Στοχος η δημοπρατηση στις αρχες Απριλιου για τα μπαρακια στις παραλιες του Δημου Κομοτηνης

Συνολικά 9 θέσεις για μπαράκια στις παραλίες Αρωγής και Μέσης, μαζί και με 3 θέσεις για μέσα αναψυχής

Το επόμενο βήμα για να προχωρήσει η δημοπράτηση των τμημάτων στις παραλίες Αρωγής και Μέσης όπου θα εγκατασταθούν μπαράκια και θαλάσσια μέσα αναψυχής, έγινε την Τετάρτη 29 Μαρτίου, με τον καθορισμό των τμημάτων από το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής.

Συνολικά θα δημοπρατηθούν επτά θέσεις στην παραλία Αρωγής για μπαράκια και δύο θέσεις για θαλάσσια μέσα αναψυχής, μία θέση για μπαράκια στην παραλία Μέσης και μία για μέσα αναψυχής, ενώ στη συγκεκριμένη παραλία θα δοθεί απευθείας θέση για τραπεζοκαθίσματα σε όμορη επιχείρηση, όπως γίνεται εδώ και χρόνια.

Η παραχώρηση θα γίνει για τρία χρόνια, για όσο έχουν παραχωρηθεί από το αρμόδιο Υπουργείο, ένα σημείο το οποίο προκάλεσε την απορία κάποιων συμβούλων, μιας και ο Δήμος, αλλά και η ΚΕΔΕ γενικότερα, έχουν επανειλημμένα αιτηθεί την παραχώρηση για μεγαλύτερο διάστημα, ώστε να μπορέσει να υπάρξει διαφορετική παρέμβαση αναπτυξιακού χαρακτήρα σε αυτές.

Απαντώντας ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης τόνισε πως τα αιτήματά τους δεν εισακούστηκαν, χωρίς να εξηγηθούν οι λόγοι, με τους Δήμους να συνεχίζουν την πίεση.

Παράλληλα ο κ. Ανέστης Στρατιάδης ζήτησε, μετά τις παρεμβάσεις που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια σε συνεργασία με την Οικολογική Ομάδα Ροδόπης στις παραλίες, να γίνει υποχρεωτική η ανακύκλωση για τις επιχειρήσεις, προχωρώντας προς αυτή την κατεύθυνση.

Αξίζει να σημειωθεί πως το μέσο κόστος ετήσιας ενοικίασης τα προηγούμενα χρόνια για την ενοικίαση θέσεων, ανέρχονταν σε περίπου 3.800 ευρώ, και εκεί αναμένεται να κινηθεί και φέτος, με την δημοπράτηση, αν δεν υπάρξουν γραφειοκρατικές καθυστερήσεις, να λαμβάνει χώρα στις αρχές Απριλίου.

Αξίζει να σημειωθεί η αντίθεση που εξέφρασε σε αυτό τον τρόπο παραχώρησης ο κ. Γιάννης Λεβέντης από την Λαϊκή Συσπείρωση, που τόνισε την ανάγκη για ελεύθερη πρόσβαση στο λαό, την τοποθέτηση περισσότερων κοινόχρηστων ομπρελών στις παραλίες, αλλά και την δωρεάν μεταφορά προς και από τις παραλίες για τις λαϊκές οικογένειες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.