Συμπαρασταση και παροχη ανθρωπιστικης βοηθειας προς τους σεισμοπληκτους σε Τουρκια και Συρια

Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρωνείας-Σαπών

Τα ειλικρινή συλλυπητήρια του καθώς και της τοπικής κοινωνίας εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο Μαρωνείας-Σαπών για το δράμα που βιώνουν ο Τουρκικός και Συριακός λαός μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μαρωνείας-Σαπών σε έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση του, την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023, ύστερα από  εισήγηση του Δημάρχου κ. Ντίνου Χαριτόπουλου εξέφρασε την  συμπαράσταση του προς τους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας και έλαβε αποφάσεις για την ανάληψη πρωτοβουλιών, ενεργειών και δράσεων  προκειμένου να ανακουφιστούν οι πληγέντες.

Στη συνέχεα ενέκρινε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος, το οποίο θα αποσταλεί στις διπλωματικές αρχές των δύο χωρών και θα δημοσιευτεί.

Το ψήφισμα

Το ψήφισμα αναλυτικά αναφέρει:

«Σήμερα, Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023, το Δημοτικό Συμβούλιο Μαρωνείας-Σαπών εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του, καθώς και της τοπικής κοινωνίας, στον Τουρκικό και Συριακό λαό για την απώλεια χιλιάδων ανθρώπινων ζωών, εξαιτίας των φονικών σεισμών της 6ης Φεβρουαρίου.

Δηλώνουμε απερίφραστα τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας και δρομολογούμε άμεσα την πρωτοβουλία για τη συλλογή και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η κοινωνία των πολιτών με κορυφαία έκφραση της την τοπική αυτοδιοίκηση είναι διαχρονική γέφυρα φιλίας, αλληλοκατανόησης και συνεργασίας των λαών».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.