Συναντηση Δ. Χαριτου με αντιπροσωπεια της Ενωσης Αστυνομικων Υπαλληλων Ροδοπης

Για το επείγον θέμα των τακτικών μεταθέσεων

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου ανταποκρίθηκε στο αίτημα άμεσης συνάντησης εκ μέρους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης και συνομίλησε  στο γραφείο του το απόγευμα της Τετάρτης 11 Ιανουαρίου με αντιπροσωπεία τους, την πρόεδρο Σταυρούλα Τζατζανά και τον γραμματέα.

Στη συζήτηση οι εκπρόσωποι των αστυνομικών παρουσίασαν με υπόμνημά τους τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό στην Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης, την ίδια στιγμή που οι ανάγκες μεγαλώνουν, λόγω της αύξησης των μεταναστευτικών ροών στο νομό, λόγω της λειτουργίας του μεθοριακού σταθμού Νυμφαίας και των άλλων υποχρεώσεων, όπως Εφετείο, μεταγωγές κρατούμενων από τις φυλακές κα. και τόνισαν την ανάγκη στις επικείμενες τακτικές μεταθέσεις στις αρχές του 2023 να υπάρξει από πλευράς του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πρόβλεψη  κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης με κριτήρια δικαιοσύνης και ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες  της κάθε περιοχής.

Ο βουλευτής Ροδόπης ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των αστυνομικών για την ενημέρωση, για την ειλικρινή και εποικοδομητική συνεργασία όλο το προηγούμενο διάστημα. Εξέφρασε την υποστήριξη του στο σημαντικό έργο που έχουν αναλάβει για την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών της περιοχής και μάλιστα σε δύσκολες εργασιακές συνθήκες. Υπενθύμισε στους συνομιλητές του τις συνεχείς παρεμβάσεις στη Βουλή που έγιναν το τελευταίο μόνο διάστημα για την ενίσχυση με προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, την προώθηση θεσμικών αιτημάτων τους, καθώς και γενικότερων, όπως τμήμα μεταγωγών, στεγαστικών αναγκών κα. Ενώ τους διαβεβαίωσε ότι για το επείγον θέμα των τακτικών μεταθέσεων θα αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία και θα  ζητήσει εκ νέου στη Βουλή από τον αρμόδιο υπουργό την ενίσχυση με προσωπικό της Δ.Α. Ροδόπης με κριτήρια, όπως σωστά τέθηκε, της δικαιοσύνης και της αναλογικότητας με βάση τις πραγματικές ανάγκες κάθε περιοχής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.