Συγχωνευσεις Τμηματων στο 3ο ΓΕΛ, 1ο ΕΠΑΛ και 2ο Γυμνασιο Κομοτηνης

Δ. Χαρίτου: «Απαράδεκτη εκπαιδευτικά και επικίνδυνη υγειονομικά η απόφαση της υπ. Παιδείας»

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου με παρέμβασή του στη Βουλή  ζητά από την υπουργό Παιδείας κα Κεραμέως να επανεξετάσει την απόφαση της για συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολικές μονάδες.

Όπως εξηγεί ο βουλευτής, η μη πρόσληψη του απαραίτητου αριθμού εκπαιδευτικών, όπως ζήτησαν οι σύλλογοι διδασκόντων, έτσι ώστε να καλυφθούν τα υπάρχοντα κενά, έχει ως αποτέλεσμα το υπουργείο Παιδείας να ζητά συγχωνεύσεις τμημάτων σχολικών μονάδων αδιαφορώντας ότι έχει ξεκινήσει και είναι σε εξέλιξη η σχολική χρονιά. Η αύξηση του αριθμού των μαθητών σε έως και 28 ανά αίθουσα όχι μόνο είναι παιδαγωγικά μη αποδεκτή, αφού αγνοεί τις ιδιαίτερες μαθησιακές ανάγκες στην περιοχή, αλλά παραγνωρίζει τη σοβαρότητα της κρίσιμης επιδημιολογικής κατάστασης που συνεχίζει να υφίσταται και θέτει με αυτόν τον τρόπο επιπρόσθετες  δυσκολίες στην όλη εκπαιδευτική διαδικασία».

Μάλιστα επικεντρώνοντας στον νομό μας ο βουλευτής αποκαλύπτει πως στη Ροδόπη προωθείται η συγχώνευση τμημάτων σε τουλάχιστον τρία σχολεία, λύκεια και γυμνάσιο, όπως στο 1ο ΕΠΑΛ όπου τέσσερα τμήματα της Α’ Λυκείου θα γίνουν τρία με αποτέλεσμα τον συνωστισμό των μαθητών στις αίθουσες, αφού από τους 19 μαθητές που έχει σήμερα το κάθε τμήμα, ο αριθμός τους θα ανέβει στους 28. Ενώ συγχωνεύσεις τμημάτων προωθούνται και στο 3ο ημερήσιο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής, τα έξι τμήματα της Β΄ τάξης συγχωνεύονται σε πέντε, όπως και στο 2ο γυμνάσιο Κομοτηνής, όπου τα πέντε τμήματα της Α’ τάξης θα γίνουν τέσσερα.

Ο κ. Χαρίτου ζητά με την ερώτησή του από την υπουργό να επανεξετάσει την απόφασή της και να προσωρήσει στην κάλυψη των κενών που υπάρχουν σε εκπαιδευτικό προσωπικό στην ΠΕ Ροδόπης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.