Συναντηση Ιωαννη Βεζυργιαννιδη με τον Μουφτη Κομοτηνης και τον Δημαρχο Κομοτηνης

Συνέχεια επαφών για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννης Βεζυργιαννίδης συνάντησε την Τετάρτη 8 Μαΐου  τον Σοφολογιώτατο Μουφτή Κομοτηνής Δρ Τζιχάτ Χαλήλ στα Γραφεία της Μουφτείας.

Ο Σοφολογιώτατος υποδέχθηκε στη Μουφτεία με εγκαρδιότητα τον κ. Ιωάννη Βεζυργιαννίδη και τον ενημέρωσε για τις αρμοδιότητες και τον ρόλο των Μουφτειών σύμφωνα και με το νόμο 4964/2022 περί Μουφτήδων και Μουφτειών, ενώ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην αρμονική και εύρυθμη συνύπαρξη των συνοίκων στοιχείων στην περιοχή της Θράκης.

Ο κ. Ιωάννης Βεζυργιαννίδης δεσμεύθηκε να μεταφέρει στα ευρωπαϊκά όργανα τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Ελληνική Πολιτεία για  τις θρησκευτικές ελευθερίες όλων και ειδικότερα της μουσουλμανικής μειονότητας Θράκης, με πλήρη σεβασμό στο Σύνταγμα και στη Συνθήκη της Λωζάνης.

Ο  Σοφολογιώτατος Μουφτής Κομοτηνής Δρ Τζιχάτ Χαλήλ ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Ιωάννη Βεζυργιαννίδη.

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Κομοτηνής

Ακολούθησε συνάντηση του κ. Βεζυργιαννίδη με τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιάννη Γκαράνη, στο γραφείο του.

Η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερο φιλικό κλίμα και στη διάρκειά της, οι κύριοι  Γκαράνης-Βεζυργιαννίδης συζήτησαν για θέματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς και για τη διαμόρφωση σχεδίων και πολιτικών, οι οποίες σχετίζονται με την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Στο επίκεντρο τέθηκαν ζητήματα που αφορούν ένα ολοκληρωμένο μοντέλο κοινωνικής προόδου και πολυπολιτισμικής αρμονίας.

 «Ο Δήμος Κομοτηνής έχει επιδείξει αξιοσημείωτη δέσμευση στην προαγωγή της ειρήνης, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής μεταξύ πολυπολιτισμικών κοινοτήτων. Αυτό αποτελεί ένα πολύτιμο παράδειγμα που αξίζει της προσοχής και της υποστήριξής μας στη νέα θητεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στοχεύοντας στην διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης και συνοχής, και την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης στην περιοχή» επισημαίνει σχετικά σε δήλωσή του ο κ. Ιωάννης Βεζυργιαννίδης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.