Συναντηση Ε. Χατζη με τον προεδρο και μελη του Δικηγορικου Συλλογου Ροδοπης

Η υποστελέχωση των υπηρεσιών ανασταλτικός παράγοντας στην απονομή δικαιοσύνης

Με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Δημήτρη Ερελιάδη και μέλη του ΔΣ στα γραφεία του συλλόγου στο Δικαστικό Μέγαρο και εκπροσώπους από τους δικαστικούς  υπαλλήλους συναντήθηκε η υποψήφια βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κ. Ελένη Χατζή.

Όπως εξήγησε η κ. Χατζή κατά τη διάρκεια των συναντήσεων υπήρξε αναλυτική  και διεξοδική συζήτηση για πολλά ζητήματα που απασχολούν τους δικηγόρους της Ροδόπης. Κύριο θέμα προβληματισμού και αναγκαιότητας  συντονισμού ενεργειών αποτέλεσε η προσπάθεια διάσωσης του παλιού και ιστορικού δικαστικού Μεγάρου, για το οποίο απαιτείται συντονισμός των φορέων  και άμεση  πολιτική βούληση.

Επίσης, η υποστελέχωση των υπηρεσιών είναι ανασταλτικός παράγοντας για τη διεκπεραίωση και επίλυση των αποφάσεων, με αποτέλεσμα τις καθυστερήσεις και τη δυσαρέσκεια των πολιτών. Η επιτάχυνση στην απονομή  δικαιοσύνης στον ευρωπαϊκό μέσο όρο και η επίσπευση της εκκαθάρισης των εκκρεμών υποθέσεων στη διοικητική, πολιτική και ποινική δικαιοσύνη αποτελεί στόχο της νέας διακυβέρνησης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Προγραμματίζεται ενίσχυση στο ανθρώπινο δυναμικό με αναβάθμιση της Εθνικής Σχολής Δικαστών, σύνδεση της προαγωγής με αξιολόγηση και επιμόρφωση, κλάδος δικαστικών Υπαλλήλων, Δικαστική Αστυνομία. Στόχος είναι να σταματήσουν οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην απονομή δικαίου και να επιτευχθεί η ψηφιακή στρατηγική για τη Δικαιοσύνη.

«Ευχαριστώ θερμά όλους για την εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων» τόνισε η κ. Χατζή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.