Συνεχιστηκε η περιοδεια του Ε. Στυλιανιδη στους οικισμους

Σε Προσκυνητές, Ν. Σιδηροχώρι και Φανάρι ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ

Στους Προσκυνητές εκκλησιάστηκε την Κυριακή ο υποψήφιος Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης και παρευρέθηκε στην γιορτή της μητέρας την οποία διοργάνωσε ο σύλλογος Γυναικών του χωριού. Παρών ήταν ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Παναγιώτης Παρασκελίδης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μανώλης Ταπατζάς.

 Η πρόεδρος του συλλόγου Νίτσα Αγγελακούδη, καλωσόρισε τον Βουλευτή και κάλεσε τις γυναίκες να πουν τα προβλήματα, τα παράπονα και τις προτάσεις τους ζητώντας την εντατικοποίηση της συνεργασίας όλων των τοπικών αρχών με τον σύλλογο και το Τοπικό Συμβούλιο.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης αφού άκουσε όλα τα μέλη του συλλόγου που πήραν τον λόγο, επαίνεσε την Πρόεδρο για τη ευθύτητα και τον δυναμισμό για τον οποίο διεκδικεί τα ζητήματα των Προσκυνητών και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου για την καλή συνεργασία που είχαν μέχρι σήμερα. Παράλληλα, ζήτησε από όλους να καταλήξουν μετά από διάλογο μεταξύ τους στην ιεράρχηση κάποιων προτεραιοτήτων που είναι σημαντικές για την ανάπτυξη και την ανάδειξη των Προσκυνητών και να τις καταθέσουν, ώστε να αποφασιστεί από κοινού η στοχοθέτηση για την επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο. Ταυτόχρονα, έκανε τον απολογισμό του έργου του για τα τελευταία χρόνια, εντόπισε προβλήματα που ανέκυψαν από τις διαδοχικές κρίσεις (υγειονομική, ενεργειακή, μεταναστευτική) και δεσμεύτηκε δημόσια ότι κατά την επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο θα επιδιώξει μαζί με τους τοπικούς φορείς την υλοποίηση συγκεκριμένων έργων ή πολιτικών που μπορούν να αναπτύξουν και να αναδείξουν ιδιαίτερα τον οικισμό των Προσκυνητών αλλά και όλου του παραλιακού μετώπου.

Βελτίωση του οδικού και αρδευτικού δικτύου και διεκδίκηση καλλιτεχνικού σχολείου στο Ν. Σιδηροχώρι

Οι επισκέψεις του βουλευτή συνεχίστηκαν με οικισμούς του κεντρικού κάμπου της Ροδόπης, ξεκινώντας από το Κόσμιο και συνεχίζοντας στους Αγίους Θεοδώρους, στην Νέα Αδριανή, στο Νέο Σιδηροχώρι και στο Καλαμόκαστρο όπου ο κ. Στυλιανίδης είχε την δυνατότητα να ανταλλάξει με αγρότες της περιοχής απόψεις για πρωτοβουλίες που μπορούν να αναληφθούν κατά την επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο, ώστε να διευκολυνθεί η άρδευση των χωραφιών με χαμηλότερο κόστος και να αξιοποιηθούν εργαλεία της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, που θα μπορούσαν να ενισχύσουν στρεμματικά το εισόδημα των παραγωγών.

Επίσης συζήτησε ζητήματα βελτίωσης του οδικού και αγροτικού δικτύου της περιοχής που διευκολύνουν τους κατοίκους στις μετακινήσεις προς την Κομοτηνή. Ένα από τα διακυβεύματα που έθεσε είναι η διεκδίκηση να λειτουργήσει στο Νέο Σιδηροχώρι, στην σύγχρονη σχολική υποδομή που ο ίδιος είχε ολοκληρώσει ως Υπουργός Παιδείας, Καλλιτεχνικό Σχολείο που θα μπορούσε να προσελκύσει μαθητές από όλους τους δήμους του Νομού, τονώνοντας την κίνηση και την ανάπτυξη του οικισμού. Για το ζήτημα αυτό, ο Βουλευτής Ροδόπης είχε ξεκινήσει ήδη την πρωτοβουλία του κατά την προηγούμενη περίοδο, θέτοντας το αίτημα στοιχειοθετημένα προς την αρμόδια Υφυπουργό Παιδείας κ. Μακρή, σε απόλυτη συνεννόηση και συντονισμό με την Σχολική Επιτροπή. 

«Η αξιοποίηση της  παραλίας Φαναρίου δεν θα αναπτύξει μόνο τον οικισμό αλλά ολόκληρο το νομό Ροδόπης»

Τέλος ο υποψήφιος βουλευτής επισκέφθηκε την Παραδημή, το Μικρό και Μεγάλο Κρανοβούνι, τα Παγούρια, την Πόρπη, την Γλυφάδα, την Μέση και το τουριστικό Φανάρι.

Αντικείμενο των συζητήσεων στους εν λόγω οικισμούς με τους κατοίκους, το συνταξιοδοτικό των αγροτών, νέα έξυπνα χρηματοδοτικά προγράμματα που προσφέρει η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική και φυσικά η τουριστική αξιοποίηση της πολύτιμης παραλίας του Φαναρίου, της Αρωγής και της Μέσης.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την στήριξη των αλιέων του Φαναρίου και την αντιμετώπιση της παράνομης αλιείας τουρκικών αλιευτικών στα διεθνή ύδατα με αντιπεριβαλλοντικές μεθόδους που καταστρέφουν την αναπαραγωγή.

Επίσης ο υποψήφιος βουλευτής συζήτησε με τους κατοίκους του Φαναρίου, τις εξελίξεις σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη του οικισμού τους, επισημαίνοντας ότι η πολιτεία πλέον δημοπραττεί πολύ νωρίτερα και με περισσότερο χρόνο τα beach bars, κάτι που διευκολύνει ποιοτικές τουριστικές επενδύσεις στην περιοχή και επιδιώκει την γρήγορη και ολιστική αξιοποίηση του κάμπινγκ από τον επενδυτή που κέρδισε τον διαγωνισμό ώστε να μην διαταραχθεί η θερινή σεζόν από τους ντόπιους θαμώνες αλλά και να προσελκύσουμε κατά το δυνατόν περισσότερους τουρίστες στην περιοχή που θα συμβάλουν στην ενίσχυση της ρευστότητας της τοπικής αγοράς.

 Όπως τόνισε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης «η παραλία του Φαναρίου είναι το κόσμημα του νομού Ροδόπης, η ποιοτική και έξυπνη αξιοποίηση της δεν θα αναπτύξει μόνο το Φανάρι αλλά ολόκληρο το νομό Ροδόπης εάν κινηθούμε έξυπνα και στοχευμένα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.