Συναντηση Σακελλαροπουλου – Ερντογαν: «Σημαντικη η διατηρηση του θετικου κλιματος»

Ο Τούρκος ηγέτης έγινε δεκτός από την ΠτΔ. Σε εξέλιξη η συνάντησή τους. Για «την αρχή μιας νέας εποχής στις σχέσεις Τουρκίας και Ελλάδας», μίλησε ο κ. Ερντογάν.

Δεκτός από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έγινε πριν από λίγο ο Τούρκος ηγέτης Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη-εξπρές στην Αθήνα με στόχο τη διατήρηση αλλά και την αναβάθμιση του θετικού κλίματος που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά το τελευταίο διάστημα. 

 «Τα τραγικά συμβάντα που αντιμετώπισαν φέτος οι χώρες μας έγιναν η αφορμή για να αποδειχθεί ότι το αίσθημα αλληλεγγύης είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό που ενώνει τους δύο λαούς. Η διαπίστωση αυτή αποτελεί ισχυρή βάση για να στηριχθεί η αμοιβαία πολιτική βούληση για την αποφυγή εντάσεων στις μεταξύ μας σχέσεις. Εάν αναλογιστούμε τι γίνεται στον περίγυρό μας, είναι αναγκαίο Ελλάδα και Τουρκία να εργαστούν από κοινού για τη διαφύλαξη της ειρήνης, της σταθερότητας και του διεθνούς δικαίου. Εχοντας επίγνωση του γεγονότος ότι υπάρχουν ζητήματα στα οποία διαφωνούν οι δύο χώρες, είναι σημαντική η διατήρηση και εμπέδωση του θετικού κλίματος», δήλωσε από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Για «την αρχή μιας νέας εποχής στις σχέσεις Τουρκίας και Ελλάδας», μίλησε από την πλευρά του ο Τούρκος πρόεδρος, υπογραμμίζοντας ότι η τουρκική πλευρά επισκέφθηκε την Αθήνα με μια ευρεία αντιπροσωπεία υπουργών που πρόκειται σήμερα να έχουν «εποικοδομητικές» συνομιλίες με τους Ελληνες ομολόγους τους.

Έπειτα από τη συνάντηση που θα έχει με την κυρία Σακελλαροπούλου, ο Τούρκος πρόεδρος θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του 5ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας.

Πηγή: kathimerini.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.