Συγκρουση για τα απορριμματοφορα που μαζευουν τοσο μπλε οσο και πρασινους καδους στην Κομοτηνη

Αντώνης Γραβάνης: «Η ανακύκλωση για την Δημοτική Αρχή Γκαράνη είναι για τα σκουπίδια»

Για πλήρη απαξίωση της ανακύκλωσης, μίλησε ο επικεφαλής της παράταξης Σύμπραξη Προοπτικής κ. Αντώνης Γραβάνης στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, με αφορμή φωτογραφίες που περιήλθαν στην κατοχή του, που δείχνουν απορριμματοφόρο του Δήμου να μαζεύει ταυτόχρονα τόσο ανακυκλώσιμα όσο και σύμμεικτα απορρίμματα.

Σημειώνοντας πως ανάλογες αναφορές υπάρχουν εδώ και χρόνια, κατηγόρησε τη δημοτική αρχή πως πετάει την ανακύκλωση που κάνουν οι πολίτες στα σκουπίδια, και πως το φαινόμενο αυτό αποτελεί σοβαρή ηθική και νομική παράβαση.

Απαντώντας ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης υπεραμύνθηκε της πολιτικής του Δήμου Κομοτηνής στην ανακύκλωση, κάνοντας αναφορά στον όγκο που καταγράφεται κάθε χρόνο, και δεσμεύτηκε πως το περιστατικό θα διερευνηθεί από την υπηρεσία καθαριότητας.

Ανευθυνότητα, απραξία και ανικανότητα της σημερινής δημοτικής αρχής

Το θέμα έθεσε ο κ. Γραβάνης στην αρχή της συνεδρίασης ως ερώτηση, σημειώνοντας πως έγιναν δέκτες παραπόνων ότι απορριμματοφόρα μαζεύουν τόσο μπλε, όσο και πράσινους κάδους, και αφού ενημερώθηκε για τις πινακίδες των δύο απορριμματοφόρων που συγκεντρώνουν τα ανακυκλώσιμα στην πόλη, εμφάνισε φωτογραφίες που δείχνουν το ίδιο απορριμματοφόρο να αποκομίζει τόσο τον πράσινο, όσο και τον μπλε κάδο στο κέντρο της πόλης.

«Η Δημοτική αρχή Γκαράνη πετάει την ανακύκλωση που κάνουν οι πολίτες στα σκουπίδια» τόνισε, υπενθυμίζοντας πως όταν είχαν αναδείξει στο παρελθόν το ζήτημα, η Δημοτική αρχή κουνούσε το δάκτυλο στου δημότες, κατηγορώντας τους πως είναι αδιάφοροι για την ανακύκλωση, δεν έχουν παιδεία, ρίχνουν τα σκουπίδια τους όπου να ναι και γεμίζουν τους μπλε και τους πράσινους κάδους με κοινά σκουπίδια.

Δεν δέχτηκε μάλιστα την απάντηση του Δημάρχου πως δεν γνώριζε τίποτα για το περιστατικό, μιλώντας για «ανευθυνότητα, απραξία και ανικανότητα της σημερινής Δημοτικής Αρχής».

«Δεν πρόκειται για μια υπόθεση που ανάγεται στην ατομική ευθύνη των πολιτών κ. Γκαράνη. Η πλειοψηφία των δημοτών έχει περιβαλλοντική συνείδηση και συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα της ανακύκλωσης» σημείωσε, τονίζοντας πως ευθύνη των εργαζομένων είναι η ορθή συλλογή, οι οποίοι δίνουν καθημερινό αγώνα και απλά εκτελούν εντολές των πολιτικών προϊσταμένων τους.

«Όταν τα ανακυκλώσιμα υλικά, που συλλέγουν οι δημότες, καταλήγουν στον σκουπιδότοπο με ευθύνη της δημοτικής αρχής Γκαράνη, αυτό αποτελεί σοβαρότατη ηθική και νομική παράβαση» ανέφερε, επαναλαμβάνοντας πως θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες, γιατί είτε ο Δήμαρχος δεν έχει εικόνα, είτε κάποιοι δεν τον ενημερώνουν.

«Θα διερευνηθεί», τόνισε ο Δήμαρχος

Της πολιτικής του Δήμου όσο αφορά την ανακύκλωση υπεραμύνθηκε ο κ. Γκαράνης, σημειώνοντας πως ο Δήμος είναι από τους πρώτους στην Περιφέρεια, και είναι πρωτοπόρος σε προγράμματα όπως τα βιοαπόβλητα.

«Πιο ευαίσθητο Δήμο στην ανακύκλωση δεν θα βρείτε» τόνισε, δεσμευόμενος πως αν όντως αυτό έγινε, θα το διερευνήσει η υπηρεσία, σημειώνοντας πως δεν γνωρίζουμε και τι είχε μέσα στον κάδο, γιατί μεγάλες ποσότητες μη ανακυκλώσιμων υλικών σε αυτόν θα δημιουργούσε πρόβλημα σε όλη τη διαλογή του απορριμματοφόρου.

Τόνισε δε πως η δημοτική αρχή δεν κατηγόρησε κανένα πολίτη, και πως γίνεται τεράστια προσπάθεια για την ανακύκλωση, κάτι που φαίνεται στα ανταποδοτικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.