Συμπορευση και συστρατευση για το καλο της ΑΜΘ ζητα ο Στεργιος Ηλιοπουλος

Την παρουσίαση των υποψηφίων Ροδόπης της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας Στέργιος Ηλιόπουλος πραγματοποίησε ο επικεφαλής της

Τη διαβεβαίωση πως δεν είναι όλοι ίδιοι, μετέφερε ο επικεφαλής της παράταξης Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία Στέργιος Ηλιόπουλος, στην παρουσίαση των υποψηφίων της παράταξης την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας που πραγματοποίησε στη Ροδόπη ενόψει των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ζήτησε την συμπόρευση και συστράτευση όλων για την τελική νίκη, αναφέροντας πως η πρόοδος και η ευημερία απαιτούν την συμμετοχή όλων των πολιτών χωρίς κομματικές αγκυλώσεις και δεσμεύσεις, χωρίς εσωστρέφειες και μοιρολατρίες, αναφέροντας πως πιστεύουν στη συμμετοχή, στη σύγκρουση των απόψεων, στη συνάρθρωση, στην κοινή πορεία.

Εξέφρασε μάλιστα την πεποίθηση πως μπορούν να αντιστρέψουν το κλίμα ώστε να εκμεταλλευτεί η ΠΑΜΘ τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, την γεωπολιτική της θέση, την διασυνοριακότητα, τον φυσικό της πλούτο τα πανεπιστήμιά της, ώστε να αναδειχθεί σε μια περιφέρεια πρότυπο σε όλη την Ευρώπη.

Επισκέψεις σε όλη τη Ροδόπη

H περιοδεία του κ. Ηλιόπουλου στην Ροδόπη ξεκίνησε την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου με την επίσκεψη τους στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπου εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους, για την υπεράνθρωπη προσπάθεια των Πυροσβεστών, στην κατάσβεση των πυρκαγιών και άκουσαν τα ήδη γνωστά σε αυτούς προβλήματα της Υπηρεσίας, καταθέτοντας την πρόταση της παράταξης για την  αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και για τον σχεδιασμό της πολιτικής προστασίας.

Η επόμενη επίσκεψη ήταν στον Συνεταιρισμό Καπνοπαραγωγών Θράκης που εκπροσωπεί πάνω από 5.500 καπνοπαραγωγούς της Ροδόπης, όπου τόνισαν την ανάγκη για την στήριξη των παραγωγών μικρής στρεμματικής έκτασης και ιδίως των καπνοπαραγωγών, για τους οποίους πρέπει να γίνει προσπάθεια πιστοποίησης του μπασμά ως προϊόντος ονομασίας προέλευσης.

Επίσης θεωρούν τεράστια τη σημασία της κατασκευής του φράγματος Κομψάτου, μιας και με τις γεωτρήσεις έχει εκτιναχθεί στα ύψη το κόστος παραγωγής και έχει προκληθεί υφαλμύρωση του υδροφόρου ορίζοντα.

Ο κ. Ηλιόπουλος και οι υποψήφιοι της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας στη Ροδόπη επισκέφθηκαν επίσης δύο μονάδες στη ΒΙ.ΠΕ Κομοτηνής και το απόγευμα καταστήματα της αγοράς μέσα στην πόλη.

Η Παρασκευή ξεκίνησε με εξόρμηση στην λαϊκή αγορά των Σαπών όπου μοίρασαν φυλλάδια, μίλησαν με τους κατοίκους της περιοχής και επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο, ενώ στη συνέχεια βρέθηκαν στο Δασαρχείο και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση όπου είχαν μία ουσιαστική συζήτηση για το φλέγον θέμα των ημερών με τις πυρκαγιές στην περιοχή.

Επόμενος σταθμός το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης όπου συνάντησαν τον Πρύτανη κ. Φώτη Μάρη, που τους ανέλυσε τα ζητήματα που απασχολούν την πανεπιστημιακή κοινότητα και άκουσε τη θέση τους για ένα Πανεπιστήμιο που έχει δεσπόζουσα θέση και πρωτεύοντα ρόλο σε ολόκληρη την Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο.

Τέλος επισκέφτηκαν τις υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής και μίλησαν με τους υπαλλήλους, πριν την κεντρική ομιλία το απόγευμα.

Το Σάββατο πραγματοποίησαν εξόρμηση στο παζάρι της Κομοτηνής, στην Δημοτική αγορά και στον Ίασμο, όπου μίλησαν με τους πολίτες και εξέφρασαν την πεποίθηση πως μπορούν να έλθουν καλύτερες μέρες για τον τόπο μας.

Κομίζοντας κάτι διαφορετικό στην πολιτική της ΠΑΜΘ

Κατά την παρουσίαση των υποψηφίων ο κ. Ηλιόπουλος θύμισε τη φράση που λέει ότι όποια και αν είναι η ερώτηση, η απάντηση θα πρέπει να είναι για τον άνθρωπο, και εκτός από τον άνθρωπο υπάρχει η φύση, το περιβάλλον και η οικολογία.

Τόνισε δε πως κομίζουν κάτι διαφορετικό στην πολιτική της Περιφέρειας, που διαπερνά την πολιτική τους παρουσία στον προεκλογικό αγώνα, αλλά κυρίως στα πολιτικά προτάγματα και διακυβεύματα.

Στάθηκε μάλιστα σε μια προσέγγιση, που θεωρεί επικίνδυνη για τη δημοκρατία, ότι όλοι είναι ίδιοι, τονίζοντας πως αυτό δεν ισχύει, φέρνοντας ως παράδειγμα τους ανθρώπους που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο της παράταξης, που επέλεξαν να συμμετέχουν στα κοινά από αρετής και όχι από μέρους, όπως λέει ο Θουκυδίδης.

Δεν έχουν μεταγραφές, μετακινήσεις, αποκλεισμούς, καταγγελίες μελών υποψηφίων, προσωπικές συγκρούσεις και ριγμένους επαγγελματίες της μικροπολιτικής που αναζητούν παρηγοριά σε άλλες παρατάξεις κατηγορώντας τους προηγούμενους.

Μίλησε δε για ανικανότητα της τρέχουσας διοίκησης, η αποτυχία της οποίας κραυγάζει στα χωριά και τις πόλεις της ΑΜΘ, ενώ η ανικανότητά τους φάνηκε στις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.

Αντίθετα την παράταξή τους ενώνει η κοινή πίστη στα δημοκρατικά ιδανικά, η αγάπη για τον τόπο τους, η διάθεση για συμμετοχή και η ελπίδα για τον άνθρωπο χωρίς αποκλεισμούς και φόβο του διαφορετικού.

Ο αγώνας τους διεξάγεται στο πεδίο των ιδεών και όχι της προβολής, ανέφερε, της σύγκρουσης με όλα όσα οδήγησαν στην οπισθοδρόμηση, γιατί οι εκλογές είναι πολιτικός αγώνας που καθορίζει το μέλλον, δεσμευόμενος πως θα συγκρουστούν με τις πελατειακές σχέσεις και το ασύδοτο και έκνομο επιχειρείν.

Μετέφερε δε την πίστη του στην έννοια του δημόσιου χώρου και του δημόσιου λόγου, στα δημόσια αγαθά, όπως το περιβάλλον, η διαχείριση των υδάτων, ο πολιτισμός, τα οποία βάλλονται από παντού, και χρήζουν υπεράσπισης από την Περιφέρεια, που έχει καθήκον να υπηρετεί το γενικό καλό, το συλλογικό συμφέρον και όχι τα συμφέροντα των λίγων.

Έμφαση στα συγκριτικά πλεονεκτήματα

Όσο αφορά το μέλλον της Περιφέρειας, ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε πως αυτή έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, με δεσπόζουσα γεωπολιτική θέση, διασυνοριακότητα, φυσικό πλούτο, πανεπιστημιακά ιδρύματα, όμως βρίσκεται σε συνεχή υστέρηση.

Και ενώ ευθύνες έχουν ο συγκεντρωτισμός, η γραφειοκρατία, και όλα τα προβλήματα που πλήττουν το Ελληνικό κράτος, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης θεωρεί πως ως περιφέρεια δεν αναδείξαμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, δεν επιχειρήσαμε να μετατρέψουμε τα μειονεκτήματα σε πλεονεκτήματα, να πείσουμε το κέντρο για τις αναπτυξιακές προοπτικές και τα οφέλη που θα έχει από αυτές.

Αυτή την εσωστρέφεια θέλουν να αντιστρέψουν, ώστε να κατανοήσει η κοινωνία της ΑΜΘ ότι μόνο αυτή μπορεί να αντιστρέψει το κλίμα και να θέσει τον τόπο σε τροχιά ανάπτυξης προς όφελος των πολιτών, παλεύοντας ενωμένη για ένα καλύτερο αύριο.

Αυτό όμως προϋποθέτει να ανατραπεί η αποδομημένη και αναποτελεσματική διοίκηση της ΑΜΘ, και να αξιοποιηθούν οι δυνατότητές της προς όφελος των πολιτών, με ισότητα, αξιοκρατία, ισονομία και ισοπολιτεία, με ίσες ευκαιρίες χωρίς διαχωρισμούς.

Ανάμεσα στις προτάσεις τους είναι η ανάταξη του πρωτογενούς τομέα, με αξιοποίηση όλων των επιφανειακών υδάτων και η εκτεταμένη εφαρμογή προγραμμάτων άρδευσης, με προτεραιότητα την ολοκλήρωση των αναδασμών, τη δημιουργία δικτύων άρδευσης στα υφιστάμενα φράγματα, και ενίσχυση των προσπαθειών στις εναλλακτικές καλλιέργειες, όπως της βιομηχανικής κάνναβης, αλλά και η θωράκιση και η ενίσχυση της ζωϊκής παραγωγής.

Στον δευτερογενή τομέα μίλησε για πολιτικές τόνωσης της ανταγωνιστικότητας των υφιστάμενων παραγωγικών μονάδων, και δυνατότητες επανάχρησης όλου του υφιστάμενου βιομηχανικού αποθέματος.

Στον τριτογενή τομέα, τόνισε την ανάγκη να δοθεί ώθηση στον Τουρισμό στην περιοχή μας, με επενδύσεις υλικά και άυλα στην ανάπτυξή του, με συμπράξεις και ενίσχυση δράσεων και πρωτοβουλιών από δήμους και ιδιώτες.

Επίσης μίλησε για την μετατροπή της ΠΑΜΘ σε διαμετακομιστικό κόμβο, με έμφαση στην δημιουργία νέας σιδηροδρομικής γραμμής και την διέλευση του τρένου από όλες τις περιοχές.

Όσο για τις ΑΠΕ, τόνισε πως ενθαρρύνουν την παραγωγή ενέργειας από αυτές, με δημόσιο έλεγχο που προστατεύει το περιβάλλον από παραβίαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Τέλος αναφέρθηκε στην προσπάθεια αναστροφής του brain drain, με στήριξη των επιχειρήσεων, όχι όμως με επιδοματική πολιτική.

Ειδικά για την Ροδόπη, τόνισε ότι θα δώσουν ιδιαίτερη σημασία στην κατασκευή του φράγματος του Κομψάτου, αξιοποίηση των φραγμάτων Γρατινής και Ιασίου, την πιστοποίηση της κτηνοτροφίας ως βιολογική.

Τόνισε τέλος την ανάγκη να μεγαλώσουν οι δυνατότητες για διέλευση στον μεθοριακό σταθμό της Νυμφαίας, αλλά και των παρεμβάσεων σε όλο το οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.