Συναντηση εργασιας του Δημαρχου Μαρωνειας Σαπων με τον Αντιπεριφερειαρχη Αγροτικης Οικονομιας για τις ακριδοπληκτες περιοχες

Συγκροτούνται συνεργεία για την καταγραφή των ζημιών

Συνάντηση εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΑΜΘ κ. Βασίλη Δελησταμάτη και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Γιώργο Τσακίρη είχε ο Δήμαρχος Μαρωνείας- Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος, το πρωί της Τρίτης 21 Ιουνίου 2022 στο γραφείο του στις Σάπες, με θέμα το πρόβλημα που έχει προκληθεί στις γεωργικές καλλιέργειες του Δήμου εξαιτίας της εμφάνισης μεγάλου πληθυσμού ακρίδων ιδιαίτερα στις τοπικές κοινότητες Μαρώνειας και Κρωβύλης.

Οι παραπάνω τοπικές κοινότητες κηρύχθηκαν ως ακριδόπληκτες και με στόχο να καταγραφεί πλήρως το μέγεθος της καταστροφής που προκλήθηκε στις καλλιέργειες, συγκροτούνται συνεργεία για την καταγραφή των ζημιών ώστε στη συνέχεια να κινηθούν οι διαδικασίες για τις αποζημιώσεις και να περιοριστεί το φαινόμενο.

Στην προσπάθεια αυτή καλούνται να συμβάλουν όλοι οι τοπικοί φορείς, γεωπόνοι, αγρότες και πολίτες ενημερώνοντας άμεσα τις αρμόδιες υπηρεσίες για την εμφάνιση ακρίδων στις περιοχές τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.