Συγκεντρωση για την Παλαιστινη απο το ΚΚΕ Ροδοπης

Ζήτησαν να σταματήσει η επίθεση στη Γάζα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ζητώντας να σταματήσουν οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα, πραγματοποίησαν την Τρίτη 18 Μαΐου μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ Ροδόπης στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής.

Οι συγκεντρωμένοι θέλησαν με αυτό τον τρόπο να καταγγείλουν το νέο έγκλημα που θεωρούν πως συντελείται το τελευταίο διάστημα σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος – δολοφόνο, όπως το χαρακτηρίζουν, του Ισραήλ, εκφράζοντας παράλληλα την αλληλεγγύη τους στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, ο οποίος από τις 10 Μάη θρηνεί τουλάχιστον 212 νεκρούς από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, ανάμεσά τους 61 παιδιά.

Η εξέλιξη αυτή, τόνισε ο γραμματέας της ΤΕ Ροδόπης του ΚΚΕ κ. Βαγγέλης Ευαγγελόπουλος, αποτελεί ακόμα ένα κρίκο στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, που οξύνουν επικίνδυνα τους ανταγωνισμούς στην περιοχή και αποτελούν ναρκοπέδιο για τους λαούς, ενώ πιστεύει πως δείχνει την αξία που έχουν οι «διαβεβαιώσεις» της κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων, ότι η πολιτική των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην περιοχή αποτελεί παράγοντα «ειρήνης» και «σταθερότητας».

Μάλιστα τόνισε πως κυβέρνηση και κόμματα όταν δεν καλύπτουν ανοιχτά την επιθετικότητα του Ισραήλ, κάνουν σαν να μην ξέρουν τίποτα για το έγκλημα ή στηρίζουν την πολιτική των «ίσων αποστάσεων» ανάμεσα στον θύτη και στο θύμα.

Η πολιτική αυτή, ανέφερε, προκαλεί τα διαχρονικά αισθήματα φιλίας και αλληλεγγύης του ελληνικού λαού προς τον Παλαιστινιακό, ενώ αποτελεί δείγμα της βαθύτερης εμπλοκής της χώρας στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια και στους ανταγωνισμούς, που μετατρέπουν το λαό μας σε στόχο.

Για αυτό και οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν η ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει τώρα στην υλοποίηση της απόφασης της Βουλής του Δεκέμβρη του 2015 για την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, να σταματήσει τώρα κάθε επιθετική ενέργεια του Ισραήλ εναντίον του λαού της Παλαιστίνης και τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.