Συναντηση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με τον Υπουργο Παιδειας, Θρησκευματων & Αθλητισμου Κ. Πιερρακακη

Τις προτάσεις της για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά κατέθεσε η φοιτητική παράταξη

Με τον νέο Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυριάκο Πιερρακάκη συναντήθηκε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Στο πλαίσιο της συζήτησης μεταφέρθηκαν στον Υπουργό, προβληματισμοί των φοιτητών για θέματα που απασχολούν την φοιτητική κοινότητα και αφορούν την καθημερινότητά τους. Στέγαση, χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων, επικαιροποιημένα προγράμματα σπουδών, αλλά και η διασύνδεση των Πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας, τόσο σε επίπεδο πρακτικής άσκησης, όσο και μετά το πέρας των σπουδών, είναι μόνο ορισμένα εξ αυτών.

Ειδική αναφορά έγινε και στο ζήτημα της ασφάλειας των Πανεπιστημίων ευρύτερα, το οποίο έχει απασχολήσει και απασχολεί έντονα, το σύνολο της φοιτητικής κοινότητας. Για τον λόγο αυτό, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ προχώρησε στην κατάθεση προτάσεων σχετικά με την ελεγχόμενη είσοδο στα ελληνικά ΑΕΙ, τη χρήση κάρτας εισόδου, τον φωτισμό, όπου αυτός θεωρείται αναγκαίος, αλλά και την τοποθέτηση κλειστού κυκλώματος ασφαλείας σε εξωτερικούς χώρους και σε απομονωμένα σημεία των campus. Σκοπός να καταπολεμηθούν παραβατικές συμπεριφορές, με τις οποίες φοιτητές και ακαδημαϊκοί, έχουν έρθει αντιμέτωποι στο παρελθόν, αλλά και να αποφευχθούν φαινόμενα εισόδου εξωπανεπιστημιακών. Ωστόσο, στο ίδιο πλαίσιο κατατάσσεται και η ασφάλεια των κτιριακών εγκαταστάσεων, για τις οποίες η φοιτητική παράταξη πρότεινε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πυροπροστασίας και αντισεισμικότητας, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό εξ ολοκλήρου, το αίσθημα ασφάλειας σε ολόκληρη την ακαδημαϊκή κοινότητα. 

Παράλληλα, δεδομένης της ανακοίνωσης των βάσεων εισαγωγής των σχολών, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, θίξαμε και το ζήτημα των μετεγγραφών των πρωτοετών φοιτητών. Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, προτείναμε την άμεση έναρξη υποβολής αιτήσεων, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα, όπου φοιτητές κατά τη διάρκεια εξέτασης του αιτήματός τους, αδυνατούν να παρακολουθήσουν τη ροή του εκπαιδευτικού προγράμματος, με αποτέλεσμα είτε να χάνουν για παράδειγμα, προαπαιτούμενα εργαστήρια για την τελική εξέταση, είτε να υστερούν σε ώρες διδασκαλίας, συγκριτικά με τους συμφοιτητές τους.

Ακόμη η φοιτητική παράταξη μετέφερε τη στήριξή της στην πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, να ενεργοποιήσει το άρθρο 28, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε ξένα Πανεπιστήμια να επενδύσουν στην Ελλάδα, αλλά και στους χιλιάδες μαθητές που κάθε χρόνο φεύγουν για να σπουδάσουν στο εξωτερικό, τη δυνατότητα να παραμείνουν στην Ελλάδα. «Ο δρόμος που ανοίγεται άλλωστε, για μία μελλοντική αναθεώρηση του άρθρου 16, μας γεμίζει υπερηφάνεια, αφού ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, πρωτοστατήσαμε διαχρονικά, ώσπου άλλη μία σπουδαία μεταρρύθμιση για τα ελληνικά δεδομένα, να πάρει σάρκα και οστά» τόνισε η φοιτητική παράταξη.

Να σημειωθεί ότι στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου, ο Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κυριαζής Σωτηρίου και ο αναπληρωτής Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Σπύρος Παναγιώτου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.