«Συμμαχος» των Αστυνομικων και των μελων ΕΔΙΠ του ΔΠΘ ο Ιλχαν Αχμετ

Δεσμεύτηκε για την επικαιροποίηση των αιτημάτων τους και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο

Με το ΔΣ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, καθώς και μέλη του Συλλόγου Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού του ΔΠΘ συναντήθηκε σήμερα ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ.

Ειδικότερα σε ότι αφορά το ΔΣ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, στο γραφείο του βουλευτή βρέθηκαν οι κ.κ. Κατρανίδης, Κουμανίδης και η εκπρόσωπος στην Ομοσπονδία κ. Σταυρούλα Τζατζανά, μεταφέροντας τα αιτήματά τους. Ο κ. Αχμέτ ενημέρωσε ότι από τον Οκτώβριο του 2020 έλαβε απαντήσεις από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την πορεία των αιτημάτων, απαντήσεις τις οποίες χαρακτήρισε «όχι επαρκείς». Ο ίδιος δεσμεύτηκε πως το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν εκ μέρους του όλες οι πρόσφορες ενέργειες στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου προκειμένου να αναδειχθούν εκ νέου τα ζητήματα και να λάβουν τις δέουσες απαντήσεις που θα κινούνται στην λογική επίλυσης και όχι διαιώνισης των υφιστάμενων προβλημάτων.

Επικαιροποίηση των αιτημάτων για την εξέλιξη των μελών ΕΔΙΠ

Ακολούθως ο βουλευτής Ροδόπης συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ.Κυριάκο Σγουρόπουλο και το μέλος του Συλλόγου κ.Σούλα Γεωργιάδου, σε σχέση με την ακαδημαϊκή εξέλιξη του προσωπικού ΕΔΙΠ- ΕΕΠ των πανεπιστημίων και την ένταξη τους στη βαθμίδα του μόνιμου Επίκουρου Καθηγητή σε περίπτωση που συγκεντρώνουν αυξημένα τυπικά και ουσιαστικά ακαδημαϊκά προσόντα.

O Ιλχάν Αχμέτ με τον Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού του ΔΠΘ Κυριάκο Σγουρόπουλο και το μέλος του Συλλόγου Σούλα Γεωργιάδου

Πρόκειται για αποσπασμένους εκπαιδευτικούς από την Β’ βαθμια εκπαίδευση που με το υφιστάμενο καθεστώς δεν θα έχουν προοπτική επιστημονικής και μισθολογικής εξέλιξης στα ιδρύματα όπου υπηρετούν.

Όπως αναφέρθηκε και κατά την διάρκεια της συνάντησης το Κίνημα Αλλαγής έχει ήδη από πέρυσι εκδηλώσει το ενδιαφέρον του με κατάθεση ερώτησης για το ζήτημα αυτό που απασχολεί αρκετές χιλιάδες εργαζόμενους σήμερα στα ελληνικά πανεπιστήμια. Από την πλευρά του ο ίδιος δεσμεύτηκα για επικαιροποίηση του αιτήματος τους σε συνέργεια με την υπεύθυνη τομεάρχη Παιδείας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.