«Συγχαρητηρια» απο το Οραμα Αναγεννησης στον Δημαρχο Ιασμου

«Πραγματικά κατάφερες ό,τι κανένας άλλος Δήμαρχος ως σήμερα…»

Ειρωνική ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Ιάσμου, «Όραμα Αναγέννησης», σχολιάζοντας τα τελευταία διαμειβόμενα μεταξύ του Δημάρχου και του Πολιτιστικού Συλλόγου. Απαριθμώντας όσα, κατά την παράταξη κατάφερε ο κ. Μουμίν, του δίνει συγχαρητήρια.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Οράματος Αναγέννησης είναι η εξής:

«Συγχαρητήρια αξιότιμε κ. Οντέρ,

Λίγες μόνο ημέρες μετά τα θλιβερά γεγονότα που πάλι έκαναν τον Ίασμο πρωτοσέλιδο και αφού η καταιγίδα πέρασε απολογιστικά πρέπει να σε συγχαρούμε γιατί πραγματικά κατάφερες ότι κανένας άλλος Δήμαρχος ως σήμερα.

Κατάφερες:

* μετά από 38 χρόνια να μην γίνουν εκδηλώσεις που αρμόζουν στην ποιότητα ενός πολιτιστικού συλλόγου όπως αυτός του Ιάσμου

* να κλείσεις όλον τον Χριστιανικό κόσμο στα σπίτια τους, όπως και τους περισσότερους Μουσουλμάνους συγχωριανούς μας που πάντα παρακολουθούσαν και στήριζαν τις εκδηλώσεις

* να έχεις επί ποδώς όλη την Αστυνομική δύναμη του Ιάσμου, της περιφέρειας αλλά και τις Δικαστικές αρχές μετά τις ανούσιες έγγραφες καταγγελίες σου

* κατά την εβδομάδα των εκδηλώσεων με επαναλαμβανόμενα προσωπικά σου τηλεφωνήματα να προσπαθείς να αποτρέψεις τους συντελεστές των εκδηλώσεων (manager, ηθοποιούς, τραγουδιστές, συγγραφείς), από το να δεχτούν την πρόσκληση διότι κινδυνεύουν με αυτόφωρο.

* να κρατήσεις έξω από τον χώρο των εκδηλώσεων τον Δεσπότη μας που για πρώτη φορά δεν προλόγησε και δεν ευλόγησε τις εκδηλώσεις όπως τόσα χρόνια κάνει (με την σεμνότητα που τον διακρίνει για να μην δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα στον σύλλογο).

* χωρίς καμιά απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, εντελώς παράνομα να σπάσεις και να αντικαταστήσεις τις κλειδαριές στο μουσείο και τα γραφεία του συλλόγου. Ενώ με ένα απόλυτα φασιστικό έγγραφο καλούσες τον σύλλογο να εγκαταλείψει τα κτήρια, που οι προηγούμενες διοικήσεις νόμιμα του είχαν παραχωρήσει .

Για την ιστορία, το Μουσείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς υποβλήθηκε σαν μελέτη από τη διοίκηση του κ. Καζάκη στο πρόγραμμα Interreg, και εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του με 796.500 ευρώ με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια. Έπρεπε να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου το 2004 και να ολοκληρωθεί μέχρι τις 31/08/2007. Δυστυχώς, δεν έγινε τίποτα. Επί διοικήσεως κ. Αμούτζα (2007-2010), με παρέμβασή του στον τότε Υπουργό Γεωργίας κ. Κοντό που ήταν υπεύθυνος του προγράμματος, κατάφερε και πήρε παράταση υλοποίησης του έργου ενός έτους.

Δημοπράτησε την κατασκευή του έργου και αφού αγόρασε με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου έναντι του ποσού των 85.000 ευρώ το γειτονικό σπίτι και το κατεδάφισε κατασκεύασε το κτήριο και τον περιβάλλοντα χώρο μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Η διοίκηση του κ. Ίσμέτ Καδή παρεχώρησε τον χώρο στον Πολιτιστικό Σύλλογο και βοήθησε για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων.

Κόντρα σε όλα τα παραπάνω:

Υποσχεθήκατε σε δημόσια δήλωσή σας στο «αμέσως πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο» να παραχωρήσετε το ήδη παραχωρημένο κτήριο τιμώντας όπως είχατε πει τους Ιασμιώτες και τον πολιτιστικό Σύλλογο.

Την Παρασκευή 30 Ιουλίου ο Δήμος έχει Δημοτικό Συμβούλιο με τέσσερα θέματα ρουτίνας. Κανένα από αυτά δεν είναι για την παραχώρηση του «παραχωρημένου». Για άλλη μιά φορά εσύ και ο Πρόεδρος του Δ.Σ δείξατε την συνέπεια σας στους δημότες μας.

Τέλος, κατάφερες το ακατόρθωτο: Μάλλον σε Πανελλήνια πρώτη, η απίθανη Ελληνική πολιτεία επέβαλλε πρόστιμο 8,000 ευρώ στον Πρόεδρο και στον Πολιτιστικό Σύλλογο.

Βέβαια, μην κρυφτείτε πίσω από απαντήσεις όπως την ΚΥΑ που απαγόρευε τις εκδηλώσεις, η οποία ήρθε 24 ώρες πριν την έναρξη των εκδηλώσεων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος σεβάστηκε. Μοναδικό του σφάλμα ένα τραγούδι και μια αναμνηστική φωτογραφία που εσείς τα μεταφράσατε ως «χορούς και πανηγύρια» και στείλατε στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές επιλεκτικά στιγμιότυπα της ζωντανής μετάδοσης.

Τίποτα από όλα αυτά δε θα συνέβαινε αν το Δημοτικό Συμβούλιο συζητούσε την αίτηση του Συλλόγου και του έδινε τη δυνατότητα να προγραμματίσει τις εκδηλώσεις του ακριβώς όπως κι εσείς, που καλά κάνετε, προγραμματίζετε εδώ και έναν χρόνο το φεστιβάλ Ειρήνης με προσκεκλημένους τους υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδος- Τουρκίας- Βουλγαρίας και εξαγγείλατε ήδη ημερομηνία και χρηματοδότηση, χωρίς να ξέρουμε τα μέτρα που θα επιβάλλονται τότε λόγω κορωνοϊού.

Αφήνουμε στην κρίση των δημοτών μας τις προσωπικές σας ενέργειες.

Και πάλι τα συγχαρητήρια μας!».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.