Συνεχεια αντιπαραθεσεων στον Δημο Ιασμου

Κριτική και από τον Κ. Αμούτζα προς τον Ο. Μουμίν

Με αγωγή απαντά (ξανά) ο δήμαρχος

Δεύτερος γύρος αντιπαραθέσεων άνοιξε στον Δήμο Ιάσμου, αυτή τη φορά μεταξύ του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκου Αμούτζα και του δημάρχου κ. Οντέρ Μουμίν. Και αυτή η αντιπαράθεση φαίνεται πως θα οδηγηθεί στα δικαστήρια. Αφορμή αποτέλεσε το εξώδικο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου και η απάντηση που ήρθε λίγη ώρα αργότερα από τον Δήμαρχο. Παρεμβαίνοντας στα διαμειβόμενα ο επικεφαλής του «Οράματος Αναγέννησης» κ. Αμούτζας εξέδωσε ανακοίνωση καταφερόμενος εναντίον του δημάρχου.

Αναλυτικά σε αυτήν αναφέρει τα εξής:

  • Στενός συνεργάτης του Οντερ ανακοινώνει ότι αποχωρεί από τον συνδυασμό του, αφήνοντας αιχμές για οικονομικές ατασθαλίες συνεργατών του.
  • Άλλος στενός συνεργάτης του Οντερ, εκ των Αντιδημάρχων του και από τους πρώτους σε ψήφους, ανεξαρτητοποιείται με σκληρές αιχμές για αυταρχικές συμπεριφορές του Δημάρχου και αναξιοπιστία.
  • Άλλος ένας στενός συνεργάτης του αποχωρεί και τον κατηγορεί ότι υπόγεια και με προτάσεις με οικονομικά ανταλλάγματα και θέσεις ευθύνης προσπαθεί να «εξαγοράσει» την αντιπολίτευση.
  • Ο ίδιος ο Οντερ μας πληροφορεί ότι πουλήθηκαν συνδυασμοί και ταυτότητες στο παρελθόν από άλλους υποψήφιους δημάρχους, μάλλον υπονοώντας ότι αφού το έκαναν τρίτοι «γιατί να μην το κάνω εγώ»…

Kαι ενώ όλα τα παραπάνω καταπληκτικά συμβαίνουν στον Δήμο Ιάσμου, ο Οντέρ θυμήθηκε και πάλι το μεγάλο του απωθημένο που λέγεται «Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου». Έτσι στα πλαίσια της μισαλλοδοξίας του, ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου άρχισε να στέλνει επιστολές, να αλλάζει κλειδαριές στα γραφεία του συλλόγου. Δεν έχει καταλάβει ότι ο Δήμος δεν είναι τσιφλίκι του, ούτε η περιουσία του Δήμου υπάρχει για να υπηρετεί τις πολιτικές φιλοδοξίες ή και την τσέπη του…

Για την παραχώρηση του παλιού κοινοτικού καταστήματος Ιάσμου στον Πολιτιστικό Σύλλογο υπάρχουν αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και ο Δήμαρχος είναι υποχρεωμένος να τις εκτελεί με βάση το άρθρο 58 του Ν.3852/2010. Αλλιώς διαπράττει σοβαρή πειθαρχική παράβαση καθήκοντος… Όσο για το Μουσείο, αυτό χτίστηκε με ευρωπαϊκά κονδύλια σε ακίνητο του Πολιτιστικού Συλλόγου, προκειμένου να στεγάσει και να αναδείξει την μουσειακής ανεκτίμητης αξίας περιουσία του Συλλόγου! Κι από τότε που χτίστηκε, λειτουργεί με την ευθύνη του Συλλόγου και την εθελοντική συνεισφορά των μελών του. Από ποιο Μουσείο ζητά συνεπώς ο Οντέρ να φύγει ο Σύλλογος; Από το χωράφι του πατέρα του; Η διαχείριση της περιουσίας των Δήμων, κινητή κι ακίνητη, περνά μέσα από αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Κι αυτό το ξέρει ο Οντέρ. Και ως δήμαρχος και ως δικηγόρος. Παράνομη συνεπώς δεν είναι η στάση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου αλλά του Οντέρ που έχει τη λασπολογία ως δεύτερη φύση του.

Χαρήκαμε ιδιαίτερα όταν τον είδαμε σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο να επισκέπτεται τα σχολεία του Δήμου μας, να ανταλλάσσει απόψεις με τους εκπαιδευτικούς και να παίζει μπάσκετ με τους μαθητές. Θα πρέπει όμως να του θυμίσει κάποιος ότι κάποια Δημοτική Αρχή οραματίστηκε να σχεδιάσει και να φτιάξει αυτά τα σχολεία, αυτό το μουσείο Αγροτικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και ανακαίνισε το κτήριο της παλιάς Κοινότητας Ιάσμου! Δε χρειάζεται να του το πούμε εμείς καθώς όλοι οι δημότες μας γνωρίζουν.

Επιπλέον ο κατά τα άλλα λαλίστατος με τα λεφτά του Δήμου Οντέρ, ας απαντήσει δημόσια και σε ένα άλλο θέμα που έχει ανακύψει και αφορά έμμεσα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο. Το Νοέμβριο του 2019 με εντολή του έφυγαν οι λυόμενες αίθουσες από το Δημοτικό Σχολείο, ενέργεια που είχε ως αποτέλεσμα την έξωση των Τμημάτων ζωγραφικής και χειροτεχνίας του συλλόγου από αυτές και την καταστροφή όλων των αντικειμένων που ήταν ιδιοκτησίας του συλλόγου. Κι ενώ υπόσχονταν ο Δήμαρχος ότι αυτά θα ξανατοποθετηθούν για τις ανάγκες των τμημάτων του Συλλόγου κλπ, την περασμένη εβδομάδα άρχισαν να οργιάζουν οι φήμες για την τύχη αυτών των λυόμενων αιθουσών: Η πρώτη φήμη θέλει τον Οντέρ να πούλησε τις αίθουσες σε επιχειρηματία και να εισέπραξε ο ίδιος το τίμημα της πώλησης, αφού, αυτός «είναι δήμαρχος» κι «ό,τι θέλει κάνει». Η δεύτερη φήμη θέλει να παραχωρήθηκαν σε Πολιτιστικό Σύλλογο της Ξάνθης, πλην όμως δεν υπάγονται στις αρμοδιότητες του Δημάρχου οι παραχωρήσεις περιουσιακών στοιχείων και, σε κάθε περίπτωση, εάν ήθελε να ενεργήσει νόμιμα θα έφερνε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και δεν θα ακολουθούσε το «είμαι δήμαρχος ό,τι θέλω κάνω». Η τρίτη φήμη αφορά ένα συνδυασμό των παραπάνω δύο στα πλαίσια του «είμαι δήμαρχος ό,τι θέλω κάνω» και η τέταρτη φήμη ότι πήγε να πουλήσει τις αίθουσες αυτές, αλλά επειδή έγινε αντιληπτός εν μία νυκτί ακυρώθηκε η πώληση! «Στο κάτω κάτω είμαι δήμαρχος αν θέλω ακυρώνω και την πώληση»… Περιμένουμε με ενδιαφέρον τις απαντήσεις του κου Οντέρ για να μάθουμε την τύχη των λυόμενων αυτών αιθουσών, να μάθουμε ποια φήμη είναι αληθινή, να μάθουμε ποιος ωφελήθηκε και ποιος ζημιώθηκε από τις αυθαίρετες ενέργειες του Δημάρχου.

Τέλος, είμαστε σύμφωνοι με το τελευταίο του κάλεσμα προς όλα τα ενεργά μέλη του Συλλόγου (Ζητώ να προκαλέσετε Γενική Συνέλευση και εκλογές). Ας το κάνει λοιπόν αφού είναι Δήμαρχος και μπορεί.

Να μη γίνει όμως όπως η γέφυρα του Κομψάτου, τα εγκαίνια του Δημαρχιακού Μεγάρου, η νέα Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και το πρώτο πανελληνίως δημοψήφισμα το οποίο θα έκανε. Ούτε όμως και σαν τις γελοίες δηλώσεις του στα διεθνή φόρουμ όπου αναφερόταν σε μητέρες πατρίδες και εχθρούς οι οποίοι βρίσκονται ‘απέναντι’!!

Ευχόμαστε και πάλι να δικαιωθεί πανηγυρικά!!!

Με τιμή

Για την Αξιωματική Αντιπολίτευση Δήμου Ιάσμου

Κυριάκος Αμούτζας

Η απάντηση Μουμίν

Λίγη ώρα αργότερα ήρθε και η απάντηση του Δημάρχου Ιάσμου, στην οποία εκθέτει τις εκτιμήσεις του για το καθεστώς που διέπει το Μουσείο και το κοινοτικό κατάστημα Ιάσμου, προαναγγέλοντας πως θα καταθέσει αγωγή και σε βάρος του κ. Αμούτζα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μουμίν αναφέρει στην απάντησή του:

«Κυριάκο,

1. Σου υπενθυμίζω τα ονόματα των συνεργατών σου, που αποχώρησαν διαχρονικά από τον συνδυασμό σου : Τζελέπης, Σενέρ, Μπιλγκέ, Ιλχάν, Οτζιάν, Αγγελίδης, Μωραΐτης, Θεοχαρίδης,  Αϊσέλ, Καδήρ, Τζελάλ και δεκάδες άλλοι. Με συγχωρείς που δεν μπορώ να θυμηθώ τα ονόματα όλων.

2. Η μεγάλη αυτοδιοικητική παράταξή μας, η παράταξη ΕΜΠΡΟΣ, υπενθυμίζω ότι είχε και έχει τα διπλάσια μέλη σε σχέση με τη δική σου παράταξη, την παράταξη του προκατόχου μου και τα τετραπλάσια μέλη από την παράταξη του Σπορίκη. Είμαστε ένα υγιές, ανοικτό, δημοκρατικό αυτοδιοικητικό κίνημα, από το οποίο μπορεί να αποχωρήσει ο καθένας, αν κανείς παραβιάζει τις αρχές μας θα διαγραφεί, σε κάθε περίπτωση όμως θα αναπληρωθούν από πολλά νεότερα στελέχη. Δεν λειτουργούμε με μονάδες, αλλά με την ποιοτική και ποσοτική διαφορά και με την ευρεία πλειοψηφία των συνδημοτών μας.

3. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, το αγαπημένο σου πολιτικό τέκνο, το επικίνδυνο μυαλό, ο Τζανέρ, μάζεψε σκόπιμα ταυτότητες από αγνούς, αθώους ανθρώπους για να διασφαλίσει ότι δεν θα είναι υποψήφιοι σε άλλον συνδυασμό και σου προκαλέσουν απώλεια ψήφων. Ολοκλήρωσε το έργο του, εξαπατώντας και κοροϊδεύοντας τους πάντες, επιστρέφοντας τις ταυτότητες τελευταία μέρα, με μοναδικό στόχο να σπείρει διχόνοια και να σε ευνοήσει πολιτικά. Ήτανε μέρος ενός μεγάλου, καλοδουλεμένου σχεδίου εξόντωσης του Καδή Ισμέτ. Ο δε έτερος, αφανής συνεργάτης και σύμμαχος σου, Ερντογάν Σαϊτ, κατήλθε με μισό συνδυασμό, και όλως περιέργως και τεχνηέντως δεν είχε υποψηφίους στη ΔΕ Ιάσμου, η οποία ήτανε δυνατή σου εκλογική περιφέρεια. Είχε όμως πλήρη συνδυασμό στην δυνατή εκλογική περιφέρεια του Καδή Ισμέτ, στη ΔΕ Σώστου. Με λίγα λόγια συνωμότησαν πολιτικά Αμούτζας – Τζανέρ – Ερντογάν Σαϊτ, για να εκλέξουν Αμούτζα εις βάρος του Καδή Ισμέτ. Τώρα αν με ρωτήσεις, πως ο Τζανέρ από υποψήφιος δήμαρχος έγινε κλητήρας και κατήλθε με τον Καδή Ισμέτ στις τελευταίες εκλογές, θα σου απαντήσω ότι συνωμότησαν Ισμέτ – Τζανέρ – Αμούτζας, για να χάσει τις εκλογές ο Οντέρ. Μεγάλα συμφέροντα. Σε όλα αυτά τα παιχνίδια, 2 βασικούς παραμέτρους ξεχάσατε : το Θεό και το εκλογικό σώμα.

4. Το παλιό κοινοτικό κατάστημα είναι ιδιοκτησία του δήμου. Η παραχώρηση με την 100/2018 απόφαση του Δ.Σ. είναι παράνομη, καταχρηστική, ελλιπέστατη, χωρίς συμβόλαιο, συμφωνητικό ή πράξη, χωρίς έννομα αποτελέσματα. Για την 100/2018 απόφαση του Δ.Σ. θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη σύσσωμο το τότε δημοτικό συμβούλιο. Όπως θα λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη το τότε Δ.Σ., για όλες τις τυχόν παράνομες παραχωρήσεις σε συλλόγους την περίοδο 2014-2019. 

5. Το μισό ακίνητο του Μουσείου Αγροτικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς είναι δημοτική περιουσία. Το άλλο μισό όπου στεγάζεται το Μουσείο είναι μισθωμένο στο δήμο έως την 28/02/2023. Ολόκληρο το ακίνητο ανήκει στον δήμο, το 1/2 κατά πλήρη κυριότητα και στο άλλο 1/2 ως νόμιμος μισθωτής θα έπρεπε προ πολλού να έχει τη νομή ο Δήμος Ιάσμου. Την οποία κυριότητα και νομή θα την ανακτήσουμε και θα την ασκήσουμε άμεσα μέσα από νόμιμες διαδικασίες.

6. Εφόσον ο σπουδαίος Μπούκας, δεν συγχέει την ιδιότητα του Προέδρου του Συλλόγου, με αυτήν του μέλους του συνδυασμού του Αμούτζα, γιατί κάθε φορά που τον ιδρώνω, συσκέπτεστε στα ΚΑΠΗ και στο Αρνεμούσι, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Αμούτζα ; Αφού ο φοβερός και τρομερός Μπούκας διατυμπάνιζε παντού ότι δεν συγχέει τις ιδιότητες του. Σας πληροφορώ ότι οι Ιασμιώτες δεν είναι χαζοί. Έχουν κρίση ακέραιη, αταλάντευτη, έχουν επίπεδο εξαιρετικά υψηλό. Πάψτε να τους κοροϊδεύετε.  

7. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος δεν πρέπει να είναι τσιφλίκι και παραμάγαζο του Αμούτζα, του Μπούκα και της Βιδούρα.

8. Ο ιστορικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου, δεν ανήκει μόνο στον Ηλία, στον Κυριάκο και στη Χριστίνα. Ανήκει και σε πολλούς άλλους. Στον Γιάννη, στον Μόσχο, στην Χριστίνα, στον Θάνο, στη Θάλεια, στην Ελένη, στην Ασπασία, στη Νατάσα, στον Βλάση, στη Χαρίκλεια, στον Παναγιώτη, στην Ελισάβετ, στην Αργυρώ, στη Δώρα, στον Γιώργο και σε πολλούς άλλους, Ιασμιώτες και Ιασμιώτισσες. Ο καθένας έχει βάλει το δικό του λιθαράκι κατά καιρούς και οφείλετε να τους σεβαστείτε. 

9. Όσον αφορά τα τρία κλιματιστικά που ζητάει ο φίλος σου, ο Μπούκας, σε ενημερώνω ότι είναι ασφαλή και θα παραδοθούν όπως και όταν πρέπει. Τα φύλαξα διότι είχα μια σοβαρότατη και επώνυμη καταγγελία ότι τα τρία κλιματιστικά αυτά προορίζονταν να μεταφερθούν για ιδιωτικούς σκοπούς στην Κομοτηνή, στην οδό Αγ. Κοσμά Αιτωλού αριθμό 13, στις εστίες δίπλα ακριβώς από την εκκλησία του Κοσμά Αιτωλού. 

10. Όσον αφορά τις λυόμενες αίθουσες Κυριάκο είσαι ψεύτης, λασπολόγος και κοινός συκοφάντης. Δεν πούλησα τίποτα. Θα λογοδοτήσεις στη δικαιοσύνη. Και η καταδίκη σου είναι βεβαία, διότι δεν θα μπορέσεις να αποδείξεις ότι τα πούλησα. Για σένα το ποσό της αποζημίωσης θα είναι 200.000 ευρώ, διπλάσιο σε σχέση με τον φίλο σου. Και αυτά δωρεά υπέρ της δομής σίτισης. 

11. Ηθικά και οικονομικά δεν πουλάω τίποτα. Το αποδεικνύω κάθε μέρα. Δεν νιώθω την ανάγκη και δεν είμαι στην τοπική αυτοδιοίκηση για να αποκτήσω περιουσία ή οικονομικά ανταλλάγματα. Σε σχέση με σένα είμαι πολύ πολύ καθαρός. Για αυτό σταμάτα ΝΑ ΑΜΟΥΤΖΙΖΕΙΣ.  

12. Σε προκαλώ και ευχαρίστως μπορώ να ανοίξω δημόσια συζήτηση για τα τεκταινόμενα του 2006-2010, όταν ήσουν δήμαρχος και για όλα όσα διαδραματίστηκαν με πρωταγωνιστές εσένα και τον υπαρχηγό σου. 

13. Η γέφυρα του Κομψάτου ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας. Τα εγκαίνια του Δημαρχιακού Μεγάρου θα γίνουν. Τη ΔΕΥΑ θα τη συστήσω στη 2η θητεία μου, το 2024-2029, έχοντας την απόλυτη πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου. 

14. Σου υπενθυμίζω για άλλη μια φορά ; 

Ότι εγώ δεν είμαι Τζανέρ για να γίνω τσιράκι σου. 

Ούτε Ερντογάν Σαϊτ να συνομοτήσω για την εκλογή σου.

Oύτε βέβαια Ισμέτ, να σου στέλνω μηχάνημα στο χωράφι σου, να σε ορίζω εκπρόσωπο στην Αναπτυξιακή, να εγκρίνω από την Οικονομική Επιτροπή τα ταξίδια σου στην Αθήνα, να πληρώνω τις αμοιβές δικηγόρων στην προσωπική σου διαμάχη με τον κ. Καζάκη.

15. Παρακολουθώ το οργανωμένο σχέδιο σας, να με φέρετε ενώπιον της δικαιοσύνης για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, για να εκπέσω από το αξίωμα μου. Έχω λάβει όλα τα μέτρα μου και θα ανταποδώσω ωμά, σκληρά σε κάθε σας κίνηση. Θα αποχωρήσω το 2029 μόνος μου, όπως υποσχέθηκα στη λήξη της 2ης θητείας μου ή θα αποχωρήσω με εκλογές, με την κυρίαρχη βούληση των συνδημοτών μου. 

Σίγουρα δεν θα φύγω με δικαστήρια. 

Ξύπνα. 

Το δήλωσα στην τελετή ορκωμοσίας μας. 

Δεν θα είμαι ένας συνηθισμένος Δήμαρχος».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.