Συμμεριζεται τη διαμαρτυρια των εργαζομενων καθαριοτητας στη Ροδοπη η «Λαικη Συσπειρωση»

Διονύσης Κλάδης: «Να τελειώνουμε με την εμπλοκή των ιδιωτών, να διεκδικήσουμε πλήρως στελεχωμένες υπηρεσίες καθαριότητας»

Στο πλευρό των εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων της Ροδόπης στέκεται ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ με τη Λαϊκή Συσπείρωση κ. Διονύσης Κλάδης. Όπως τόνισε ο ίδιος σε γραπτή του δήλωση, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα έχουν κάθε λόγο να αντιδρούν στην απαράδεκτη διαχείριση του εργολάβου που έχει αναλάβει από τη ΔΙΑΑΜΑΘ τη μεταφορά των απορριμμάτων. Ξεκαθάρισε δε πως η πολύωρη αναμονή για την εκφόρτωση των απορριμματοφόρων στη ΜΕΑ της Αλεξανδρούπολης είναι αποτέλεσμα της έλλειψης του απαραίτητου προσωπικού και μέσων.

Παράλληλα άσκησε σφοδρή κριτική σε Περιφέρεια και δήμους σημειώνοντας πως οι διοικήσεις της Περιφέρειας και των Δήμων – μετόχων της ΔΙΑΑΜΑΘ είναι υπεύθυνες για αυτή την κατάσταση, αφού αυτές υπέγραψαν μέσω της ΔΙΑΑΜΑΘ τις συμβάσεις με τον εργολάβο, που προβλέπουν τον ελάχιστο αριθμό εργαζομένων που δεν επαρκεί και εκτός των άλλων του παρέχονται τα μέσα μεταφοράς δωρεάν, ενώ τα εργασιακά δικαιώματα των εργατών στη ΜΕΑ Αλεξανδρούπολης αποτελούν … όνειρο θερινής νυκτός!

Πάνω από όλα όμως, σύμφωνα με τον κ. Κλάδη, είναι υπεύθυνες γιατί υπηρετούν με συνέπεια αυτήν την πολιτική για τα απορρίμματα την οποία συνδιαμόρφωσαν όλες οι κυβερνήσεις διαδοχικά, σύμφωνα με τις επιταγές της ΕΕ. Μια πολιτική που χαρατσώνει το λαό αφού μόνο την τελευταία τετραετία τα δημοτικά τέλη τριπλασιάστηκαν για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της ΔΙΑΑΜΑΘ. «Η κοροϊδία των Δημάρχων, που πρώτα έβαλαν φαρδιά πλατιά τις υπογραφές τους και έπειτα διαμαρτύρονται για τις υπέρογκες αυξήσεις των εισφορών στη ΔΙΑΑΜΑΘ, πρέπει να πάρει αποφασιστική απάντηση στις 8 Οκτώβρη από το λαό της περιοχής» τόνισε ο κ. Κλάδης για να συμπληρώσει: «όπως βεβαίως και η κοροϊδία της διοίκησης της Περιφέρειας και των υπόλοιπων παρατάξεων του συστήματος που ανοιχτά μιλούν για το πόσο «κερδοφόρα μπίζνα» είναι η διαχείριση των απορριμμάτων, που συμφωνούν με την πολιτική κυβερνήσεων και ΕΕ που προκρίνει τη διαχείριση των σύμμεικτων απορριμμάτων αντί για την ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή, της καρκινογόνας καύσης για την παραγωγή ενέργειας, αφού και αυτή αποφέρει κέρδη για τους αντίστοιχους εργολάβους. Με καμία πρόβλεψη για τα υγρά απόβλητα και τα επικίνδυνα βιομηχανικά και νοσοκομειακά απόβλητα.

«Είναι στο χέρι των πολλών να τελειώνουμε με την εμπλοκή των ιδιωτών, να διεκδικήσουμε πλήρως στελεχωμένες υπηρεσίες καθαριότητας με μόνιμο προσωπικό και σύγχρονα μέσα, ανασχεδιασμό της πολιτικής για τα απορρίμματα προς όφελος του λαού και του περιβάλλοντος. Είμαστε σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων που διεκδικούν τα αυτονόητα. Ανυπόκριτα και χωρίς προεκλογικές σκοπιμότητες, όπως αυτών που τώρα τους χτυπούν την πλάτη, αφού όμως πρώτα έβαλαν το χεράκι τους στη διαμόρφωση αυτής της κατάστασης. Ήμασταν χτες, θα είμαστε και αύριο!» τόνισε ο κ. Κλάδης κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.