Συναντηση Γ. Πεταλωτη με ΟΕΒΕΣ Ροδοπης

Επισημάνθηκε η ανάγκη δημιουργίας στοχευμένων κινήτρων για τη Ροδόπη, για να σταματήσει η έντονη οικονομική συρρίκνωση της περιοχής

Ο υπ. Βουλευτής Ροδόπης ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Γιώργος Πεταλωτής συναντήθηκε με το ΔΣ της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών Εμπορικών  Σωματείων Ροδόπης και συζήτησαν θέματα που αφορούν τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες της περιοχής μας.

Ετέθησαν τεκμηριωμένα τα μεγάλα προβλήματα επιβίωσης των μικρών επιχειρήσεων της χώρας γενικά, αλλά και της Ροδόπης ειδικότερα. Η αναγκαία διεύρυνση του αριθμού των δόσεων προς την ΑΑΔΕ και τα ασφαλιστικά ταμεία, η ένταξη των μικρών επιχειρήσεων σε προγράμματα ΕΣΠΑ και LEADER, η αλλαγή του αναπτυξιακού πλαισίου που ενισχύει μόνο μεγάλες επιχειρήσεις. Ειδικά για τη Ροδόπη ανταλλάχθηκαν ιδέες και ώριμες προτάσεις και τονίσθηκε η ανάγκη αλλαγής της φορολογίας τοπικά στα καύσιμα,  προκειμένου να σταματήσει η εκροή χρήματος στη γειτονική Βουλγαρία, που είναι επιζήμια και για τις επιχειρήσεις και για τα δημόσια έσοδα. Επίσης επισημάνθηκε και από τις δύο πλευρές η ανάγκη δημιουργίας στοχευμένων κινήτρων για τη Ροδόπη, για να σταματήσει η έντονη συρρίκνωση που υφίσταται τα τελευταία χρόνια. Ο Γιώργος Πεταλωτής έκανε συγκεκριμένες επενδυτικές προτάσεις, ώστε να δημιουργηθεί και πάλι αναπτυξιακό ρεύμα στην περιοχή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.