Συγκεντρωσεις απο το ΚΚΕ σε Ξανθη και Καβαλα για τις αλλαγες στα εργασιακα

«Το “πολεμικό ανακοινωθέν” της κυβέρνησης της ΝΔ απέναντι στους εργαζόμενους απορρίπτεται»

Κάλεσμα σε αγώνα ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα, όπως το χαρακτηρίζει, προχώρησε το Πολιτικό Γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα, οι τοπικές οργανώσεις του κόμματος στην ΑΜΘ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Ξάνθης την Παρασκευή 28 Μαΐου και ώρα 19.30 στην οποία θα μιλήσει ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και επίσης στην Καβάλα το Σάββατο 29 Μαΐου και ώρα 19.00 στην Πλατεία Καπνεργάτη Καβάλας, όπου θα μιλήσει το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Θεανώ Καπέτη.

Όπως υπογραμμίζει το Κόμμα σε ανακοίνωσή του «το “πολεμικό ανακοινωθέν” της κυβέρνησης της ΝΔ απέναντι στους εργαζόμενους απορρίπτεται. Όσο χρόνο κι αν ξοδέψουν τα στελέχη της κυβέρνησης, οι άνθρωποι του κεφαλαίου, οι μηχανισμοί και τα παπαγαλάκια τους, για να διαφημίσουν το νομοσχέδιο, η σκληρή αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί: Οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν περισσότερο, θα πληρώνονται λιγότερο, θα εξαφανίζεται ο ποιοτικός ελεύθερος χρόνος, θα γίνονται όμηροι της μεγαλοεργοδοσίας, θα έρχονται αντιμέτωποι με νέα εμπόδια για να διεκδικήσουν συλλογικά και οργανωμένα καλύτερους όρους δουλειάς και ζωής».

Παράλληλα το ΚΚΕ τονίζει πως «είναι ώρα ευθύνης και μάχης», εξηγώντας: «ευθύνης, απέναντι σε όσα δικαιώματα και κατακτήσεις κερδήθηκαν με σκληρούς, ταξικούς αγώνες εδώ και πάνω από έναν αιώνα. Μάχης, γιατί δεν θα δεχτούμε να ζήσουμε ως σκλάβοι στον 21ο αιώνα».

Απευθυνόμενο δε ιδιαίτερα στη νέα γενιά που όπως σημειώνει «έχει γνωρίσει μόνο την εργασιακή ζούγκλα» επισημαίνει πως «το νομοσχέδιο της κυβέρνησης διαμορφώνει το επόμενο, χειρότερο πλαίσιο δουλειάς και ζωής. Ο σταθερός ημερήσιος χρόνος εργασίας ήταν ένα ανάχωμα, που έχτισαν με πολλούς αγώνες οι εργαζόμενοι για να έχουν ελεύθερο χρόνο για όποια δραστηριότητα επιθυμούν, καθώς και για να προστατευτεί η υγεία και η ασφάλειά τους».

«Η ελπίδα βρίσκεται στο δρόμο της ανατροπής!» διαμηνύει κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.