Συναντηση της Ενωσης Προσωπικου Λιμενικου Σωματος Θρακης με τον Υπουργο Ναυτιλιας

Τρία σημαντικά και αλληλένδετα προβλήματα ετέθησαν υπόψιν του Γ. Πλακιωτάκη

Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη είχε την Τρίτη 28 Ιουνίου το ΔΣ της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Θράκης, παρουσία του Βουλευτή ΝΔ Έβρου κ. Αναστάσιου Δημοσχάκη.

Όπως μεταφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Ένωση, «κατά τη συνάντηση σεβόμενοι την ιεράρχηση των αναγκών του Προσωπικού αλλά και τον περιορισμένο χρόνο λόγω βεβαρημένου προγράμματος του κ. Υπουργού συζητήθηκαν τρία σημαντικά και αλληλένδετα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Υπηρεσίες της Θράκης:

1.Ανάγκη ενίσχυσης προσωπικού (αποσπάσεις) για τους θερινούς μήνες (Ιούλιο-Αύγουστο-Σεπτέμβριο)

2.Αύξηση των οργανικών θέσεων Κ.Λ. Αλεξανδρούπολης-Λ/Χ Πόρτο Λάγους.

3.Στελέχωση Α Λ/Τα Σαμοθράκης από:

  • Τα επικείμενα συμβούλια έκτακτων μεταθέσεων για Υποστελεχωμένες περιοχές
  • Τα τακτικά συμβούλια
  • Συμβούλια τοποθετήσεων Σ.Δ.Λ.Φ,

ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω η πραγματική δύναμη της Υπηρεσίας και να μπορέσουν να μετατεθούν συνάδελφοι από τη Σαμοθράκη, οι οποίοι έχουν κλείσει εις διπλούν το προβλεπόμενο χρόνο παραμονής σε Υπηρεσίες Α κατηγορίας. Σημειώνεται ότι ήδη το προηγούμενο διάστημα η Υπηρεσία έχει ενισχυθεί με οκτώ Στελέχη από τη Σ.Δ.Λ.Φ. και δύο από τη Σ.Δ.Λ.Σ. υπολείπεται της οργανικής της κατά δεκαοκτώ στελέχη.

Ο κ. Υπουργός αναγνωρίζοντας τον στρατηγικό ρόλο της Αλεξανδρούπολης ως κόμβου ενέργειας με την κατασκευή και λειτουργία του Πλωτού Σταθμού Αποθήκευσης και Αεριοποίησης (FSRU), την ανανέωση Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) για πέντε έτη \, τη σημαντικότητα του Α Λ/Τα Σαμοθράκης και των περιφερειακών Υπηρεσιών, εξήρε το προσωπικό του Λ.Σ. για το έργο που επιτελεί, προστατεύοντας τα θαλάσσια σύνορα της Πατρίδας μας δίνοντας προτεραιότητα στην προστασία της ανθρώπινης ζωής και στη διασφάλιση του αισθήματος ασφάλειας σε στεριά και θάλασσα. Σε ό,τι αφορά τα ανωτέρω προβλήματά μας γνώρισε ότι αναμένει από τις τοπικές Ενώσεις και συγκεντρωτικά από την ΠΟΕΠΛΣ προτάσεις για την αύξηση-ανακατανομή των οργανικών θέσεων. Όσον αφορά την ενίσχυση για τους θερινούς μήνες η Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία μερίμνησε ήδη και έχει εκδοθεί διαταγή Στελέχωσης για τον μήνα Ιούλιο. Τέλος τονίστηκε τόσο από τον κ. Υπουργό όσο και από τον κ. Βουλευτή η ανάγκη εξεύρεσης λύσης για τα Στελέχη που υπηρετούν στην ν. Σαμοθράκη.

Συμφωνήθηκε μέσω του να προγραμματιστεί το επόμενο διάστημα συνάντηση στο Υπουργείο Ναυτιλίας ώστε η Ένωση να αποτυπώσει και να αναδείξει μέσω Υπομνήματος τα ρεαλιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Υπηρεσίες της περιοχής μας προκειμένου να επεξεργαστούν από την Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.