Συλλαλητηριο στην κεντρικη πλατεια Κομοτηνης

Οργανώνει για την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου το ΠΑΜΕ Ροδόπης

Κάλεσμα σε συγκέντρωση και συλλαλητήριο για την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου και ώρα 18.30 στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής απευθύνει το παράρτημα του ΠΑΜΕ στη Ροδόπη με αφορμή το πρώτο πακέτο μέτρων που ετοιμάζεται να φέρει στη βουλή η κυβέρνηση. Σε σχετική ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ επίσης καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε κοινό «αγωνιστικό μέτωπο» με στόχο τη διεκδίκηση «των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, της ζωής που μας αξίζει» και σε γενική απεργία στις 12 Νοεμβρίου. 

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Εργαζόμενη, εργαζόμενε, άνεργε, νέα και νέε, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες
Οργανώνουμε την εργατική λαϊκή απάντηση στο νέο κύμα επίθεσης! Μπορούμε να ανατρέψουμε τις αρνητικές εξελίξεις, να μην συνθηκολογήσουμε στο γκρέμισμα σε ότι έχει απομείνει. Να γίνουμε εμείς πρωταγωνιστές των εξελίξεων!
 
Το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα αγωνιστικού ξεσηκωμού σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε την εργατική λαϊκή απάντηση με στόχο την παρεμπόδιση της νέας επίθεσης σφαγιασμού των δικαιωμάτων μας. Με στόχο την κατάργηση των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων, την κάλυψη των απωλειών που είχαμε την περίοδο της κρίσης για τα κέρδη της καπιταλιστικής μεγαλοεργοδοσίας. Με στόχο την διεκδίκηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, της ζωής που μας αξίζει.
Το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης σε συνδικαλιστές που πιθανά έχουμε διαφορετικές εκτιμήσεις σε διάφορα ζητήματα, όμως δεν ανεχόμαστε συνδικάτα και Ομοσπονδίες να βρίσκονται κάτω από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό έλεγχο. Μαζί να οργανώσουμε την πάλη!
Απευθύνουμε πρόταση αγωνιστικής απάντησης, κάλεσμα προς όλα τα σωματεία να πάρουν άμεσα αποφάσεις συμμετοχής και να προχωρήσουμε σε δυναμικά συλλαλητήρια στις 22 Οκτώβρη, σε κάθε πόλη.
 
Να προετοιμαστούμε ταυτόχρονα για απεργία στις 12 Νοέμβρη!
 
Τα συλλαλητήρια σε κάθε πόλη στις 22 Οκτώβρη να αποτελέσουν σταθμό για την κλιμάκωση του αγώνα. Να μην περάσει η προσπάθεια της κυβέρνησης να μας αιφνιδιάσει, να μας βρει απροετοίμαστους, ανήμπορους. Να μην περάσει η μοιρολατρία, η ηττοπάθεια που ωφελεί την μεγαλοεργοδοσία και την κυβέρνηση για να περάσει μέτρα πρωτοφανούς σκληρότητας χωρίς αντιδράσεις.
 
Διαλύουν και καταργούν τον κοινωνικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, καταργούν αυτή τη μεγάλη κατάκτηση για τις νεότερες γενιές, πετσοκόβουν ξανά τις συντάξεις. Εξαπολύουν φοροεπιδρομή στο ήδη πενιχρό λαϊκό εισόδημα. Έρχονται ιδιωτικοποιήσεις που θα τις πληρώσει πανάκριβα ο λαός με νέες απολύσεις, πανάκριβα τιμολόγια και υπηρεσίες, παράδοση δημόσιου πλούτου σε καπιταλιστές. Απελευθέρωση των πλειστηριασμών και για την πρώτη κατοικία! Οι άνεργοι εκβιάζονται, στη δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί ανασφάλιστοι! Πληρώνουμε, όσοι μπορούμε, πανάκριβα την υγεία και την εκπαίδευση των παιδιών μας.
 
Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Μπορούμε να τους σταματήσουμε!
 
Εμείς έχουμε τη δύναμη!
 
Στη φτώχεια, την ανεργία, στην κατάργηση δικαιωμάτων δεν υπάρχει ήπια εφαρμογή! Ανακούφιση υπάρχει μόνο στον αγώνα για την ανατροπή.
Εργαζόμενη, εργαζόμενε, άνεργε, νέα και νέε,
Στην οργάνωση και στη συνολική απάντηση που πρέπει να δοθεί, μην απέχεις. Η αποχή είναι η σιωπηλή αποδοχή των μέτρων, βούτυρο στο ψωμί των εκμεταλλευτών μας. Μας θέλουν αμέτοχους, στον καναπέ, να σιχτιρίζουμε από μακριά.
Οργανώσου, πάρε μέρος στους αγώνες για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα.
Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς μνημόνια, φτώχεια και ανεργία.
 
Όλοι στον αγώνα!
Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο της Πέμπτη 22 Οκτώβρη
Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία στις 6.30μ.μ.»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.