Συγκρουση κυβερνησης-αντιπολιτευσης για τα περιοριστικα μετρα στη Μυκονο

Α. Τσίπρας: «Το lockdown στη Μύκονο πιστοποιητικό της παταγώδους αποτυχίας»

Α. Πελώνη: «Δεν υπάρχει δυσκολία με την οποία ο κ. Τσίπρας να μην χαίρεται

Π. Χρηστίδης: «Οι ανακοινώσεις της Κυβέρνησης αποτελούν ομολογία αποτυχίας»

Νέα σύγκρουση προκάλεσε η ανακοίνωση των νέων περιοριστικών μέτρων στη Μύκονο, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων στο νησί το τελευταίο διάστημα.

Μετά την ανακοίνωση των μέτρων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μίλησε για αποτυχία της κυβέρνησης. «Το lockdown στη Μύκονο πιστοποιητικό της παταγώδους αποτυχίας», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Twitter, σχολιάζοντας ότι «στέλνει αρνητικό σήμα για το σύνολο του τουρισμού μας». «Αν υπήρχε φιλότιμο, θα ακούγαμε μια συγνώμη για το πρόχειρο-χωρίς μέτρα άνοιγμα του τουρισμού. Αντί συγνώμης όμως, μόνο αυτοθαυμασμός και στοχοποίηση των πολιτών», αναφέρει.

Απάντηση στον κ. Τσίπρα έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη: «Δεν υπάρχει δυσκολία με την οποία ο κ. Τσίπρας να μην χαίρεται. Ρίχνοντας και το τελευταίο φύλλο συκής, πλέον δεν μπορεί να το κρύψει». «Κατά συρροήν ψεύτης, δυσφημίζει διαρκώς τη χώρα στο εξωτερικό» σημειώνει και προσθέτει ότι δεν επιβλήθηκε lockdown στη Μύκονο, αλλά επιβλήθηκαν μέτρα περιορισμού στη διασκέδαση.

Η κ. Πελώνη επισημαίνει ότι παρόμοια φαινόμενα δεν γίνονται ανεκτά. «Το τουριστικό προϊόν της χώρας δεν είναι ξεσάλωμα χωρίς καμία τήρηση των υγειονομικών κανόνων. Είναι πρωτίστως η ασφάλεια επισκεπτών και κατοίκων. Κι αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπει η Ελλάδα» αναφέρει.

«Το θυμίζουμε και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που εσχάτως κόπτεται για την τήρηση των μέτρων» σημειώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογραμμίζοντας ότι «είναι ο ίδιος ακριβώς, που σε περίπτωση που δεν λαμβάνονταν μέτρα θα κατήγγειλε την κυβέρνηση για ολιγωρία».

Εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής τοποθετήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Παύλος Χρηστίδης. «Οι σημερινές ανακοινώσεις της Κυβέρνησης αποτελούν ομολογία αποτυχίας. Πάλι μετά τον εφησυχασμό, τα περιοριστικά μέτρα. Για δεύτερη χρόνια χωρίς σχέδιο για τον Τουρισμό, τρέχουν πίσω από τις εξελίξεις», αναφέρει ο κ. Χρηστίδης.

Απαντώντας στην κ. Πελώνη, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Με ποσοστό εμβολιασμού αρκετά πάνω από 90% στη Μύκονο και εφόσον υποτίθεται ότι γίνονται έλεγχοι στους τουρίστες που φτάνουν στο νησί, θα περιμέναμε η κα Πελώνη αντί να βρίζει να ζητήσει επιτέλους μια συγνώμη, να μας εξηγήσει πως ακριβώς τα έκανε η κυβέρνηση της πάλι μπάχαλο και αναγκάζεται να τινάξει την τουριστική σεζόν στον αέρα με νέα περιοριστικά μέτρα. Τέλος, αν αναζητά ψεύτες, μπορεί κάλλιστα να απευθυνθεί στον κ. Μητσοτάκη – αν τον πετύχει σε κανένα τριήμερο – που έχει πανηγυρίσει ότι νίκησε τον κορωνοϊό δέκα φορές και άλλες τόσες έχει ρίξει τη δημόσια υγεία και την οικονομία στα βράχια».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.