Στον υπουργο Οικονομικων η επιστολη καταδικης των φορολογικων μετρων του Δικηγορικου Συλλογου Ροδοπης

Αναφορά κατέθεσε ο Ιλχάν Αχμέτ

Με αναφορά που κατέθεσε προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη, ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ, κοινοποίησε την Παρασκευή την επιστολή που του απεστάλη από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ροδόπης και τον πρόεδρο του κ. Δημήτρη Ερελιάδη, και η οποία αποτελεί μία κραυγή αγωνίας και έντονης διαμαρτυρίας για το μέλλον των ελεύθερων επαγγελματιών στην χώρα μας.

«Με την επιστολή που έλαβα από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ροδόπης και σας κοινοποιώ σήμερα με την μορφή του κοινοβουλευτικού μέσου ελέγχου της αναφοράς, καταδεικνύεται το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργείται από την οριζόντια φορολογική επιβάρυνση των ελεύθερων επαγγελματιών, των επιστημόνων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η οποία θα οδηγήσει μαθηματικά ένα μεγάλο τμήμα του ενεργού οικονομικά πληθυσμού σε αναγκαστικό κλείσιμο βιβλίων και βίαιη έξοδο από την επαγγελματική δραστηριότητα» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην αναφορά του βουλευτή Ροδόπης προς τον κ. Χατζηδάκη, ζητώντας του να λάβει υπόψη τα αιτήματα και τις αιτιάσεις που περιλαμβάνονται σε αυτήν και ως τμήμα της δημόσιας διαβούλευσης ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου για την φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών το προσεχές χρονικό διάστημα στις επιτροπές και στην συνέχεια στην ολομέλεια της Βουλής. 

«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει ιδιοτελή στάση, διότι δεν είπε τίποτα από όλα αυτά πριν τις εκλογές, αλλά ήρθε εκ των υστέρων και ανακοίνωσε αυτό το οριζόντιο μέτρο. Και, βέβαια, αναδεικνύεται και η κυβερνητική ανικανότητα, όταν σε μια εποχή όπου τα ψηφιακά εργαλεία είναι ο κανόνας στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εμείς δεν μπορούμε ακόμη να τα αξιοποιήσουμε για την αντιμετώπιση του γνωστού προβλήματος της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής» τονίζει στην αναφορά του ο βουλευτής Ροδόπης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.