Συγκρουση Παπαθεοδωρου –Τοψιδη για το θεμα της αιθουσας του Περιφερειακου Συμβουλιου

Αντιπαράθεση και κατηγορίες εκατέρωθεν με αφορμή την ανακοίνωση της Περιφερειακής Σύνθεσης για το θέμα της εισροής νερού

Δια ζώσης θα πραγματοποιηθούν, αν όλα πάνε καλά, τα επόμενα Περιφερειακά Συμβούλια της Περιφέρειας ΑΜΘ, στην αίθουσα Γεώργιος Παυλίδης στο Διοικητήριο στην Κομοτηνή.

Αυτό τόνισε την Παρασκευή ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου, ο οποίος μάλιστα τόνισε πως το επόμενο διάστημα θα γίνουν αρκετά πυκνά οι συνεδριάσεις, ώστε να ολοκληρωθούν διαδικαστικά θέματα που εκκρεμούν, ειδικά για τον προϋπολογισμό της ΠΑΜΘ.

Η αναφορά του όμως στις δια ζώσης συνεδριάσεις, ήταν και η αφορμή για μια σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Χριστόδουλου Τοψίδη, με αφορμή δελτίο τύπου της Περιφερειακής Σύνθεσης, το οποίο περιείχε μομφές προς την διοίκηση για την κατάσταση της αίθουσας, η οποία, σύμφωνα με την παράταξη, δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει μέχρι την άνοιξη.

Προληπτική και προσωρινή η μη λειτουργία της αίθουσας

Ο κ. Παπαθεοδώρου εξέφρασε τη λύπη του για τις αναφορές της παράταξης, σημειώνοντας πως βασίζονταν επάνω στο τεχνικό δελτίο που είχε αποσταλεί από το Προεδρείο για να ενημερώσει τις παρατάξεις για τους λόγους για τους οποίους η συνεδρίαση της Παρασκευής θα γινόταν με τηλεδιάσκεψη και όχι δια ζώσης.

Όπως εξήγησε, η συνεδρίαση δεν έγινε για προληπτικούς λόγους, μιας και υπήρχε ανησυχία από την αρμόδια υπηρεσία για υγρασία στο ηλεκτρολογικό σύστημα της αίθουσας. Για να εξασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει ζημιά στα μηχανήματα, εξήγησε, αποφάσισαν να καθυστερήσουν για μια εβδομάδα την έναρξη των συνεδριάσεων δια ζώσης, με την πρώτη να πραγματοποιείται την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου.

«Το γεγονός ότι δεν θα ήταν καλό να ανάψουμε τον πίνακα, δεν σημαίνει ότι δημιουργείται κίνδυνος για εκατοντάδες υπαλλήλους, και ότι συνολικά το κτίριο έχει φθορές» ανέφερε, ζητώντας να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις στους πολίτες.

Σφοδρή επίθεση από Τοψίδη

Απαντώντας ο κ. Τοψίδης σημείωσε πως όταν τα μηχανήματα παίρνουν υγρασία με ένα μπουρίνι, αυτό σημαίνει πως το κτίριο δεν είναι ασφαλές, αναφέροντας και σημεία από την έκθεση της Τεχνικής Υπηρεσίας, για την υγρασία στους αεραγωγούς και την βλάβη του ασφαλτόπανου στο χώρο της εισόδου, καθώς και τις προτάσεις για τον έλεγχο των υδρορροών.

Κατηγόρησε μάλιστα ξανά τον κ. Παπαθεοδώρου ότι δεν λειτουργεί σαν πρόεδρος του Συμβουλίου, αλλά σαν πρόεδρος της διοίκησης, αποδίδοντας τη στάση του στην διεκδίκηση θέσης χωρικού αντιπεριφερειάρχη μετά τον Δεκέμβριο, όταν γίνουν και οι αλλαγές στο σχήμα της διοίκησης, απαιτώντας από τον πρόεδρο να ζητήσει συγγνώμη, καταλήγοντας «συνεχίστε να στηρίζετε τη διοίκηση, μήπως πάρετε καμιά θεσούλα το Γενάρη».

Κατηγορίες για fake news από Τσαλικίδη

Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση, τόνισε πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους εργαζόμενους, ενώ η είσοδος νερού από τον αεραγωγό οφειλόταν στην, κατά τον ίδιο, βιαιότητα του φαινομένου. Για αυτό και ζήτησε, προληπτικά, τη στεγανοποίηση της οροφής, που θα γίνει την άνοιξη.

Χαρακτήρισε δε το δελτίο τύπου της Περιφερειακής Σύνθεσης προσβλητικότατο, και τρανταχτό παράδειγμα διασποράς ψευδών ειδήσεων, για ψηφοθηρικούς λόγους. Θεωρώ πως είναι ακραία, ψευδής και ανυπόστατη, χαιρέκακη και άτοπη η δήλωση και σας ζητώ να την ανακαλέσετε» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.