Συμπραξη Προοπτικης: «Απολυτη εγκαταλειψη στο Φαναρι, καθε χρονο με διοικηση Γκαρανη και χειροτερα…»

Κριτική από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης

Επίθεση στη διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής εξαπολύει η Σύμπραξη Προοπτικής. Αφορμή αυτή τη φορά αποτελεί η κατάσταση στον οικισμό Φαναρίου, με την παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της για «ανικανότητα της διοίκησης» και «παρακμή του “διαμαντιού” της παραλιακής ζώνης» του Δήμου Κομοτηνής.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Σύμπραξης Προοπτικής έχει όπως παρακάτω:

«Αν και ο τίτλος της ανακοίνωσης ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα του οικισμού Φαναρίου αυτή τη στιγμή, οφείλουμε ως παράταξη να περιγράψουμε επακριβώς την παρακμή του «διαμαντιού» της παραλιακής ζώνης του Δήμου Κομοτηνής οικισμού, όπως το χαρακτήριζε προεκλογικά ο Δήμαρχος κ. Γκαράνης.

Τι και αν θεωρήσαμε σκόπιμο να περιμένουμε μέχρι τις αρχές Μαΐου, ως απαρχή  ουσιαστικά της καλοκαιρινής περιόδου, ώστε να κρίνουμε την προετοιμασία της δημοτικής αρχής, απ’ ό,τι αποδεικνύεται από τα όσα αντικρύσαμε και αποτυπώνονται και στο σχετικό φωτογραφικό υλικό, φαίνεται πως η διοίκηση Γκαράνη δεν εκμεταλλεύτηκε την περίοδο αυτή «χάριτος».

Οι δρόμοι «βομβαρδισμένα τοπία», κοινόχρηστοι χώροι «ζούγκλα», παγκάκια διαλυμένα που μόνο για καυσόξυλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν, μηδενικός ηλεκτροφωτισμός με σπασμένα και βρώμικα φωτιστικά, ενώ το σιντριβάνι που υπάρχει όπως φαίνεται εξυπηρετεί τις ανάγκες εναπόθεσης των απορριμμάτων καθότι οι κάδοι ξεχειλίζουν.

Για τον περιβάλλοντα χώρο, οι φωτογραφίες, και σε αυτή την περίπτωση, μιλούν από μόνες τους, φανερώνοντας την πλήρη απραξία των αρμοδίων, της διοίκησης Γκαράνη δηλαδή για τον πρώτο και κύριο καλοκαιρινό προορισμό του Δήμου μας για το καλοκαίρι.

Αν κρίνει κανείς βέβαια από τα αντανακλαστικά της διοίκησης Γκαράνη σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα τουριστικής προβολής, θα μπορούσε να πει κανείς πως «ολημερίς το χτίζανε, το βράδυ εγκρεμιζόταν» καθότι ναι μεν παρουσιάστηκε στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από αλλεπάλληλες καθυστερήσεις, αλλά ούτε σοφότεροι βγήκαμε σε σχέση με τα προτεινόμενα έργα και δράσεις ούτε κάτι εξ αυτών είδαμε να υλοποιείται σε σχέση με την παραλιακή ζώνη.

Και όλα αυτά την ώρα που οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι του οικισμού πολλάκις έχουν εκφράσει τα παράπονά τους προς την διοίκηση του Δήμου αλλά και δημοσίως, και την ώρα που οι πρώτοι επισκέπτες έχουν ήδη, εδώ και μέρες, κάνει την εμφάνισή τους στον οικισμό, αποκομίζοντας εντυπώσεις… κάκιστες εντυπώσεις.

Και παρά τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που «σκορπάει» ο Δήμαρχος στην προβολή, αναρωτιόμαστε αν θεωρεί ότι αυτή η πραγματικότητα στο Φανάρι, μπορεί να το καταστήσει τουριστικό προορισμό.

Τελικά, το πρόβλημα της χαμηλής επισκεψιμότητας και ανυπαρξίας τουρισμού  στην πόλη και το Φανάρι, δεν είναι η έλλειψη προβολής αλλά η ανικανότητα της διοίκησης Γκαράνη να πράξει τα αυτονόητα και να διατηρήσει έστω μία αξιοπρέπεια στην εικόνα πόλης και οικισμών».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.