Στον περιφερειακο Διευθυντη Εκπαιδευσης το αιτημα για ιδρυση Εσπερινου Γενικου Λυκειου

Στην ερώτηση που είχε καταθέσει ο Ιλχάν Αχμέτ σχετικά με την ίδρυση Εσπερινού Γενικού Λυκείου στην Κομοτηνή απάντησε την Τρίτη ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Φίλης. Όπως αναφέρει στην απάντησή του ο υπουργός, «τα περί ιδρύσεων νέων σχολικών μονάδων γίνονται με γνώμονα τις τεκμηριωμένες προτάσεις των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τις εισηγήσεις των Περιφερειακών Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
 
Σχετικά με την ίδρυση Εσπερινού Γενικού Λυκείου στην Κομοτηνή, δεν έχει περιέλθει σχετικό αίτημα στην αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων».
 
Με αυτά τα δεδομένα ο βουλευτής Ροδόπης απέστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ επιστολή ζητώντας του να πράξει τις κατά το νόμο οφειλόμενες ενέργειες που υποδεικνύονται στην απάντηση του υπουργού, για την ίδρυση και λειτουργία Εσπερινού Γενικού Λυκείου στην Κομοτηνή που θα καλύψει τις ανάγκες του νομού Ροδόπης. Η ίδια επιστολή κοινοποιήθηκε και στον δήμαρχο Κομοτηνής και δια αυτού στο δημοτικό συμβούλιο που διαθέτει επί του θέματος γνωμοδοτικό ρόλο. 

Στο πλευρό των παραγωγών της Ροδόπης ο Ιλχάν Αχμέτ

Δοθείσης ευκαιρίας να σημειωθεί ότι το μεσημέρι της Τετάρτης ο βουλευτής Ροδόπης βρέθηκε στο πλευρό αγροτών, κτηνοτρόφων και καπνοκαλλιεργητών από την Ροδόπη που συμμετείχαν στη μεγάλη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.
 
Ο κ. Ιλχάν δήλωσε σχετικά:
 
«Εκπροσωπώ στην Βουλή έναν αγροτικό νομό. Η οικονομία της περιοχής μας, η ζωή όλων μας, εξαρτάται από την πρόοδο και την ευημερία των αγροτών και του πρωτογενούς τομέα παραγωγής.
 
Δεν υπάρχει πιο άδικο φορολογικό μέτρο από την οριζόντια φορολόγηση που δεν λαμβάνει υπόψη της εισοδηματικά κριτήρια, αυξάνοντας το κόστος παραγωγής και συμπιέζοντας το ήδη ισχνός κέρδος των μικροπαραγωγών.
 
Οι καπνοπαραγωγοί, οι βαμβακοπαραγωγοί, οι κτηνοτρόφοι της Ροδόπης δέχονται σήμερα επίθεση όχι σε κεκτημένα δικαιώματά τους αλλά στην ίδια την επαγγελματική τους υπόσταση και την προσωπική τους αξιοπρέπεια.
 
Δεσμεύομαι ότι θα δώσω την μάχη στην Βουλή για την φορολόγηση και το ασφαλιστικό των αγροτών και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ψηφίσω ή να συναινέσω στην εξαφάνιση του παραγωγικότερου και πιο ελπιδοφόρου τομέα για την αναγέννηση της υπαίθρου και την ανάταξη των δεικτών της ελληνικής οικονομίας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.