Στον «αερα» οι αποζημιωσεις των κερασοπαραγωγων της Ροδοπης

Ελέω αποχής των ελεγκτών του ΕΛΓΑ

Σε αδιέξοδο φαίνεται πως έχουν περιπέσει οι κερασοπαραγωγοί της Ροδόπης που υπέστησαν ζημιές από τον παγετό που επικράτησε στον Μάρτιο καθώς  το ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΓΑ αποφάσισε την επ’ αόριστον αποχή των εργαζομένων από το εκτιμητικό έργο, αντιδρώντας στον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς αλλά και τις εφαρμοζόμενες μνημονιακές πολιτικές στο χώρο της αγροτικής οικονομίας.
 
Σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει επί του θέματος τους αρμοδίους, ο βουλευτής Ροδόπης με το Ποτάμι κ. Ιλχάν Αχμέτ κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ρωτώντας «πότε, θα υπάρξει δυνατότητα εκτίμησης των ζημιών από τον παγετό των κερασοπαραγωγών της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης».
 

Αναλυτικά η ερώτηση:

 
«Στην Περιφερειακή Ενότητα  Ροδόπης, οι κερασοπαραγωγοί υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές από τον παγετό του Μαρτίου που έπληξε, σύμφωνα με εκτιμήσεις των ιδίων, έως και το 70% της συνολικής τους παραγωγής.
 
Όμως, ακόμα και σήμερα, ένα μήνα μετά την εκδήλωση του καιρικού φαινομένου, δεν έχει γίνει καταγραφή των ζημιών, αφού οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ απέχουν από τους ελέγχους, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί της Ροδόπης να κινδυνεύουν να απωλέσουν πλήρως το δικαίωμά τους στην αποζημίωση.  
 
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:
 
 
Πότε, θα υπάρξει δυνατότητα εκτίμησης των ζημιών από τον παγετό των κερασοπαραγωγών της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, ώστε να μπορέσουν να αποζημιωθούν για τις απώλειες παραγωγής και εισοδήματος που υπέστησαν;»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.