Συναντηση Χριστοδουλου Τοψιδη με τον Υπουργο Οικονομικων της Βουλγαριας

Την αδυναμία διέλευσης τουριστικών λεωφορείων από το μεθοριακό σημείο Νυμφαία έθιξε μεταξύ άλλων ο νέος περιφερειάρχης

Τον Υπουργό Οικονομικών της Βουλγαρίας κ. Ασσέν Βασίλεβ υποδέχτηκε στο Επιμελητήριο Έβρου, ο πρόεδρος του και νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.

Η ατζέντα της συζήτησης κινήθηκε σε δύο άξονες: κατ’ αρχάς συζητήθηκαν θέματα επιχειρηματικού ενδιαφέροντος και οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και ειδικότερα οι βουλγαρικές επενδύσεις στην ελληνική πλευρά, που αφορούν κυρίως στον ξενοδοχειακό τομέα και το real estate.

Από την άλλη πλευρά, ο Βούλγαρος Υπουργός Οικονομικών συνεχάρη τον κ. Τοψίδη για την εκλογή του στη θέση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και αυτός ήταν ο δεύτερος άξονας στην ατζέντα της συζήτησης. Με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στο επίκεντρο, συζητήθηκαν θέματα σύσφιξης των σχέσεων των δύο χωρών σε επιχειρηματικό επίπεδο και όχι μόνο. Άλλωστε, η Βουλγαρία συμμετέχει στο έργο του FSRU καθώς και στον σχετικό διασυνδετήριο αγωγό.

Ο κος Βασίλεβ επεσήμανε το βουλγαρικό ενδιαφέρον για την αναβάθμιση της οδικής και της σιδηροδρομικής σύνδεσης των δύο χώρων, ενώ ο κ. Τοψίδης τον ενημέρωσε και για την αδυναμία διέλευσης τουριστικών λεωφορείων από το μεθοριακό σημείο Νυμφαία – Μακάζα στη Ροδόπη υπογραμμίζοντας ότι «θα στείλουμε τις επόμενες ημέρες όλον αυτόν το σχεδιασμό (εν. στον Βούλγαρο Υπουργό) για να μπορέσουμε ίσως να λύσουμε ένα χρόνιο θέμα, που δεν έχει λυθεί».

Για το ίδιο θέμα επέδειξε ενδιαφέρον και ο Βούλγαρος Υπουργός Οικονομικών εκφράζοντας την πεποίθηση ότι μετά την ένταξη της Βουλγαρίας στην Συνθήκη Σένγκεν η εξεύρεση λύσης θα είναι μάλλον ευκολότερη.

Η συνάντηση κινήθηκε σε συναινετικό κλίμα και από τις δύο πλευρές καθώς η βουλγαρική κυβέρνηση επιδεικνύει ενδιαφέρον συνεργασίας τόσο με την ελληνική κυβέρνηση, όσο όμως και με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης ειδικότερα.

Στη συνάντηση που διήρκησε περίπου μία ώρα συμμετείχε και ο πρέσβης της Βουλγαρίας στην Ελλάδα κ. Βαλεντίν Ποριάζοβ καθώς και ο Οικονομικός Σύμβουλος του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Θάνος Πανταζής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.