Στον ΝΑΟΡ στηριζει τις ελπιδες για το κτιριο στην εισοδο του λιμανιου Φαναριου η ΠΑΜΘ

Πρόθυμη να στηρίξει τις προσπάθειες επαναλειτουργίας του Συλλόγου η Περιφέρεια

Στην επαναλειτουργία του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Ροδόπης επαφίεται η αξιοποίηση του κτηρίου στην είσοδο του Λιμανιού του Φαναρίου, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκο Τσαλικίδη.

Αυτό τονίστηκε κατά την απάντηση επερώτησης της παράταξης της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ, για το κτίριο το οποίο ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Ροδόπης (ΝΑΟΡ) μέσω της ένταξής του στο πρόγραμμα Leader πριν από περίπου 20 χρόνια είχε ανεγείρει για να φιλοξενεί τις ναυταθλητικές δραστηριότητές του.

Το κτίριο λειτούργησε μερικώς την διαμορφωθείσα υποδομή, πλην όμως τα σχέδια εγκαταλείφθηκαν, ήδη από τα πρώτα χρόνια υλοποίησης του κτηρίου, λόγω των δικαστικών διενέξεων που υπήρχαν ανάμεσα στον εργολάβο και την διοίκηση του συλλόγου.

Το κτήριο ουσιαστικά στέκεται ανενεργό, με τον ΝΑΟΡ, σύμφωνα με τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Χρήστο Χατζηπέμου, να είναι ουσιαστικά ανενεργός από το 2003 χωρίς να διαθέτει αιρετή Διοίκηση.

Η σύμβαση παραχώρησης από την Κτηματική Υπηρεσία στην άλλοτε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ροδόπης και την διάδοχό της Περιφέρεια ΑΜΘ, έχει λήξει, όπως και κάθε παραχώρηση του χώρου στο ΝΑΟΡ, σύμφωνα με τον κ. Χατζηπέμου, ο οποίος ζήτησε να μάθει τα σχέδια της Περιφέρειας ώστε να αξιοποιηθεί ο χώρος και να μην καταλήξει και αυτός στην ΕΤΑΔ.

Απαντώντας ο κ. Τσαλικίδης σημείωσε πως πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό κτίριο, την προσπάθεια διάσωσης του οποίου στηρίζουν όλοι.

Ο ΝΑΟΡ, σημείωσε, είναι ένας φορέας με μακρά και πετυχημένη πορεία σε αγωνιστικό επίπεδο, με αξιόλογους αθλητές, που μπορεί να συνεισφέρει στην ανάπτυξη του αθλητικού και ναυτικού τουρισμού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης σημείωσε πως σε συζήτηση με τα μέλη του Ομίλου υπάρχει ενδιαφέρον για το κτίριο, και τόνισε πως αν υπάρξει αίτημα για την αξιοποίηση του κτιρίου από αυτόν θα υποστηριχθεί από την Περιφέρεια ΑΜΘ.

Το θέμα περιπλέκει το καταστατικό του Ομίλου, που είναι ενεργός, αλλά έχει πενιχρά έσοδα, για αυτό και αναζητούνται τρόποι ενίσχυσής του και παράλληλα να λυθεί το δικαστικό θέμα που υπάρχει με τον εργολάβο.

Τόνισε δε πως υπάρχει επιθυμία να επαναλειτουργήσει και να βγει ξανά μπροστά, με επικαιροποίηση του καταστατικού του, συνιστώντας υπομονή.

Η απάντηση δεν έπεισε τον κ. Χατζηπέμου, ο οποίος εξέφρασε το φόβο ότι η μακρά ύπνωση της λειτουργίας του συλλόγου, θα έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρξει πρόοδος με το συγκεκριμένο κτίριο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.