Στον υπηρεσιακο πρωθυπουργο ο Αλεξης Τσιπρας με φοντο την Ροδοπη

Καταλογίζει στη ΝΔ «λογικές Μαφίας» αναφερόμενος στα λεγόμενα της Ντόρας Μπακογιάννη κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην περιοχή

Έκτακτη συνάντηση με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, κ.Ιωάννη Σαρμά, θα έχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα Δευτέρα, αναφορικά με το θέμα των μειονοτικών βουλευτών στη Ροδόπη.

Ο πρόεδρος τη ΝΔ μιλώντας χθες Κυριακή στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ την Κυριακή υποστήριξε πως ο κ. Τσίπρας είχε ενημερωθεί υπηρεσιακά για τις παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου στην Ροδόπη- για το ότι το προξενείο έκανε εκστρατεία υπέρ των δύο υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η περιοχή της Θράκης, όπου κατοικεί η μουσουλμανική μειονότητα όπως είναι προσδιορισμένη με σαφήνεια, είναι ευαίσθητη και θέλουμε να είμαστε βεβαιοι ότι οι Έλληνες μουσουλμάνοι έχουν τις ίδιες ευκαιρίες», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε λέγοντας ότι η μουσουλμανική μειονότητα μπορεί κάλλιστα να εργαλειοποιηθεί και σε αυτές τις εκλογές έγιναν τέτοιες κινήσεις που αντιβαίνουν στην ενσωμάτωση της μουσουλμανικής μειονότητας στον κοινωνικό και οικονομικό ιστό.

Αλέξης Τσίπρας: «Λογικές Μαφίας»

Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας ο οποίος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό TRT κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως «Παίζει με ευαίσθητα εθνικά μας θέματα». «Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, είμαι 49 ετών, πάντοτε οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας στη Ροδόπη επιλέγουν με τα δικά τους κριτήρια κάποιους μουσουλμάνους από όλα τα κόμματα. Όταν επέλεγαν από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ δεν υπήρχε πρόβλημα; Τώρα που επέλεξαν ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει πρόβλημα; Είναι ντροπή για 10-15.000 ψήφους να δημιουργούνται εντάσεις που πλήττουν την σταθερότητα και την κοινωνική ειρήνη σε μία τόσο ευαίσθητη περιοχή» ανέφερε ο ίδιος.

 Σχολιάζοντας τα λεγόμενα της κ.Μπακογιάννη στην πρόσφατη επίσκεψή της στη Ροδόπη ανέφερε πως «όσοι καταλάβαμε τί έγινε όταν πήγε πάνω η κ. Μπακογιάννη και τους απείλησε “αν δεν ψηφίσετε Νέα Δημοκρατία θα περάσετε δύσκολα”. Αυτές είναι λογικές Μαφίας. Λυπάμαι γι’ αυτή την έκφραση, αλλά δεν μπορώ να βρω κάποια άλλη έκφραση για να τοποθετηθώ» σημείωσε ο κ. Τσίπρας κάνοντας λόγο για  «αθλιότητα» από πλευράς του κ.Μητσοτάκη και της ΝΔ.

Το απόσπασμα της συνέντευξης Τσίπρα στην εκπομπή της «TRT» «Κεντρική Ελλάδα ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ» αναλυτικά:

Σ. ΠΟΛΥΖΟΣ: Τι έγινε στη Ροδόπη, κ. Πρόεδρε;

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Μια αθλιότητα βλέπουμε αυτές τις μέρες από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας. Παίζει με ευαίσθητα εθνικά μας θέματα. Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, είμαι 49 χρονών, 49 χρόνια πάντοτε οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας στη Ροδόπη επιλέγουν με τα δικά τους κριτήρια κάποιους μουσουλμάνους απ’ όλα τα κόμματα. Όταν επέλεγαν από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία δεν υπήρχε πρόβλημα; Τώρα που επέλεξαν ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει πρόβλημα; Και είναι ντροπή για 10-15.000 ψήφους να δημιουργούνται εντάσεις, που πλήττουν τη σταθερότητα και την κοινωνική ειρήνη σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή.

Και βεβαίως καταλάβαμε όλοι τι έγινε. Όταν πήγε η κ. Μπακογιάννη πάνω και τους απείλησε: «Αν δεν ψηφίσετε Νέα Δημοκρατία, θα περάσετε δύσκολα» τους είπε. Αυτές είναι λογικές Μαφίας. Λυπάμαι γι’ αυτή την έκφραση, αλλά δεν μπορώ να βρω κάποια άλλη έκφραση για να τοποθετηθώ.

Σ. ΠΟΛΥΖΟΣ: Είναι σκληρή έκφραση.

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Βεβαίως είναι σκληρή. Αλλά όταν κάνεις κεντρικό θέμα το ότι κάποιοι Έλληνες πολίτες, επαναλαμβάνω, μουσουλμάνοι, Έλληνες πολίτες μειονοτικοί…

Σ. ΠΟΛΥΖΟΣ: Ο κ. Φίλης μίλησε για τουρκική μειονότητα.

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Όχι, κάνετε λάθος. Μη διαστρεβλώνετε, δεν μίλησε ο ίδιος για τουρκική. Εξέφρασε μια άποψη προσωπική ότι είναι ζήτημα αυτοπροσδιορισμού, ότι κάποιος αν αισθάνεται, να το πει. Άλλο αυτό. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μιλάει για τουρκική μειονότητα.

Σ. ΠΟΛΥΖΟΣ: Δεν είπα ο ΣΥΡΙΖΑ, είπα ένα στέλεχός σας.

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Όχι, όχι δεν είπε. Είπε ότι η άποψή μας είναι μουσουλμανική μειονότητα. Βεβαίως, έχοντας τρεις καταγωγές η μουσουλμανική μειονότητα: τουρκογενή, Ρομά και Πομάκοι. Είναι ακριβώς αυτό που εξανάγκασα τον Τούρκο Πρόεδρο, ως πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου, να παραδεχτεί ο ίδιος και βγήκε δημόσια και είπε: «Υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα με βάση τη Συνθήκη της Λοζάνης». Ο ίδιος ο Ερντογάν το είπε, με τρεις διαχωρισμούς.

Αυτά είναι δεδομένα. Δεν μπορούμε όμως να παίζουμε για 10-15.000 ψήφους με τη σταθερότητα σε μια ολόκληρη περιοχή, με τόσα ευαίσθητα ζητήματα. Φανταστείτε να ακολουθούσα εγώ αυτό που  μου ζητάει η Νέα Δημοκρατία, να βγάλω από τα ψηφοδέλτιά μου κάποιους πολίτες που υπερψηφίστηκαν από Έλληνες πολίτες, θεωρώντας ότι τα κριτήρια της δικής τους ψήφου είναι χαμηλότερα, ποταπότερα από τα υπόλοιπα κριτήρια όλων των υπόλοιπων Ελλήνων. Μιλάμε για πολύ ακραίες αντιλήψεις και επικίνδυνες μεθοδεύσεις. Να σταματήσει λοιπόν εδώ αυτή η συζήτηση!

Και αυτό δείχνει την αλαζονεία και την έπαρση ενός καθεστώτος, που το μόνο που θέλει είναι να επικρατήσει σε όλο τον εκλογικό χάρτη. Αυτό τους ενοχλεί, ότι έχει άλλο χρώμα ο εκλογικός χάρτης σε ένα σημείο της επικράτειας. Αυτό του ενοχλεί. Φανταστείτε πώς αυτοί οι άνθρωποι θα κυβερνήσουν, αν την επόμενη μέρα είναι ανεξέλεγκτοι, αν αυτός ο συσχετισμός που γράφτηκε στις 21 του Μάη, εγγραφεί και στις 25 του Ιούνη.

Εγώ λοιπόν εδώ δεν απευθύνομαι μονάχα στους προοδευτικούς, αλλά σε όλους τους δημοκράτες πολίτες. Είναι καλό για τη Δημοκρατία μας να υπάρχει αυτό; Ξεχάστε ότι υπάρχει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ ή ο Τσίπρας ως αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι καλό για τη Δημοκρατία ένα κόμμα, που μάλιστα έχει λειτουργήσει με μια καθεστωτική αντίληψη, να γίνει παντοδύναμο και ανεξέλεγκτο; Να θέλει να έχει τα πάντα και να ελέγχει τα πάντα και να μην υπάρχει άλλη φωνή; Άρα είναι κρίσιμο και για την κοινωνία, αλλά και για τη δημοκρατία να αποκατασταθεί ο συσχετισμός στην κάλπη της 25ης του Ιούνη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.