Συναντηση του Επικεφαλης της Ανεξαρτητης Ενωτικης Πρωτοβουλιας με ΣΥΡΙΖΑ και Νεα Αριστερα

Στο επίκεντρο τα ζητήματα που αφορούν την Περιφέρεια ΑΜΘ

Ο Στέργιος Ηλιόπουλος, επικεφαλής της αυτοδιοικητικής παράταξης Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία, συναντήθηκε  με εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά, την Πέμπτη 19/04/2024  στην Βουλή των Ελλήνων.

Στη συνάντηση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. συμμετείχαν ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας Σωκράτης Φάμελλος, η βουλεύτρια Βοιωτίας και Τομεάρχης Εσωτερικών Γιώτα Πούλου, ο βουλευτής Δράμας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Θεόφιλος Ξανθόπουλος και  ο Θάνος Μωραΐτης διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Στην συνάντηση που ακολούθησε, εκ μέρους της Νέας Αριστεράς συμμετείχαν η Πέτη Πέρκα Βουλεύτρια Φλώρινας και η Ινώ Σιώζου ειδική σε θέματα ενεργειακής πολιτικής και περιβάλλοντος και υποψήφια Ευρωβουλεύτρια.

Σκοπός των  συναντήσεων  όπως εξήγησε ο κ. Ηλιόπουλος σε δήλωσή του «ήταν   η ανταλλαγή απόψεων για τις αρνητικές εξελίξεις, οι οποίες αφορούν την Αυτοδιοίκηση, η ενημέρωση για τα μεγάλα και σοβαρά ζητήματα που αφορούν την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης καθώς και η εξερεύνηση δυνατοτήτων συνεργασίας για την προώθηση των λύσεων και της  ανατροπής των εφαρμοζόμενων πολιτικών που   επιβαρύνουν τους πολίτες της Περιφέρειας μας».

Εκ μέρους  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε ότι χρειάζεται μια τελείως διαφορετική προσέγγιση πολιτικής που να ενισχύει και τις τοπικές κοινωνίες και την περιφερειακή ανάπτυξη και δεσμεύθηκε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα  επισκεφθεί την περιοχή μας.

Από την πλευρά της Νέας Αριστεράς, η Πέτη Πέρκα τόνισε ότι η συνεργασία μεταξύ αυτοδιοίκησης και πολιτικών κομμάτων είναι απαραίτητη για την προώθηση της ευημερίας των πολιτών και ότι η σημερινή συνάντηση θα αποτελέσει μια γόνιμη βάση για μελλοντική συνεργασία.

Όπως εξηγεί σε ανακοίνωσή της η περιφερειακή παράταξη, η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία συνεργάζεται με τις προοδευτικές πολιτικές παρατάξεις για να αναδεικνύει τα προβλήματα των πολιτών, για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων, όπως η οικονομική ανάπτυξη, η κοινωνική πρόνοια, η προστασία του περιβάλλοντος, με ολοκληρωμένο και συντονισμένο τρόπο και για να προωθήσει την κοινωνική δικαιοσύνη και την ισότητα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.