Συμπαραστατης στην τουριστικη αναπτυξη της Ροδοπης η Aegean

Τρόπους περαιτέρω προβολής της Ροδόπης μέσω της εταιρείας συζήτησαν ο Ν. Τσαλικίδης και στελέχη της Aegean

Τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκο Τσαλικίδη επισκέφτηκαν την Τρίτη 29 Νοεμβρίου ο Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων της Aegean κ. Στέφανος Σαδόπουλος και η υπεύθυνη Βορείου Ελλάδος κ. Μαρία Σιδηροπούλου, συνοδευόμενοι από τον Περιφερειακό Σύμβουλο εντεταλμένο για θέματα τουρισμού κ. Μιχάλη Αμοιρίδη, με τον οποίο συζήτησαν την προώθηση των προϊόντων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αλλά και την προώθησή της ως τουριστικό προορισμό αριστείας. 

Πολυεπίπεδη συνεργασία 

Ο κ. Αμοιρίδης ευχαρίστησε τα στελέχη της Aegean, για την επίσκεψή τους στην περιφέρειά μας, που έχει δύο αεροδρόμια τα οποία εξυπηρετεί η εταιρεία τους, με πολύμηνη συνεργασία σε πολλά επίπεδα.
 
Άλλωστε, όπως τόνισε, «η Aegean συνεργάζεται με την Περιφέρεια όχι μόνο στο πλαίσιο εξυπηρέτησης του κοινού αλλά και στα πλαίσια προβολής και μελλοντικού σχεδιασμού ώστε το σύνολο της ΑΜΘ να εξυπηρετηθεί όσο το δυνατόν καλύτερα, αφενός από άποψη επισκεψιμότητας και τουρισμού αφετέρου κατοίκων». 

Το σαλόνι της Περιφέρειας η Ροδόπη 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Τσαλικίδης καλωσόρισε τους εκπροσώπους της εταιρείας στη Ροδόπη, τονίζοντας πως υπήρχε πάντα μια άριστη συνεργασία της περιφέρειας με την εταιρεία.
 
«Ας μην ξεχνάμε πως πρόκειται για μια ιδιωτική εταιρεία που λειτουργεί μέσα στην κρίση, και οφείλουμε να αναγνωρίσουμε και να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως την εταιρεία» σημείωσε ο ίδιος για να εκφράσει την επιθυμία επέκτασης της συνεργασίας σε θέματα προβολής της περιοχής στον τουρισμό αλλά και σε άλλους τομείς.
 
«Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά να συμπεριλαμβάνει η εταιρεία τα προϊόντα και την περιοχή μας στα πλαίσια μιας προσπάθειας που έχει ξεκινήσει, καθώς η Ροδόπη ως χώρος υποδοχής τριών χωρών, πρέπει να λογίζεται το σαλόνι της Περιφέρειάς μας και έτσι πρέπει να τη βλέπουμε από εδώ και πέρα» ανέφερε ο κ. Τσαλικίδης, εκφράζοντας την ελπίδα πως η συνεργασία τους θα έχει θετικότερα αποτελέσματα στο μέλλον. 

Κοινωνικός ρόλος σε κάθε περιφέρεια 

Τη χαρά του για το γεγονός ότι βρίσκονται στην Περιφέρεια ΑΜΘ εξέφρασε ο κ. Σαδόπουλος, τονίζοντας πως είναι πάντα συμπαραστάτες σε κάθε περιφέρεια της χώρας, καθώς μετά και από την εξαγορά της Ολυμπιακής το 2013 είναι πλέον ο κύριος αερομεταφορέας της χώρας, υποστηρίζοντας τον τουρισμό.
 
Τα τρία αυτά χρόνια η εταιρεία έχει επιδείξει μια δυναμική ανάπτυξη, καλύπτοντας 145 προορισμούς σε 45 χώρες, με ένα στόλο 61 αεροσκαφών, έχοντας προσθέσει τα τελευταία χρόνια 65 προορισμούς στο δίκτυο από το εξωτερικό και συνεχίζοντας να καλύπτει καθολικά όλο το δίκτυο αερομεταφορών στο εσωτερικό της χώρας.
 
Επιπλέον όμως προσπαθεί να έχει και κοινωνικό ρόλο σε κάθε περιφέρεια, αναπτύσσοντας με τις ενέργειές της αλλά και σε συνεργασία με κάθε περιφέρεια και δήμο το τουριστικό ρεύμα, το οποίο αυτή τη στιγμή αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της Ελλάδας.
 
«Θα είμαστε συμπαραστάτες σε κάθε προσπάθεια της Περιφέρειας» σημείωσε, τονίζοντας πως πρόκειται για μια πανέμορφη περιοχή σε δύο εισόδους της οποίας, τα αεροδρόμια Καβάλας και Αλεξανδρούπολης, δραστηριοποιείται η εταιρεία τους. 

Προβολή και προσέλκυση επισκεπτών 

Από την πλευρά της η κ. Σιδηροπούλου τόνισε πως οι συζητήσεις για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την Περιφέρεια ΑΜΘ έχουν ξεκινήσει από πέρυσι την άνοιξη με τον κ. Αμοιρίδη και τον εκλιπόντα Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Παυλίδη, και πλέον ξεκινούν να μετουσιώνονται σε πράξεις.
 
«Κάναμε μια πολύ ζεστή συζήτηση για το πώς θα οργανωθούν οι σκέψεις» σημείωσε, με τη μία ενέργεια που θα ξεκινήσει στην περιοχή θα είναι η προβολή των τοπικών προϊόντων στο δίκτυο της Aegean το μήνα Φεβρουάριο, που θα είναι αφιερωμένος στην Περιφέρεια ΑΜΘ, για αυτό και την επόμενη εβδομάδα στελέχη της εταιρίας θα επισκεφτούν τοπικούς παραγωγούς, ενώ στη συνέχεια θα ξεκινήσει η οργάνωση καταγραφής της περιοχής από ένα διάσημο blogger με πάρα πολλούς followers, που θα μεταδίδει την εμπειρία του από την Περιφέρεια ώστε να προβάλλεται σε όλες τις αγορές.
 
Επιπλέον η κ. Σιδηροπούλου σημείωσε πως κατά την έκθεση τοπικών προϊόντων  που θα γίνει στην περιοχή μας θα καλέσουν 15 παράγοντες από την αγορά της Νοτίου Ελλάδας οργανώνοντας ένα εκπαιδευτικό ταξίδι κατά μήκος της Περιφέρειας όπου θα επιδειχθούν τα τουριστικά καταλύματα, οι τουριστικοί πράκτορες αλλά και τι έχει να προσφέρει ο προορισμός.
 
Παράλληλα θα περιμένουν και περαιτέρω προτάσεις από τον κ. Τσαλικίδη για να συνεχίσουν τη συνεργασία τους και στο μέλλον, τονίζοντας πως ήδη το περιοδικό της εταιρείας, που διατίθεται δωρεάν σε όλα τα αεροπλάνα τους και το διαβάζουν 3 εκατομμύρια επιβάτες, προβάλλει περιοχές της Περιφέρειας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.