Συμπραξη των παραταξεων «Επανεκκινηση στο Δημο Μαρωνειας-Σαπων» και «Ενοτητα-Ελπιδα-Αλλαγη»

Ντ. Χαριτόπουλος: «Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με κανένα»

Την σύμπραξη της διοικούσας παράταξης «Επανεκκίνηση στο Δήμο Μαρωνείας-Σαπών» με την παράταξη «Ενότητα-Ελπίδα-Αλλαγή», με επικεφαλής τον Μιχάλη Βασιλειάδη, ανακοίνωσαν οι δύο παρατάξεις την Παρασκευή 1 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, με γνώμονα την θέση “η ισχύς εν τη ενώσει”, σε πνεύμα σύνθεσης, συνεργασίας και ενότητας, με στόχο την οικοδόμηση μιας ακόμη περισσότερο ισχυρής διοίκησης , οι δύο παρατάξεις προχώρησαν σε σύμπραξη με προγραμματική σύγκλιση και αυτοδιοικητική συν-αντίληψη με βάσει όσα ορίζει η νομοθεσία.

Οι προγραμματικοί λόγοι της σύμπραξης

Οι λόγοι της σύμπραξης, μεταξύ άλλων, είναι η εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, η υλοποίηση από κοινού ενός πλαισίου δράσεων, προγραμμάτων και παρεμβάσεων επίλυσης των τοπικών προβλημάτων, η πολυδιάστατη αειφόρος τοπική ανάπτυξη, αλλά και η ανταπόκριση στις ανάγκες των πολιτών με στόχο την ευημερία τους.

Ελπίζουν δε πως θα μπορέσουν να προωθήσουν στην ορθολογική διαχείριση υδάτινων πόρων για την εξοικονόμηση πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος, τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, αλλά και την ενεργειακή ανεξαρτησία και αυτονομία του Δήμου, με την μετεξέλιξη του σε «πράσινο Δήμο» με την χρήση καθαρών και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ειδική μνεία γίνεται στην αποτροπή της απειλής λειτουργίας των χρυσωρυχείων, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, καθώς και στον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου την θωράκιση των οικισμών αλλά και την προώθηση και ενίσχυση ευαίσθητων τομέων όπως η παιδεία, οι ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες και ο πολιτισμός.

Προτεραιότητες των δύο παρατάξεων, τονίζεται, παραμένουν η χρηστή διοίκηση του Δήμου με διαφάνεια, συλλογικότητα και λογοδοσία, η αποτελεσματικότερη, ταχύτερη και αρτιότερη ανάπτυξη των υπηρεσιών και δομών του Δήμου και η υπεράσπιση της πολυπολιτισμικής κοινωνίας του και η ενίσχυση της συνοχής της.

Ντ. Χαριτόπουλος: «Δεν ετέθη κανένα θέμα ανταλλαγμάτων»

Η παράταξή τους, από τη στιγμή που αναδείχθηκε πρώτη στις εκλογές, ήταν πρόθυμη για συνεργασία με όλες τις υπόλοιπες για να επιταχύνουν τους ρυθμούς προόδου του τόπου τους, σημείωσε ο  κ. Χαριτόπουλος.

«Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με κανένα» σημείωσε, υπενθυμίζοντας πως έχει συνεργαστεί στο παρελθόν και με τους τρεις επικεφαλής των παρατάξεων στο τρέχον Δημοτικό Συμβούλιο, και παραμένει ανοιχτός, ανά πάσα στιγμή, σε συνεργασίες με αυτές.

Σε αυτή τη λογική κινήθηκαν με τον κ. Βασιλειάδη, θέλοντας να προχωρήσουν στην ανάπτυξη του τόπου, η πρόσφατη άλλωστε ένταξη στο Αντώνης Τρίτσης του έργου της αναβάθμισης των αντλιοστασίων, αποδεικνύει πως μπορούν να γίνουν πολλά και να αξιοποιηθούν στο Δήμο, ώστε να ανασχέσουν τα προβλήματα και τις παθογένειες που έχουν συσσωρευτεί στο Δήμο.

Όσο για την περίπτωση ανάληψης θέσης από τους δύο συμβούλους της «Ενότητα-Ελπίδα-Αλλαγή», ο κ. Χαριτόπουλος ξεκαθάρισε πως προς τιμή τους δεν έθεσαν κανένα θέμα ανταλλαγμάτων, αλλά είναι στη διάθεση της διοίκησης να δουλέψουν όπου τους ζητηθεί.

Ο μεν κ. Παπαδόπουλος γνωρίζει καλά την παραλιακή ζώνη, ο κ Βασιλειάδης είναι γνώστης στα θέματα παιδείας και πολιτισμού, και μπορούν να βοηθήσουν σε αυτές τις κατευθύνσεις, με τον Δήμαρχο να τονίζει πως όποιες αρμοδιότητες θα τους ανατεθούν άμισθα.

Έτοιμοι να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του τόπου

«Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του τόπου» τόνισε προς τους ψηφοφόρους που στήριξαν την παράταξή τους ο κ. Βασιλειάδης, θέτοντας ως τα πιο σημαντικά στοιχεία της συνεργασίας την ενεργειακή ανεξαρτησία και την πράσινη μετεξέλιξη του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, αλλά και την αποτροπή του κινδύνου των χρυσορυχείων.

Παράλληλα στόχος τους είναι ο εκσυγχρονισμός των υποδομών, η ορθολογική διαχείριση και εξοικονόμηση υδάτινων πόρων για αρδευτικούς και υδρευτικούς σκοπούς, την προστασία του περιβάλλοντος και των υδάτινων πόρων, θέματα άλλωστε που περιλαμβανόταν στο προεκλογικό τους πρόγραμμα.

«Ο κόσμος να μην ακούει αυτούς που μας κατακρίνουν, εμείς προχωράμε μπροστά, και θα κοιτάξουμε στα μάτια τους συνδημότες μας» ανέφερε, με το πρωτεύων για αυτούς να είναι το καλό του τόπου. Αν η κίνηση αυτή είναι θετική για το Δήμο, αυτό θα κριθεί από τους Δημότες

Η κίνηση έχει ρίσκο, αλλά έχει και τα θετικά της θα είμαστε οι εγγυητές των συμφερόντων του τόπου, και θέλουν να συνεργαστούν με όλους ήρθε η ώρα ο τουρισμός, ο πολιτισμός μας, τα πολιτιστικά σωματεία, οι παραλίες μας, να αναδειχθούν, και σε αυτό τον τομέα είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε και να δείξουμε το έργο μας.

«Προτεραιότητα για εμάς είναι το συμφέρον των πολιτών, το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας, το συμφέρον του Δήμου, και όποιο ρόλο θα αναλάβουμε θα το κάνουμε ώστε να πραγματοποιήσουμε κάποιο έργο» ανέφερε, ζητώντας να κάνουν υπομονή όσοι τους κρίνουν και να δουν τι θα επιλύσουν. Θεωρεί άλλωστε πως η παρουσία τους στο Δημοτικό Συμβούλιο έχει αποδείξει πως έχουν λόγο και θέσεις, και είναι έτοιμοι να δώσουν λύσεις.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο η συνεργασία αυτή να επεκταθεί και στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Βασιλειάδης σημείωσε πως το ενδεχόμενο, τουλάχιστον προς το παρόν, είναι πολύ ισχυρό, αλλά όλα θα κριθούν και από τους επόμενους μήνες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.