Συναντηση Μ. Σχοινα με στελεχη του Γραφειου Europe Direct ΑΜΘ

Τονίστηκε η σημασία της ύπαρξης του γραφείου στην Περιφέρεια

Κατά την επίσκεψη στην πόλη της Ξάνθης, την Παρασκευή 13 Μαΐου, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς επισκέφθηκε την έδρα της Π.Ε. Ξάνθης όπου είχε συνάντηση και συζήτηση με τα Στελέχη του Γραφείου Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. 

Κατά τον χαιρετισμό τους, τόσο ο Περιφερειάρχης ΑΜ – Θ, κ. Χρήστος Μέτιος, όσο και η Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης του ΔΠΘ και Επιστημονικά Υπεύθυνη του Europe Direct ΑΜ-Θ, κ. Μαρία Μιχαλοπούλου, τόνισαν την σημασία της ύπαρξης του Γραφείου στην Περιφέρεια μας, το οποίο είναι το μοναδικό Europe Direct με στελεχωμένα γραφεία σε κάθε πόλη της Περιφέρειας που ανήκει.

Στην παρουσίαση ενός πρώτου απολογισμού, σχεδόν ένα χρόνο μετά τα εγκαίνια της Δομής που είχαν πραγματοποιηθεί από τον ίδιο τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Συντονιστής των Γραφείων, κ. Παναγιώτης Μπαρδάκης, αναφέρθηκε στις δράσεις του Europe Direct, καθώς και στην ανάπτυξη των συνεργασιών και συνεργειών που πραγματοποιεί με τους Τοπικούς Φορείς και τις Ενώσεις των Πολιτών. Στη συνέχεια ο Αντιπρόεδρος τόνισε την σημασία της παρουσίας μιας μόνιμης «φωνής» της Ευρώπης στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Σχοινάς είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και συζητήσει με τα Στελέχη του Γραφείου και να ακούσει τα σχέδια και τους στόχους που θέτουν για το εγγύς μέλλον. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου και ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, κ. Κωνσταντίνος Κουρτίδης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.