Συναντηση Ε. Χατζη με τον Πρυτανη του ΔΠΘ

Πλήρης ενημέρωση για τη δραστηριοποίηση και τον σχεδιασμό του πανεπιστημίου

Με τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, κ. Φώτη Μάρη, συναντήθηκε η υποψήφια βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κ. Ελένη Χατζή.

Ο κ. Μάρης ενημέρωσε αναλυτικά την υποψήφια βουλευτή για τις δραστηριότητες που αναπτύσσει σε όλους τους τομείς το πανεπιστήμιο αλλά και τον σχεδιασμό του για το μέλλον.

Ειδικότερα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση ήταν η ίδρυση του Τμήματος Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο αλλά και το αίτημα των πρυτανικών αρχών για ίδρυση τμήματος Εργοθεραπείας στην Κομοτηνή.

Παράλληλα ο Πρύτανης ενημέρωσε την κ. Χατζή για την εξέλιξη των εργασιών κατασκευής νέων φοιτητικών εστιών, ώστε να κλείσει  οριστικά το πρόβλημα της στέγασης των φοιτητών μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), και το νέο κτίριο της Σχολής Κλασικών κι Ανθρωπιστικών Σπουδών.

«Μέσα σε ένα έντονα μεταβαλλόμενο περιβάλλον, το Δ.Π.Θ. συνεχίζει να στοχεύει τόσο στην εκπαιδευτική όσο και στην ερευνητική αριστεία, ενώ χτίζεται επάνω στις προκλήσεις και στις επιταγές του μέλλοντος. Επαναπροσανατολίζει την ερευνητική στρατηγική του με βάση την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα, την τεχνολογία, την νέα ψηφιακή εποχή, την ανάπτυξη μεγάλης κλίμακας καθώς και την προσέλκυση χρηματοδότησης από φορείς τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού» τόνισε με το πέρας της συνάντησης η υποψήφια βουλευτής, σημειώνοντας με νόημα πως «για την υποστήριξη όλου αυτού του τεράστιου έργου απαιτείται διοικητική υποστήριξη, ανθρώπινο δυναμικό σε όλες τις δομές του ΔΠΘ στις πόλεις που υπάρχουν σχολές».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.