Στον πρυτανη του ΔΠΘ στελεχη του Ποταμιου Ροδοπης

Εξέθεσαν τις θέσεις τους για την τριτοβάθμια εκπαίδευση - Την ανάγκη ενίσχυσης σε διοικητικό και διδακτικό προσωπικό τους έθεσε ο Πρύτανης

Με τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Αθανάσιο Καραμπίνη συναντήθηκαν στελέχη του Ποταμιού στη Ροδόπη, στο πλαίσιο προγραμματισμένων επαφών με φορείς της εκπαίδευσης στην περιοχή που έχει καταρτίσει η τοπική Επιτροπή Παιδείας του κινήματος.
 
Κατά τη συνάντηση οι κ.κ. Σταμάτης Κουρούδης, Κρίνα Μενεσελίδου και Αντώνης Καμπάς, παρουσίασαν τις θέσεις του Ποταμιού για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, εστιάζοντας στην ανάγκη πραγματικών μεταρρυθμίσεων στην παιδεία σε μια κατεύθυνση προόδου και προώθησης ουσιαστικών αλλαγών στα πανεπιστήμια, με έμφαση και στην αξιολόγηση.
 
Αναγνωρίζοντας τον ρόλο του ΔΠΘ στην περιφερειακή και τοπική οικονομία, τα στελέχη του κινήματος, τάχθηκαν υπέρ της αμοιβαίας επωφελούς διασύνδεσης του πανεπιστημίου με την κοινωνία, την παραγωγή και την επιχειρηματικότητα στην περιοχή, με εντατικοποίηση της δράσης που ξεκίνησε. Το Ποτάμι Ροδόπης χαιρέτισε εξάλλου την προώθηση της δημιουργίας ξενόγλωσσου τμήματος στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο.
 
Δρομολογημένες δράσεις που συντελούν στην ενδυνάμωση των σχέσεων του ΔΠΘ με την κοινωνία και τους θεσμοθετημένους φορείς της όπως και πρωτοβουλίες που κατευθύνονται στην εξωστρέφεια του πανεπιστημιακού ιδρύματος απαρίθμησε ο Πρύτανης κ. Αθανάσιος Καραμπίνης. Ο ίδιος έθεσε εξάλλου, την ανάγκη ενίσχυσης της λειτουργίας του με διοικητικό και διδακτικό προσωπικό εντοπίζοντας τις σημαντικές ελλείψεις που υπάρχουν θίγοντας και το ζήτημα της υποχρηματοδότησης του Δημοκριτείου που πρέπει να επιλυθεί άμεσα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.