Στον συνοριακο σταθμο της Νυμφαιας ο Δ. Χαριτου

«Η Νυμφαία ο καθρέφτης αποτυχίας της κυβέρνησης στον σχεδιασμό για το άνοιγμα του τουρισμού στην χώρα»

Το σημείο ελέγχου του ΕΟΔΥ στον συνοριακό σταθμό Νυμφαίας επισκέφθηκε τη Δευτέρα ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Χαρίτου και ενημερώθηκε από τον αστυνομικό διευθυντή Ροδόπης Μιχάλη Σεβδυνίδη και την Πολιτική Προστασία για την εξέλιξη των εργασιών στο σημείο όπου διενεργούνται οι έλεγχοι του ΕΟΔΥ για όσους εισέρχονται στην χώρα μας, ενώ συνομίλησε και με το προσωπικό του ΕΟΔΥ για την πραγματοποίηση των υγειονομικών ελέγχων.

Ο βουλευτής αναγνώρισε πως η επαναλειτουργία του συνοριακού σταθμού Νυμφαίας αποτελεί ένα πρώτο βήμα, όμως διαπίστωσε πως χρειάζεται να γίνουν πολλά περισσότερα. Τούτο διότι υπάρχουν πολλά επείγοντα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν από την κυβέρνηση, όπως η ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων, η αύξηση με προσωπικό των κλιμακίων του ΕΟΔΥ, όπως και του αστυνομικού προσωπικού, ώστε να μπορέσει ο Σταθμός να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες του μεγάλου αριθμού επισκεπτών το επόμενο χρονικό διάστημα.

Σε δήλωσή του ο βουλευτής υπογράμμισε πως «ο συνοριακός σταθμός Νυμφαίας είναι ο καθρέφτης αποτυχίας της κυβέρνησης στον σχεδιασμό της για το άνοιγμα του τουρισμού στην χώρα. Παρά το γεγονός ότι διαβεβαίωνε σε όλους τους τόνους ότι η χώρα θα είναι έτοιμη για τον τουρισμό στις 15 Μαΐου και ο υπουργός Τουρισμού δήλωνε ότι φέτος θα λειτουργήσει κανονικά η Νυμφαία, με μία σκληρή απόφαση έκλεισαν τη Νυμφαία αφού δεν είχαν μεριμνήσει έγκαιρα για την δημιουργία υποδομών, τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό και τη στελέχωση του ΕΟΔΥ, απαραίτητες προϋποθέσεις για το άνοιγμα και τη λειτουργία του συνοριακού σταθμού».

Παράλληλα ο ίδιος σημείωσε με νόημα πως «παρά τις επανειλημμένες υποδείξεις και παρεμβάσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ της Περιφέρειας στη Βουλή, με δεδομένο το περσινό φιάσκο στη Νυμφαία, η κυβέρνηση δεν έλαβε εγκαίρως όλα τα απαραίτητα μέτρα για να ανοίξει ο συνοριακός σταθμός Νυμφαίας το φετινό, ιδιαίτερα κρίσιμο, καλοκαίρι για τον τουρισμό της περιοχής. Με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στο εσπευσμένο και με προχειρότητα άνοιγμα της Νυμφαίας, όπου οι εργασίες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη».

Κλείνοντας ο κ. Χαρίτου υπογράμμισε πως «χρειάζεται να υπάρξει έγκαιρα σχεδιασμός και παρεμβάσεις από πλευράς της κυβέρνησης για την δημιουργία ολοκληρωμένων υποδομών που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες λειτουργίας ενός συνοριακού σημείου στην χώρα, όπως η Νυμφαία, που αποτελεί τα τελευταία χρόνια μία πύλη εισόδου με διαρκώς αυξανόμενη δυναμική στον οδικό τουρισμό για την περιοχή, αλλά και την χώρα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.