Συναντηση Ιλχαν Αχμετ με τον υφυπουργο Αγροτικης Αναπτυξης

Στο τραπέζι της συζήτησης τα ανοιχτά ζητήματα των αγροτών της περιοχής

Τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρο Κελέτση επισκέφθηκε ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Ιλχάν Αχμέτ και είχε μαζί του μια παραγωγική συζήτηση για τα προβλήματα των αγροτών της περιοχής μας καθώς και τις εκκρεμείς απαιτήσεις τους.

Ο βουλευτής επεσήμανε στον υφυπουργό πως οι αγρότες της περιοχής αναμένουν ακόμη την πληρωμή της δεύτερης δόσης από το πρόγραμμα 6.3 ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων και ότι αν δεν γίνει πληρωμή άμεσα το, πρόγραμμα δεν κλείνει. Αυτό θα έχει ως συνέπεια εκτός από πρόστιμα από την ΕΕ, να μην μπορούν οι δυνητικοί δικαιούχοι να ενταχθούν σε αλλά παρόμοια προγράμματα.

Ταυτόχρονα ζήτησε να μάθει για τις πληρωμές από την κρατική αρωγή ( ΠΣΕΑ) για ζημιές σε ελαιόδενδρα έτους 2022 όπως αυτά εγκρίθηκαν από την Ε.Ε. και τον μήνα Μάιο έγιναν οι οριστικές αιτήσεις από τους πληγέντες παραγωγούς. Ακόμη μίλησαν για την πρόσφατη ακαρπία που έπληξε βαμβάκι και καλαμπόκια στη Ροδόπη.

Ο υφυπουργός δεσμεύτηκε να δοθεί άμεση λύση στα προβλήματα αυτά και να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των αγροτών.

Σε κάθε περίπτωση ο βουλευτής σημείωσε πως θα παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις προκειμένου αν χρειαστεί να επανέλθει και στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.