Συνεχεια στην αντιπολιτευτικη κοντρα του Δημου Μαρωνειας-Σαπων δινει ο Μ. Βασιλειαδης

«Ο κ. Ιωάννου επιχειρεί είτε να φανεί ο ίδιος ή να καλύψει το τεράστιο πολιτικό κενό που τον διακατέχει»

Μομφές για «μισή αλήθεια» απευθύνει προς τον κ. Ιωάννου ο κ. Μιχάλης Βασιλειάδης δίνοντας συνέχεια στην «παράπλευρη αντιπαράθεση» που ξέσπασε μεταξύ των δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Σε σκληρή γλώσσα ο κ. Βασιλειάδης επισημαίνει πως «οι λέξεις σύνθεση, ενεργητική ακρόαση, επιχειρήματα, δημόσιος διάλογος είναι άγνωστες για τον κ. Ιωάννου» και τονίζει πως «αντί να κριτικάρει την σημερινή Δημοτική Αρχή και μόνο μπαίνει στην διαδικασία να κατηγορεί την παράταξή μας».

Ολόκληρη η απάντηση του κ. Βασιλειάδη είναι η εξής:

«Διαβάσαμε την απάντηση του κ. Ιωάννου σχετικά με την προηγούμενη απάντηση μας σε αυτά που αρχικά είχε τοποθετηθεί σε σχέση με την στάση μας. Ο κ. Ιωάννου δυστυχώς (και εδώ επιβεβαιωνόμαστε) με τακτικισμούς συνεχίζει να μας κατηγορεί ότι δεν ψηφίσαμε την πρότασή του και μάλιστα προτείναμε ή θα προτείνουμε σε άλλο ΔΣ μεγαλύτερη σε ποσό πρόταση. Επειδή ο κ. Ιωάννου λέει την μισή αλήθεια να του πω προσωπικά ότι την τελευταία στιγμή ή λεπτό πριν την διαδικασία του Δημοτικού Συμβουλίου (ΔΣ) δεν συνομιλείς με τον «άλλο» αρχηγό (και να τον φέρεις προ εκπλήξεως και τετελεσμένο) για να καταθέσεις πρόταση την οποία την καταθέτεις μόνο εσύ (έστω και σε συνεννόηση με την άλλη παράταξη Σταυρίδη) χωρίς τον διάλογο ή την άλλη άποψη για την πρότασή σου. Αυτό αν δεν είναι τακτικισμός  τι άλλο θα μπορούσε να είναι; Η αλήθεια είναι η εξής: ο κ. Ιωάννου είχε ήδη την πρόταση των 6.000 χωρίς καν να το γνωρίζουμε και με τηλεφωνική επικοινωνία την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή πριν την έναρξη του ΔΣ, μεταξύ μας, του αντιπρότεινα ένα άλλο μεγαλύτερο ποσό. Ως εκ τούτου αφού δεν συμφώνησε στην άμεση αλλαγή λόγω του προβλήματος ότι δεν προλαβαίναμε να αλλάξουμε την πρόταση (αφού ο κ. Ιωάννου είχε προαποφασίσει ήδη την συγκεκριμένη πρόταση) όπως ορίζει η νομοθεσία για να το γνωρίζει και η οικονομική υπηρεσία του Δήμου και να συμφωνήσει, σαφώς και δεν μπορούσαμε να ψηφίσουμε την εν λόγω πρόταση και να εμείνουμε στην προηγούμενη πρότασή μας.

Χαιρόμαστε λοιπόν που ο κ. Ιωάννου παραδέχτηκε ότι αντιπροτείναμε μεγαλύτερο ποσό από την πρότασή του και πράγματι υπερψήφισε (η παράταξή του) την πρόταση-ψήφισμα που καταθέσαμε. Όμως από ό,τι φαίνεται ο κ. Ιωάννου είτε δεν θέλει είτε δεν γνωρίζει ότι για να συνθέσεις και να καταθέσεις αντιπρόταση στο ΔΣ, για να έχεις την μεγαλύτερη συναίνεση θα πρέπει να μπεις σε μια διαδικασία διαλόγου αμοιβαίου αλληλοσεβασμού και εμπιστοσύνης με τον συνομιλητή σου. Δυστυχώς ο κ. Ιωάννου δεν  έχει αυτή την νοοτροπία γι’ αυτό το λόγο θεωρούμε ότι όλα αυτά αποτελούν “ελιγμούς” του κ. Ιωάννου ώστε είτε να φανεί ο ίδιος ή να καλύψει το τεράστιο πολιτικό κενό που τον διακατέχει και την αδυναμία του να είναι αποτελεσματικός για το καλό των πολιτών μας.

Οι λέξεις σύνθεση, ενεργητική ακρόαση, επιχειρήματα, δημόσιος διάλογος είναι άγνωστες για τον κ. Ιωάννου. Με την εμπειρία των 30 ετών στην τοπική αυτοδιοίκηση που έχει ο κ. Ιωάννου θα περιμέναμε να έχει άλλη στάση. Με τις πομφόλυγες και την διαφήμιση των έργων του την περίοδο 2010-2014 που συνέχεια αναφέρει δεν μπορεί παρά να είναι σε αδιέξοδο. Να του θυμίσουμε εμείς (είναι η αλήθεια που αποκρύπτει ο κ. Ιωάννου) πως στο τέλος ο κυρίαρχος λαός οι συμπολίτες μας δηλαδή οι οποίοι/ες τον αξιολόγησαν δεν τον εξέλεξαν καν ως δημοτικό σύμβουλο όντας και αντιδήμαρχος στις εκλογές του 2014.

Επειδή καταλαβαίνουμε την τεράστια σύγχυση του κ. Ιωάννου που αντί να κριτικάρει την σημερινή Δημοτική Αρχή και μόνο μπαίνει στην διαδικασία να κατηγορεί την παράταξή μας και είμαστε σίγουροι γιατί φοβάται τις θέσεις μας τις προτάσεις μας εντός του ΔΣ που καταθέτουμε για το καλό όλων των πολιτών μας και μόνο. Άραγε ο ίδιος είναι άμοιρος ευθυνών όταν έχει βρεθεί σε θέσεις διοίκησης του Δήμου αλλά και αντιπολιτευτικές; Γιατί ο Δήμος μας είναι από τους φτωχότερους στην περιφέρειά μας και την ΕΕ; Τι έκανε και αν κατάθεσε προτάσεις στην διακομματική επιτροπή της Θράκης για το Δήμο μας πράγμα που πραγματοποιήσαμε εμείς ως παράταξη; Ποιες είναι οι θέσεις του για την διαχείριση των υδάτων (υπόγειων-επιφανειακών) πράγμα που καταθέσαμε στο ΔΣ; Ποια η θέση του για τις Γενικές Συνελεύσεις της γειτονιάς, του χωριού, της κοινότητας, Δημοτικής Κοινότητας ώστε να ακούσουμε τους πολίτες να τοποθετηθούν και τι έκανε ο ίδιος ως αντιδήμαρχος; Γιατί δεν κατάθεσε προτάσεις για να καταστεί ο Δήμος ενεργειακά αυτόνομος (ακόμη και την περίοδο της αντιδημαρχίας του) πράγμα που καταθέσαμε και στον δημόσιο διάλογο προεκλογικά αλλά και στο ΔΣ; Τι προτάσεις κατέθεσε για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης διότι θα χτυπήσει τον πρωτογενή τομέα (Γεωργία-Κτηνοτροφία) και τα φτωχά λαϊκά στρώματα; Θα μπορούσα να αναφέρω πολλά αλλά μένω εδώ.

Κλείνοντας θα ήθελα να θυμίσω στον κύριο Ιωάννου απαντώντας στα δικά του τα εξής:

  1. Άραγε πώς ξέχασε ότι ο ίδιος ήταν υποψήφιος με τον Ντίνο Χαριτόπουλο όλες τις εκλογικές διαδικασίες μέχρι το 2006, αν και γνώριζε τα τεράστια χρέη και δάνεια του Δήμου όπως ο ίδιος αναφέρει;
  2. Του συνιστώ ψυχραιμία και μπαίνω στην θέση του (αυτό λέγεται ενσυναίσθηση) διότι έχει να λύσει πολλά προβλήματα εντός της παράταξής του.

Οι δημότες και συνδημότισσές μας ας βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα!».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.