Συναντηση Ιλχαν Αχμετ με τον διοικητη του ΕΛΓΑ

«Άμεση άρση του αδιεξόδου με εκτιμητές του ΕΛΓΑ έστω και με δικά μας αυτοκίνητα» - «Να αποζημιωθούν κερασοπαραγωγοί και πληγέντες από τη θεομηνία του Ιουνίου αγρότες της Ροδόπης»

Με τον διοικητή του ΕΛΓΑ Θεοφάνη Κουρεμπέ συναντήθηκε χθες στην Αθήνα ο βουλευτής Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ, θέτοντας του ζητήματα αποζημιώσεων και καταγραφών των ζημιών σε κερασοπαραγωγούς και καπνοπαραγωγούς της Ροδόπης.
 
Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ δεν έχουν λάβει από τον περασμένο Ιανουάριο τα οδοιπορικά για τις μετακινήσεις τους προκειμένου να διενεργήσουν πραγματογνωμοσύνες και εκτιμήσεις για ζημιές στη φυτική παραγωγή και στο ζωικό κεφάλαιο. Το αποτέλεσμα της μη καταβολής των οδοιπορικών – τα οποία πληρώνονται στην ουσία από τους αγρότες – είναι η μη διεξαγωγή πραγματογνωμοσυνών και εκτιμήσεων από τους εκτιμητές του ΕΛΓΑ, γεγονός που εν τέλει επιβαρύνει τους ίδιους τους παραγωγούς.
 
Ο βουλευτής Ροδόπης ζήτησε την άμεση ρύθμιση του θέματος με τους εκτιμητές του ΕΛΓΑ ώστε να βγουν και πάλι στα χωράφια και ειδικά για τους πληγέντες παραγωγούς της Ροδόπης από την θεομηνία του Ιουνίου, να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία καταγραφής των ζημιών που θα οδηγήσει στην αποζημίωσή τους, για την ολοκληρωτική σε πολλές περιπτώσεις καταστροφή της φετινής σοδειάς τους.
 
Παράλληλα, για τους κερασοπαραγωγούς της Ροδόπης οι οποίοι απώλεσαν αποδεδειγμένα μεγάλο μέρος της φετινής τους παραγωγής, ο κ. Ιλχάν Αχμέτ ζήτησε και έλαβε την διαβεβαίωση από τον κ. Κουρεμπέ ότι θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια που υπάρχουν ώστε να αποζημιωθούν, παρά το γεγονός ότι δεν έγινε η εκτίμηση της ζημιάς τους, από τη στιγμή που δεν είναι οι ίδιοι υπαίτιοι γι’ αυτή την κρατική ολιγωρία.
 
Να σημειωθεί ότι ο διοικητής του ΕΛΓΑ δεσμεύθηκε ότι θα εκδοθούν άμεσα τα εντάλματα για τα οδοιπορικά των εκτιμητών, αποκάλυψε όμως ταυτόχρονα ότι δεν έχει εξευρεθεί ακόμη τρόπος για τις μετακινήσεις τους αφού ο Οργανισμός δεν διαθέτει υπηρεσιακά αυτοκίνητα για τις μετακινήσεις τους!
 
Επ’ αυτού ο βουλευτής Ροδόπης τόνισε προς τον κ. Κουρεμπέ ότι τόσο οι αγρότες –καπνοπαραγωγοί και άλλοι της Ροδόπης όσο και ο ίδιος, είναι διατεθειμένοι να παραχωρήσουν τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα, τα προσωπικά τους ΙΧ, στους εκτιμητές του ΕΛΓΑ για όσες μέρες χρειαστεί ώστε να ολοκληρώσουν την αποτύπωση των ζημιών και να εξασφαλιστεί η καταβολή των αποζημιώσεων.
 
Ο διοικητής του ΕΛΓΑ άκουσε με προσοχή και αυτό το αίτημα που τέθηκε και τόνισε ότι τις επόμενες μέρες θα εξευρεθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.
 
Σε κάθε περίπτωση και ανάλογα με την ανταπόκριση της κυβέρνησης στα αιτήματα που έχουν τεθεί, θα υπάρχει εκ μέρους του βουλευτή Ροδόπης και των συνεργατών στο πολιτικό του γραφείο, συνεχής ενημέρωση των αγροτών και του τοπικού τύπου, για τις εξελίξεις στο φλέγον θέμα των εκτιμητών του ΕΛΓΑ. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.