Συναντηση Ιλχαν Αχμετ με το Προεδρειο της Κοινοβουλευτικης Ομαδας Φιλιας Ελβετιας –Ελλαδας

Στο προσκήνιο η ενίσχυση του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας

Ο Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας, βουλευτής Ροδόπης με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, κ. Ιλχάν Αχμέτ είχε την Τετάρτη συνάντηση με το Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελβετίας –Ελλάδας, που βρίσκεται στην Αθήνα στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης (24 -25/10/2022).

Στη συνάντηση που  πραγματοποιήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων, μετά από αίτημα της Ελβετικής Αντιπροσωπείας  από την πλευρά της Ελβετίας συμμετείχαν  ο Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελβετίας-Ελλάδας, η Βουλευτής κ. Elisabeth Schneider-Schneiter, ο Πρόεδρος Γερουσιαστής κ. Carlo Sommaruga, ο Πρέσβης κ. Stefan ESTERMANN Πρέσβης της Ελβετίας στην Αθήνα, ο κ. Marc Bruchez Αναπληρωτής επικεφαλής της Ελβετικής Διπλωματικής Αποστολής στην Αθήνα και ο κ. Constantin KOKKINOS Επιστημονικός Γραμματέας Ελβετικής Αντιπροσωπείας.

Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο έργο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής των Ελλήνων, επισημαίνοντας πως κατά την περίοδο Σεπτεμβρίου 2021 – Ιουλίου 2022, η Επιτροπή εστίασε στη διερεύνηση του θέματος «Επιχειρηματική αξιοποίηση της τεχνολογικής έρευνας και καινοτομίας», καταλήγοντας σε μία Έκθεση με προτάσεις για την ενίσχυση του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας. Επιπλέον επεσήμανε πως αυτή την περίοδο το ενδιαφέρον της Επιτροπής στρέφεται στον κλάδο των βιοεπιστημών, στον οποίο είναι γνωστό πως η Ελβετία πρωταγωνιστεί.

Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ τόνισε πως η Ελλάδα και Ελβετία συνεργάζονται ήδη εξαιρετικά στους τομείς της Έρευνας και της Καινοτομίας και πως προφανώς η Ελλάδα στηρίζει το αίτημα της Ελβετίας σχετικά με την ανανέωση της σύνδεσης της με τα προγράμματα «Ορίζων Ευρώπη» και «Erasmus+». Επίσης ο βουλευτής Ροδόπης ευχαρίστησε την ελβετική κυβέρνηση για την οικονομική υποστήριξή της στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Συνοχής.

Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Ιλχάν Αχμέτ πρότεινε αφενός τη δημιουργία Έλληνοελβετικού Εμπορικού – Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, αφετέρου τη διεξαγωγή και διοργάνωση συνεδρίων υψηλής τεχνολογίας σε Αθήνα και Ζυρίχη και τη δημιουργία εμπορικού φόρουμ Ελλάδας – Ελβετίας με τη συμμετοχή νεοφυών επιχειρήσεων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.