Στρατηγικου ενδιαφεροντος το ΔΠΘ για την ΝΔ

Τα σχέδια του ΔΠΘ για την εξέλιξή του γνώρισε από κοντά κλιμάκιο βουλευτών της ΝΔ

Συνάντηση με τις Πρυτανικές Αρχές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής είχε την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου κλιμάκιο βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, αποτελούμενο από τον βουλευτή Επικρατείας κ. Δημήτριο Σταμάτη, τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κ. Μάριο Σαλμά και τον βουλευτή Ευρυτανίας κ. Κωνσταντίνο Κοντογεώργο, συνοδευόμενο από στελέχη της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ, με τους οποίους συζήτησαν θέματα που αφορούν την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ιδιαίτερα σε ένα ακριτικό πανεπιστήμιο όπως το ΔΠΘ.
Το κλιμάκιο υποδέχτηκαν ο Αναπληρωτής Πρύτανης Έρευνας και Καινοτομίας κ. Παντελής Μπότσαρης, ο Αναπληρωτής Πρύτανης Φοιτητικών Θεμάτων και Εξωτερικών Υποθέσεων κ. Νίκος Αγγελούσης και ο Αναπληρωτής Πρύτανης Οικονομικών κ. Φώτης Μάρης. 

Λύσεις για καλύτερη παιδεία 

Οι τρείς Αναπληρωτές Πρυτάνεις πραγματοποίησαν μια αναλυτική παρουσίαση του ΔΠΘ, τόσο στα θέματα της αξιολόγησης, όσο και στα οργανωτικά τους προβλήματα και στα προβλήματα που έχει στη διαχείριση της οικονομικής κατάστασης που έχει σήμερα, ενώ πρότειναν τις κατευθύνσεις που θεωρούν πως θα πρέπει να ακολουθηθούν ώστε να προκύψουν λύσεις για την καλύτερη παιδεία.
«Συνεχίζουμε την πορεία μας με τη δυναμική που έχουμε αναπτύξει και την εξωστρέφειά μας και δεν αφήνουμε σε καμιά περίπτωση τα προβλήματά μας να μα καταβάλλουν» τόνισε ο κ. Μάρης, ο οποίος ανέλυσε και στους βουλευτές της ΝΔ τα σχέδια του πανεπιστημίου για τη δημιουργία νέων υποδομών σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή.
Όπως είναι γνωστό, το ΔΠΘ ωριμάζει δύο μεγάλα έργα, την τέταρτη φάση της Ιατρικής σχολής με προϋπολογισμό 12 εκ. ευρώ για την προκήρυξη της οποίας θα είναι έτοιμοι μέχρι το τέλος του έτους, ενώ επίσης στην Κομοτηνή προχωρά και η μεταφορά των σχολών της Παλιάς νομικής με συνολικό προϋπολογισμό 43 εκ. ευρώ.

«Πιστεύω ότι στις αρχές του νέου έτους θα είμαστε σε θέση να δημοπρατήσουμε τα δύο αυτά σημαντικά για εμάς έργα» εκτίμησε ο κ. Μάρης.

 

Έμφαση στην παιδεία και το ΔΠΘ

«Είναι η στιγμή που πρέπει να λέμε λίγα λόγια και να ακούμε» σημείωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Σαλμάς, ο οποίος ευχαρίστησε τους Αναπληρωτές Πρυτάνεις για την υποδοχή τους αλλά και την ειλικρινή συζήτηση επάνω στα θέματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΔΠΘ, σημειώνοντας πως κύριος σκοπός της επίσκεψης ήταν ενόψει της σύνταξης του νέου προγράμματος της ΝΔ.
«Η επίσκεψή μας εντάσσεται στην προετοιμασία του νέου προγράμματος της ΝΔ, ενώ η παιδεία είναι στρατηγικού ενδιαφέροντος και για αυτό προγραμματίστηκε η επίσκεψή μας εδώ» τόνισε ο ίδιος.

Παράλληλα ο κ. Σαλμάς εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι υπάρχει περεταίρω επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης του Πανεπιστημίου, μετά την πρόσθετη μείωση της χρηματοδότησής του κατά 25%, πόροι που κάλυψαν κενά στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

«Έτσι δεν φτιάχνεις παιδεία» τόνισε, για αυτό και οι ίδιοι θέλουν μέσα από την συγκέντρωση των απόψεων να διορθώσουν τα λάθη του παρελθόντος για να ξεφύγει από την συνεχόμενα καθοδική πορεία η παιδεία.

«Χώρα που δεν επενδύει στην παιδεία δεν έχει μέλλον» τόνισε, διαβεβαιώνοντας τις πρυτανικές αρχές πως το ενδιαφέρον τους για το ΔΠΘ είναι συνεχές, γιατί δεν είναι ένα απλό εκπαιδευτικό ίδρυμα, αλλά ένα πανεπιστήμιο που πρωτοπορεί στην αξιολόγηση, στο παραγόμενο εκπαιδευτικό έργο, στην οργανωτική δομή, έχει σταθεί επάξια και έχει δώσει προστιθέμενή αξία στην παιδεία και στα χρήματα που έχει επενδύσει ο ελληνικός λαός.

 

Σχεδιασμός της μετακίνησης

Για την ιδιαίτερη συμβολική αξία του Πανεπιστημίου μίλησε ο κ. Δημήτρης Σταμάτης, ο οποίος υπενθύμισε πως επί της δικής του θητείας ως Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας ΑΜΘ είχε ξεκινήσει ο σχεδιασμός της μετακίνησης των σχολών της παλιάς Νομικής στην Πανεπιστημιούπολη, ώστε το κτίριο να αξιοποιηθεί από την Περιφέρεια για να δημιουργηθεί ένα μεγάλο διοικητικό κέντρο ανάλογο και αντίστοιχο της σπουδαιότητας του ρόλου και της αποστολής της Κομοτηνής στην περιοχή.

«Με χαρά άκουσα λοιπόν ότι η αρχική συμφωνία που είχα υπογράψει τότε με το πανεπιστήμιο προωθείται τώρα κα θα πάρει πολύ σύντομα σάρκα και οστά» υπογράμμισε ο ίδιος για να εκφράσει τέλος την πεποίθησή του πως σύντομα η ΝΔ θα κληθεί να αναλάβει την εξουσία, για αυτό και «μέσα από τις επισκέψεις μας σηματοδοτούμε το ενδιαφέρον μας στην παραγωγή, την ανάπτυξη και την κοινωνική πρόνοια, τους άξονες δηλαδή στους οποίους θα κινηθεί το κόμμα και το κυβερνητικό ενδιαφέρον».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.