Συναντηση του Δημαρχου Μαρωνειας-Σαπων με την Υποδιοικητρια της 4ης ΥΠΕ

Ενίσχυση με επιπλέον ιατρό του Π.Ι. Μαρώνειας κατά την θερινή περίοδο

Γόνιμη και εποικοδομητική συνάντηση με την Υποδιοικήτρια της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης κ. Ειρήνη Χατζοπούλου είχε στο γραφείο της στην Θεσσαλονίκη ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος.

Τα κύρια αντικείμενα της συνάντησης επικεντρώθηκαν σε θέματα αναβάθμισης και ενίσχυσης της λειτουργίας των υγειονομικών δομών αρμοδιότητας της 4ης ΥΠΕ εντός του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, σύμφωνα με τις σύγχρονες συνθήκες.

Συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε η επανεργοποίηση των Περιφερειακών Ιατρείων και εξυπηρετούμενων ιατρείων από αυτά με μεγαλύτερη κάλυψη και συχνότητα ιατρών.

Συζητήθηκε ακόμη η ενίσχυση με επιπλέον ιατρό του περιφερειακού Ιατρείου της Μαρώνειας, το οποίο έχει κομβικό ρόλο κατά την θερινή περίοδο και την υγειονομική υποστήριξη της παραλιακής ζώνης, κατά το πρότυπο της επιτυχούς λειτουργίας του κατά την περσινή περίοδο.

Συγχρόνως, διερευνήθηκε η ένταξη του Κέντρου Υγείας Σαπών στο Ταμείο Ανάκαμψης για κατασκευαστικές αναβαθμίσεις του, όπως οι συντηρήσεις. Τέλος, συμφωνήθηκε η αξιοποίηση του στο μέγιστο βαθμό ως Ιατρείο LONG-COVID για την αντιμετώπιση των μακροπρόθεσμων επιπτώσεων του κορωνοϊού στον τοπικό πληθυσμό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.