκπροσώπους φιλοζωικών οργανώσεων της περιοχής, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Εισαγόμενη επιβάρυνση στα αδέσποτα

Το θέμα άνοιξε με ερώτηση του επικεφαλής της Σύμπραξης Προοπτικής κ. Αντώνη Γραβάνη προς τη Δημοτική αρχή, για το αν γίνονται έλεγχοι από συνεργεία, με τον Δήμαρχο να απαντά πως λόγω μη ύπαρξης Δημοτικής Αστυνομίας, οι πρακτικές δυσκολίες είναι μεγάλες.

Όπως θύμισε ο δήμαρχος στις αρχές του 2020, έγινε προσπάθεια να βγει συνεργείο για τον έλεγχο για τα τσιπάκια, όμως το εν λόγω συνεργείο πρέπει να έχει αστυνομικό κτηνίατρο, εκπρόσωπο της κτηνιατρικής υπηρεσίας και εργαζόμενο του Δήμου, κάτι που καθιστά δυσχερές τη συνεχή του παρουσία.

Πάντως εξέφρασε την άποψη πως το πρόβλημα έχει γιγαντώσει το γεγονός ότι κανένας άλλος Δήμος της Ροδόπης δεν διαθέτει οργανωμένο κυνοκομείο, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η δομή της Κομοτηνής.

Πλέον στειρώνονται 300- 500 αδέσποτα το χρόνο, και πάλι δεν είναι αρκετό, εξυπηρετώντας, σύμφωνα με τον κ. Γκαράνη, ομάδες και φίλους αδέσποτων από όλη την Ροδόπη.

Με δεδομένη την κατάσταση, ο κ. Γκαράνης σημείωσε πως το πρόβλημα είναι μεγάλο, και προτίθεται να καλέσει τις φιλοζωικές ομάδες, ώστε να μελετηθούν τρόποι για να μπορέσουν να βοηθήσουν καλύτερα ο ένας τον άλλο.

Παράλληλά θα συζητήσει με τους επικεφαλής των παρατάξεων, ώστε να έχουν μια κοινή πρόταση για να ανασχεθεί αυτό το ζήτημα.

Λειτουργούν σύμφωνα με τον νόμο οι πενταμελείς επιτροπές

Αξίζει να σημειωθεί πως μιλώντας για το θέμα ο επικεφαλής του Σπάρτακου, κ. Κώστας Καραϊσκος, σημείωσε πως εδώ και 11 χρόνια, υπάρχουν πολλές διαπιστώσεις για το θέμα, αλλά δεν έχει γίνει ουσιαστικά τίποτα.

Εξέφρασε δε τις επιφυλάξεις του για την λειτουργία των πενταμελών επιτροπών, που αφορούν τα επικίνδυνα σκυλιά, αλλά και μίλησε για πλήρη αδράνεια της τριμελούς επιτροπής των κτηνιάτρων.

Από την πλευρά του όμως ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Ισμαήλ Λεβέντ τόνισε πως όποιος συνάδερφος Δημοτικός Σύμβουλος επιθυμεί, μπορεί να παρευρεθεί στην επιτροπή, για να του αναλύσει πως γίνεται η όλη διαδικασία, τι επιτρέπει το πλαίσιο του νόμου, και αναλόγως μετά να κάνει την πολιτική του.

Τόνισε δε πως οι άλλοι δήμοι της Ροδόπης, (μέσω των συνεργαζόμενων κτηνιάτρων) κάνουν 20 στειρώσεις το χρόνο, και το κυνοκομείο Κομοτηνής ξεπερνά τις 360 το χρόνο, και πάλι δεν τελειώνουν τα σκυλιά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.