Συμφωνια Δημου Κομοτηνης -ΔΕΔΔΗΕ για την αισθητικη αναβαθμιση του δικτυου διανομης

Ταυτόχρονα με τις εργασίες του Δήμου θα γίνεται η υπογειοποίηση των γραμμών της ΔΕΗ

Στα γραφεία της ΔΕΔΔΗΕ Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη συνάντηση του Δημάρχου Κομοτηνής Ιωάννη Γκαράνη, της Διευθύντριας Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δέσποινας Πάσσου, της Διευθύντριας Περιοχής Κομοτηνής της ΔΕΔΔΗΕ Γεωργίας Ανδρέου και στελεχών της εταιρίας με αντικείμενο τη συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ των δύο για την πολιτική αισθητικής αναβάθμισης του δικτύου διανομής.

Η συγκεκριμένη πολιτική επιτυγχάνεται με τη σταδιακή υπογειοποίηση των υφιστάμενων εναέριων γραμμών μέσης και χαμηλής τάσης στα σημεία – περιοχές όπου παρεμβαίνει ο Δήμος Κομοτηνής υλοποιώντας συγκεκριμένα έργα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η οδός Παπαδήμα όπου προχώρησαν ταυτόχρονα οι εργασίες ανάπλασης του πεζόδρομου με την υπογειοποίηση των γραμμών. Επίσης, αφορά στις οδούς Θεμιστοκλή Σοφούλη, Νικηφόρου Γρηγορά και Σωκράτους οι οποίες περιβάλουν ή βρίσκονται εντός του τείχους, κατά το έργο ανάπλασης της περιοχής εξωτερικά και περιμετρικά του βυζαντινού τείχους της Κομοτηνής.

«Η σύμβαση  επιτυγχάνει τον καλό συντονισμό των εργασιών έτσι ώστε όταν οι υπηρεσίες του Δήμου προχωρούν σε εργασίες να γίνεται ταυτόχρονα η υπογειοποίηση των υφιστάμενων εναέριων γραμμών διανομής της ΔΕΗ και να κερδίζουμε χρόνο, οικονομικούς πόρους αλλά και να μειώνουμε την ταλαιπωρία των δημοτών που είναι οι χρήστες τόσο των δρόμων όσο και των δικτύων. Επιπλέον, οι παράλληλες εργασίες δεν προκαλούν φθορές στο οδόστρωμα γιατί σε κάθε τομή που πραγματοποιείται επιβαρύνεται, όπως τονίζουν και οι Τεχνικές μας Υπηρεσίες» σχολίασε ο Δήμαρχος. Τέλος, εξήγησε ότι η παρούσα συνάντηση γίνεται στο πλαίσιο της ετήσιας συνεργασίας του Δήμου με την ΔΕΔΔΗΕ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.